Дека Дураболин (Нандролон Деканоат)

Дека Дураболин (Нандролон Деканоат)

Дека Дураболин (Нандролон Деканоат)

Дека Дураболин (Нандролон Деканоат) е сред най-популярните Анаболни Стероиди и е съставен от стероидния хормон Нандролон, към който е прикачен дълъг естер – деканоат. За първи път е пуснат през 1962 г. от фирмата Organon под търговското име Дека-Дураболин.

Нандролон притежава многобройни терапевтични приложения и е сред най-популярните стероиди с тази цел. Сред атлетите, Нандролон се използва основно по време на цикли за маса, като комбинацията му с Тестостерон е изключително удачна за тази цел.

Особености на Нандролон

Дека Дураболин е класифиран, като 19-nortestosteron (19-nor) Анаболен Стероид. Тази класификация е дикретна препратка към структурата на хормона, който представлява хормона Тестостерон, но без един въглероден атом в 19тата позиция. Макар разликата да е малка, тази разлика създава значителни разлики и придава уникални свойства на Нандролона. В Дека Дураболина, Нандролон е прикрепен към дълъг деканоатов естер, който позволява продължителното освобождаване на хормона в тялото. Това позволява на употребяващите Дека Дураболин да инжектират препарата сравнително рядко.

Веднъж попаднал в тялото, деканоатовия естер започва да се отделя от хормона, като това предизвиква рязкото покачване на количеството Нандролон в кръвта за първите 24-48 часа. От там нататък, хормонът ще продължи да се освобождава в тялото в продължение на приблизително 2-3 седмици.

Дека Дураболин притежава силна анаболна активност, която е малко по-висока от тази на Тестостерона, като андрогенната му активност е сравнително ниска – 37 в сравнение със 100 при Тестостерона. Намалената андрогенност при Нандролон се дължи главно на факта, че хормонът бива редуциран до дехидронандролон, вместо до дехидротестостерон.

Това прави Дека Дураболин сравнително мек стероид и един от най-добре толерираните Анаболни Стероиди от атлетите. Също така, за това допринася и факта, че Нандролон има и ниска естрогенна активност. Нека на бъркаме, Дека Дураболин също ароматизира, но значително по-малко от Тестостерона.

Както всички Анаболни Стероиди, Дека Дураболин има способността да повишава протеиновия синтез, инхибира глюкокортикоидните хормони и да стимулира пройзводството на IGF-1. От всички стероиди, Нандролон има най-силно изразена способност по задържане на азот в мускулната тъкан. Това е много важно, тъй като мускулната тъкан е съставена от около 16% азот.

Дека Дураболин също така притежава две изключително важни свойства, които значително го разграничават от другите Анаболни Стероиди. Те се свързват с повишена минерализация в костите и засилен синтез на колаген. Благодарение на това, Дека Дураболин има силно изразен, положителен ефект върху ставни проблеми и болки.

Тези свойства също така, превръщат Дека Дураболин в изключителен избор за третиране на остеопороза.

Ефекти от приема на Дека Дураболин

Доста често срещано разбиране сред трениращите е, че Дека Дураболин е Анаболен Стероид, който се използва само в цикли за маса. Това е базирано основно на факта, че Нандролон има способността да покачва значително количество маса, при това доста по-качествена от качената с повечето Анаболни Стероиди.

Като Анаболен Стероид за покачване на маса, Дека Дураболин ще придаде значителен прираст на качествен мускул, като прогресът ще дойде бавно. Водната задръжка с този стероид е възможна, но е лесно контролируема и е сравнително рядко срещана. Атлетите също така ще забележат прираст на силата, но този ефект не е толкова силно изразен при Нандролон. Също така, атлетите ще забележат значително облекчение на всички ставни болки и възможност за тренировки със значително по-големи тежести, без това негативно да се отразява на ставите.

Много спортисти ползват Дека Дураболин основно поради този терапевтичен ефект, който може да бъде постигнат при много ниска доза. За разлика от масово използваните болко-успокояващи и опияти, които само маскират болката, Нандролон реално лекува тялото.

По време на диети за релеф, които особено при професионалните културисти са брутални, Дека Дураболин може да бъде използван, като средство за запазване на мускулната маса, поддържане на мускулната издържливост, както и за намаляване на ставните болки, които в този период обикновенно се засилват, поради намаления прием на сол, въглехидрати и повишения тренировъчен обем.

Странични ефекти от приема на Дека Дураболин

Дека Дураболин е един от най-меките Анаболни Стероиди и е подходящ и за двата пола, но при ниски терапевтични дози. Както ще видите, страничните ефекти от прием на Нандролон действително съществуват, но са по-скоро в сферата на вероятните, отколкото на сигурните.

