пептиди

Топ 10 Пептиди

Пептиди – през последните години, във фитнес средите се създаде голям интерес, към тази група продукти. Предлагат се различни видове – за изгаряне на мазнини, изграждане на мускулна маса и цялостно подобряване на спортните постижения.

Вижте още „Топ 10 Пептиди“

меланотан

Меланотан II

Меланотан II е пептиден хормон, принадлежащ към алфа-меланоцит-стимулиращи хормони, синтетичен аналог на Меланокортин. Този пептид е ивестен най-вече със способността си да увеличава тена, но също така се използва и за подобряване на еректилната функция. Меланотан II, също известен и като МТ-2, няма други важни ползи извън подобряване на тена и спомагане за повишена еректилна функция.

Вижте още „Меланотан II“

Механичен фактор на растежа

MGF / МГФ – Механичен фактор на растежа

MGF / МГФ – Механичен фактор на растежа

Механичен Фактор на Растежа, по-известен като МГФ е вариант на ИГФ-1 (Инсулиново-Подобен Фактор на Растежа-1). Този хормон е отговорен за възстановяването и изграждането на мускулна тъкан, след физически тренировки или друг тип натоварвания, които водят до микроскопични разкъсвания в мускулната тъкан. Най-просто казано, МГФ може да бъде разглеждан, като биопродукт на ИГФ-1.

Вижте още „MGF / МГФ – Механичен фактор на растежа“

серморелин

Серморелин / Sermorelin

Серморелин ацетат е наскоро синтезиран пептид, който е аналог на GHRH – естествено съществуващ хормон, който се произвежда в хипоталамуса и който стимулира и регулира, пройзводството на Растежен Хормон. GHRH, който е нужен за правилното развитие и растеж, за първи път е описан от Нобеловите Лауреати – R. Guilleman и A. Shalley. През 1970 г. един от техните студенти, на име William Wehrenberg, започва да изучава GHRH и в частност коя част от неговата молекула е основна за стимулиране на хипофизата.

Вижте още „Серморелин / Sermorelin“

Цитомел / Т3

Цитомел / Т3

Т3 – Цитомел (Лиотиронин Содиум)

Цитомел е най-често срещаното търговско име на синтетичния тироиден хормон Лиотиронин Содиум. Този хормон представлява перфектна реплика на естествено пройзвеждания в организма ни тироиден хормон – трийодотиронин или известен още като Т3.

Вижте още „Цитомел / Т3“

Инсулиново Подобен Фактор на Растежа

IGF-1 / ИГФ-1 – Инсулиново Подобен Фактор на Растежа

IGF-1 / ИГФ-1 – Инсулиново Подобен Фактор на Растежа

Инсулиново-Подобен Фактор на Растежа-1 или за по-кратко ИГФ-1 представлява полипептиден хормон, който принадлежи към семейството на растежните фактори. ИГФ-1 се синтезира по естествен път в организма, основно в черния дроб и до малка степен в периферните тъкани. Разбира се, вече съществуват и синтетични версии на хормона. Вижте още „IGF-1 / ИГФ-1 – Инсулиново Подобен Фактор на Растежа“

ипаморелин

иПаморелин / iPamorelin

иПаморелин е пептид стимулиращ секрецията на Растежен Хормон, който се счита за един от най-„меките“ препарати от този тип. иПаморелин за първи път е разработен от Novo Nordisk, като успява да достигне до втора фаза на клинични проучвания, но в крайна сметка тези проучвания не стават факт и проектът е преустановен.

Вижте още „иПаморелин / iPamorelin“

GHRP-6 пептиден хормон

GHRP-6 – основен пептид за стимулация на растежния хормон

GHRP-6 пептиден хормон

GHRP-6 пептиден хормон от класа на Растежния Хормон. Целта на GHRP-6 , както и на всички продукти от този клас, е да стимулира натуралното производство на Растежен Хормон.

Вижте още „GHRP-6 – основен пептид за стимулация на растежния хормон“