Допингът в спорта - заслужава ли си?

Допингът в спорта – заслужава ли си?

Допинг и спорт? От както спортът съществува като средство за развлечение и атракция, хората се опитват да мамят за да вземат предимство пред конкуренцията. Скандалите вървят ръка за ръка със спорта, от десетилетия назад.

Допинг

Забрана за руските спортисти да се явяват на олимпийски форуми, отнемане на състезателни права до живот на Ланс Армстронг, скандала с Мария Шарапова. На всеки голям форум, ставаме свидетели на поредният допинг скандал. Допингът и задкулисното подпомагане са част от големия спорт от много години насам.

Вижте още „Допингът в спорта – заслужава ли си?“

Винстрол (Winstrol)

Винстрол (Winstrol)

Винстрол (Winstrol)

Винстрол (Winstrol) е сред най-популярните Анаболни Стероиди познати ни днес. Разработен от Winthrop Laboratories в края на 1950 г. , Винстрол стои в основата на най-големите допинг скандали в историята на спорта.

През 1988 г. Канадският спринтьор Бен Джонсън е хванат с положителна допинг проба, малко след като печели златото на летните Олимпийски игри е Сеул. Бен Джонсън не само унищожава конкуренцията, но побеждава считания за фаворит американец Карл Люис с лекота.

Вижте още „Винстрол (Winstrol)“

Мастерон (Дростанолон)

Мастерон (Дростанолон)

Мастерон (Дростанолон)

Дростанолон Пропионат представлява Анаболен Стероид, който за пръв път се пуска на пазара през 1970 г. под името Мастерон от фермацефтичната компания Syntex.

В терапевтичната практика, Мастерон се е използвал в продъжение на две десетилетия в борбата с напреднали и неоперативни форми на рак на гърдата. В спорта, Мастерон става популярен Анаболен Стероид, който се използва в цикли за релеф.

Вижте още „Мастерон (Дростанолон)“

Дианабол (Метандростенолон)

Дианабол (Метандростенолон)

Дианабол (Метандростенолон)

Без съмнение, Дианабол (Метандростенолон) е най-популярния орален Анаболен Стероид, който някога е пускан на пазара. Именно Дианабол създава огромния интерес към Анаболните Стероиди.

Дианабол (Метандростенолон) представлява e единствения Анаболен Стероид, който е създаден за повишаване на спортните резултати. Продуктът е разработен в Сащ през 1958 г. от д-р Джон Зиглер – главен лекар на олимпийския отбор и пуснат на пазара от Ciba Pharmaceuticals.

Вижте още „Дианабол (Метандростенолон)“

Анадрол

Анадрол (Оксиметолон, анаполон)

Анадрол (Оксиметолон, анаполон)

Анадрол (Оксиметолон, анаполон) или още известен сред атлетите. Kато А50 или А-бомба, е разработен да помага на хората с анемия. Oт този момент насам се ползва изключително успешно при третиране на различни проблеми свързани със загуба на мускулна маса. Това само по себе си говори, колко ефективен е Анадрол в покачването на маса, стимулирането на апетита, увеличаването на броя на червените кръвни телца, повишаването на силата и много други положителни ефекти.

Вижте още „Анадрол (Оксиметолон, анаполон)“

Допинг контрол

Допинг контрол и полуживот на различните анаболни стероиди в тялото

За повечето хора, които употребяват Анаболни Стероиди, допинг контрола не е проблем за който да се притесняват. За онези обаче, които са подложени на регулярен допинг контрол , този проблем може да се превърне в основен.

Стандартният тест

Ако сте обект на допинг контрол, в повечето случай ще бъдете подложен на стандартен тест с който ще бъде измерено съотношението на Тестостерона и Епитестостерона. При него, ако съотношението между двата хормона надвишава 6:1 в полза на Тестостерона, то със сигурност ще бъдете хванат. Вижте още „Допинг контрол и полуживот на различните анаболни стероиди в тялото“

анаболни стероиди

Анаболни стероиди – всичко, което трябва да знаем за тях

Анаболни стероиди се използват при някои медицински състояния, но хората също ги използват незаконно за да повишат спортните си постижения.

Анаболни стероиди се добиват по изкуствен начин от основният мъжки хормон, тестостерон. Тестостеронът е важен елемент за насърчаване и поддържане на мускулния растеж и развитие на вторични мъжки полови характеристики, като например уплътняване на гласа и окосмяването по лицето.

Използват се за увеличаване на мускулната маса, повишаване на производителността и издръжливост и за съкращаване на времето за възстановяване между тренировките.

 

Вижте още „Анаболни стероиди – всичко, което трябва да знаем за тях“

тренболон

Тренболон (Ацетат, Хексахидробензилкарбонат, Енантат)

Тренболон Ацетат представлява изключително мощен Анаболен Стероид, считан от мнозина за най-силния препарат в този клас. Тренболон притежава многостранно действие и уникални свойства, когато стане дума за приложението му в спорта.

Вижте още „Тренболон (Ацетат, Хексахидробензилкарбонат, Енантат)“

Болденон

Еквипоуз/Болденон (Болденон Ундесиленат)

Болденон Ундесиленат е Анаболен Стероид, дериват на тестостерона, който е известен най-вече под търговското име Еквипоуз и е разработен за първи път от Squibb през 1970 г.

Макар официално класифициран, като ветеринарен стероид, първите партиди Болденон са били създадени за човешка употреба от Ciba Pharmaceuticals в началото на 1950 г. под търговското име Паренабол.

Вижте още „Еквипоуз/Болденон (Болденон Ундесиленат)“

Дека Дураболин (Нандролон Деканоат)

Дека Дураболин (Нандролон Деканоат)

Дека Дураболин (Нандролон Деканоат)

Дека Дураболин (Нандролон Деканоат) е сред най-популярните Анаболни Стероиди и е съставен от стероидния хормон Нандролон, към който е прикачен дълъг естер – деканоат. За първи път е пуснат през 1962 г. от фирмата Organon под търговското име Дека-Дураболин.

Вижте още „Дека Дураболин (Нандролон Деканоат)“

Оксандролон цени

Оксандролон

Оксандролон или Анавар представлява един от най-популярните анаболни стероиди на всички времена, което е така най-вече заради добрата поносимост, която този стероид има и при двата пола. Разбира се, има и атлети които не са привърженици на този продукт, поради по-слабите способности, които има в сравнение с други препарати.

Вижте още „Оксандролон“

Анаболни стероиди за мускулна маса

Анаболни стероиди за мускулна маса

Анаболни стероиди за мускулна маса

Покачването на мускулна маса винаги е бил топ приоритет на спортуващите. А Анаболните Стероиди които се ползват с тази цел – винаги най-търсените. Ако трябва да сме откровенни, абсолютно всички Анаболни Стероиди могат да се използват с цел покачване на маса. Но сред тях има такива, които ще бъдат най-ефективни и чиято употреба е оптимална за целта.

Вижте още „Анаболни стероиди за мускулна маса“