Естрогенни странични ефекти

Нандролон не притежава силно изразени естрогенни странични ефекти, тъй като не ароматизира силно. Въпреки това, Дека Дураболин има силен афинитет към прогестероновите рецептори, както и значително може да повлиае на естрогеновия механизъм в млечните жлези, увеличавайки по този начин риска от появата на гинекомастия.

С оглед да се предотврати този страничен ефект, атлетите имат възможност да изберат между селективни модулатори на естрогеновите рецептори, като Нолвадекс и Кломифен или ароматазен инхибитор, като Аримидекс. Ароматазните инхибитори, биха били по-ефективния вариант, но ако Нолвадекс или Кломифен могат да свършат работата, то те биха били по-добрия избор, поради негативния ефект върху холестерола, който биха могли да имат инхибиторите.

Андрогенни странични ефекти

Възможни андрогенни странични ефекти от приема на Дека Дураболин включват появата на акне, засилен косопад при предразположените и засилено окосмяване по тялото. Тези странични ефекти са силно свързани с индивидуалната генитична предразположеност.

Важно е да се знае, че употребата на продукти, като финастерид, които са инхибитори на ензима 5-алфа редуктаза, който е отговорен за преобразуването на Тестостерона в дехидротестостерон, няма да помогнат при употребата на Нандролон и всъщност значително могат да повишат неговата андрогенност.

Употребата на Нандролон от жените може да доведе до появата на вирилизация, като за да се избегне това е нужна употребата на ниска доза и препоръчително бърз естер Нандролон – фенилпропионат.

Сърдечни проблеми

Както повечето Анаболни Стероиди, Дека Дураболин може да окаже негативно влияние върху холестерола, за това е важно да обърнете внимание на храненето и цялостния лайфстайл.

Тестостерон

Както всички Анаболни Стероиди и Дека Дураболин подтиска собственото пройзводство на Тестостерон. Истината е, че подтискането на собствения тестостерон при употреба на Нандролон е изключително силно, затова е важно атлетите да включат синтетичен Тестостерон в цикъла. Проучвания демонстрират, че еднократна инжекция със 100 мг. Нандролон подтиска напълно пройзводството на Тестостерон.

Разбира се, след приключване на приема му, естественото производство ще се въобнови. Като тук е важно да се каже, че терапията след прием на Нандролон, трябва да започне след пълното му изчистване от организма. А именно 2-3 седмици след последната инжекция.

Черен дроб

Нандролон не е токсичен за черния дроб.

Прием на Дека Дураболин

Дека Дураболин е много бавен Анаболен Стероид, който не трябва да бъде инжектиран често. В повечето терапевтични планове, Нандролон се инжектира веднъж на 2-4 седмици. Единствено изключение правят случаите, когато се третира Анемия. Тогава инжекциите са веднъж седмично.

Стандартно дозите са около между 100 мг. и 200 мг. седмично. Като подобна доза е достатъчна и за атлети, които целят облекчение на болки в ставите. И/или цялостно подобряване на възстановяването и издържливостта. За оптимален анаболен ефект обаче, минимална седмична доза започва от 300 мг. Мнозина ще намерят 400 мг. седмично, като оптимална дозировка. А има и атлети които използват още по-високи дози – 600 мг. седмично. Това от своя страна обаче, крие значителни рискове от появата на нежелани странични ефекти.

Дека Дураболин не би следвало да се използва за период по-малък от 8 седмици. Препаратът е много бавен и на атлетите ще им бъде нужно време, за да могат да извлекат всички ползи от него. Оптимална продължителност на цикъла би била 10-12 седмици.

При жените, дози от 50 мг. седмино за не повече от 4-6 седмици обикновенно се понасят добре.

Профил на Дека Дураболин:

  • (Нандролон база + Деканоатов естер)
  • [19-nor-androst-4-en-3-one-17beta-ol]
  • Молекулярно тегло (база) : 274.4022
  • Молекулярно тегло (естер) : 172.2668
  • Формула (база) : C18 H26 O2
  • Формула (естер) : C10 H20 O2
  • Темперетура на топенe (база) : 122-124 C
  • Темперетура на топене (естер) : 31-32 C
  • Пройзводител: Organon
  • Дата на пройзводство: 1962 г.
  • Ефективна доза (мъже) : 200-600 мг./седмично
  • Ефективно доза (жени) : 50-100 мг./седмично
  • Активен живот : 15 дни
  • Засичане на допинг контрол : до 18 месеца
  • Анаболно/Андрогенно съотношение : 125:37

Екипът на Zobim.NET Ви препоръчва топ 3 от вариантите на Дека Дураболин, които сме тествали фармацевтично и които са доказано работещи, тествани от наши атлети:

  1. Omega Meds Deca Durabolin – 10 амп. х 300 мг.
  2. Organon Deca Duraboline – 5 амп. х 200 мг.
  3. MusclePharm N-Ject 200 – 10 мл. х 200 мг.

Вашият коментар