Терапия за възстановяване на собственото производство на тестостерон след употреба на анаболни стероиди

Следциклова терапия

Терапията след цикъл с Анаболни Стероиди е период, в който атлетите приемат определени препарати, след като вече са спрели техния прием.

Терапията след цикъл в много случай може да обърка атлетите, като в тази статия ще обърнем внимание на основните въпроси свързани с нея: кога да се започне, какви медикаменти да изпозвате, за какъв период от време и какво можете да очаквате.

Вижте още „Терапия за възстановяване на собственото производство на тестостерон след употреба на анаболни стероиди“

Тестостеронът – най-използваният и ефективен анаболен стероид, видове естери и действие

Макар, да има редица хормони, които можем да наречем важни що се касае до здравето ни, за мъжете хормонът Тестостерон е сред най-важните. Тестостеронът е важен хормон и за жените, но мъжкият организъм се нуждае от далеч по-високи стойности.

Тестостеронът е в основата на всички Анаболни Стероиди и сам по себе си, може да бъде достатъчен като суплементиране за постигането на върхови спортни постижения. Като такъв и за да може атлетът решил да суплементира Тестостерон да постигне максимума от неговата употреба, ние трябва първо да добием основни познания за самия хормон и неговата роля в организма.

Вижте още „Тестостеронът – най-използваният и ефективен анаболен стероид, видове естери и действие“

Тестостеронът – основният анаболен хормон и стероид

Анаболните стероиди представляват категория лекарствени препарати, които съдържат синтетично произведени форми на половия хормон тестостерон или друго подобно съединение, свързано с тестостерона, подобно по действие и структура. За да бъде разбрано как работят анаболните стероиди е важно да се разбере как тестостеронът функционира. Какво точно е тестостерон?

Вижте още „Тестостеронът – основният анаболен хормон и стероид“

Нисък тестостерон – симптоми, причини и превенция

Ниският Тестостерон е проблем, който засяга почти всеки мъж в определен момент от неговия живот, независимо колко здравословно и активно живее той. След 40 годишна възраст над 50% от мъжете изпитват проблеми свързани с ниски нива на Тестостерона, а след 50 годишна възраст тези цифри са дори още по-стряскащи – над 80% от мъжете. Намаляването на собственото пройзводство на Тестостерона е естествен процес, но благодарение на развитието на медицината, ние можем да спрем негативните последствия за здравето.

Вижте още „Нисък тестостерон – симптоми, причини и превенция“

Свободният тестостерон

Много малко количество тестостерон действително съществува в свободно състояние там, където е възможно взаимодействие с клетъчните рецептори. По-голямата част се свързва с протеините SHGB (свързващ се с половите хормони гликопротеин глобулин) и албумин, които временно блокират действието на тестостерона и го правят неактивен. Всъщност стероидните хормони се свързват по-силно с SHGB (приблизително 100 пъти по голям афинитет), но нивото на албумин е 1000 пъти по-високо от това на SHGB. Следователно активността на двата свързващи протеина в организма е приблизително еднаква.

Вижте още „Свободният тестостерон“