Болденон

Еквипоуз/Болденон (Болденон Ундесиленат)

Болденон Ундесиленат е Анаболен Стероид, дериват на тестостерона, който е известен най-вече под търговското име Еквипоуз и е разработен за първи път от Squibb през 1970 г.

Макар официално класифициран, като ветеринарен стероид, първите партиди Болденон са били създадени за човешка употреба от Ciba Pharmaceuticals в началото на 1950 г. под търговското име Паренабол.

Действие на Болденон

Еквипоуз (Болденон Ундесиленат) е структурно променана форма на Тестостерона с прикрепен към нея дълъг естер – Ундесиленат. Дългият естер позволява достигане на пикова концентрация на хормона в кръвта 3-4 дни след инжекцията, с продължително бавно освобождаване в продължение на 21 дни.

Поради промяната в структурата си, Болденон ароматизира 2 пъти по-малко от Тестостерона, затова страничните ефекти свързани с високи нива на Естрогена са сравнително малко вероятни, но все пак възможни.

Болденон, по подобие на Тестостерона има способността да повишава протеиновия синтез, да повишава задръжката на азот в мускулната тъкан, инхибира глюкокортикоидните хормони и да повишава секрецията на IGF-1. Също така, той е известен и със способността си да повишава броя на червените кръвни телца.

Ефекти от употребата на Еквипоуз

Като цяло Болденон се толерира доста добре от спортистите, като качената с него маса е чиста и качествена.

В периодите за покачване на маса, Болденон ще Ви даде качествени килограми, като той може да бъде използван, като допълнение към вече изготвен цикъл. Анаболни Стероиди, като Дека Дураболин, Анадрол и Дианабол ще дадат значително по-сериозни резултати, когато целта е маса.

Поради доста дългия период на засичане на допинг тестове, Болденон не е сред най-често употребяваните Анаболни Стероиди за повишаване на спортните резултати в различните атлетически дисциплини.

Най-добрия момент за употребата на Болденон може да се окажат периодите за релеф. Еквипоуз е изключително средство за запазване на мускулната маса по време на диета, което в комбинация с неароматизиращи Анаболни Стероиди, като Мастерон и/или Тренболон може да придаде значителна дефиниция и качество на мускулатурата.

Обикновенно Болденон се включва в началото на подобен цикъл и приема му се прекратява около средата.

Странични ефекти

Естрогенни

Болденон не ароматизира много, но все пак странични ефекти свързани със завишени нива на естрогена са възможни. Такива лесно могат да бъдат стопирани и контролирани с употребата на препарати, като Нолвадекс, Тамоксифен, Аримидекс и Прегнил.

Андрогенни

Поради намалената си андрогенна активност, Болденон е добре толериран препарат, при който появата на андрогенни странични ефекти е по-скоро рядка. Възможните странични ефекти от тази категория включват акне, засилен косопад при предразположените мъже и засилено окосмяване по тялото.

При употреба от жени, Болденон може да предизвика вирилизация.

Сърдечни проблеми

Болденон, както останалите Анаболни Стероиди, има потенцияла да се отрази негативно на холестерола, но в доста по-ниска степен.

Тестостерон

Болденон ще подтисне собственото пройзводство на Тестостерон, затова е важно провеждането на след-циклова терапия. Терапията би следвало да започне две седмици след последната инжекция Болденон (ако завършвате цикъла с него). Много атлети са установили, че включването и на Прегнил 10 дни след последната инжекция, върши още по-добра работа по възстановяването на Тестостерона.

Токсичност за черния дроб

Болденон не е токсичен за черния дроб.

Употреба на Болденон

Стандартната доза при прием на Еквипоуз е 200-400 мг седмично. При повечето мъже дози от 400 мг. седмично се толерират добре, като някой дори избират по-висока дозировка – 600 мг. Дори при тази доза, Болденон се понася добре, но риска от повишаване на естрогеновата активност нараства.

Поради много бавното действие на Еквипоуз, дозирането може да се извършва веднъж седмично, като оптимален вариант би бил разделяне на дозата на 2 или 3 по-малки приема.

Независимо от седмичната доза, Болденон не трябва да бъде използван за период по-малък от 8 седмици. Много цикли за релеф, включващи Boldenone, започват с 8 седмици прием на препарата + 4-8 седмици прием на неароматизиращи стероиди.

При цикли за маса, 12 седмици се счита за оптимален вариант.

За жените, 50 мг. седмично е стандартна доза, при която рискът от вирилизация е малък. Отново продължителността на цикъла следва да е 8 седмици.

Профил на Еквипоуз

  • (Boldenone Base + Undeclyenoic Acid Ester)
  • [1,4-androstadiene-3-one,1 7b-ol]
  • [1-dehydrotestosterone]
  • Молекулярно тегло (база): 286.4132
  • Молекулярно тегло (естер): 186.2936
  • Формула (база) : C19H26O2
  • Пройзводител : Различни пройзводители
  • Ефективна доза (мъже): 200-600 мг. на седмица
  • Ефективна доза (жени): 50-100 мг. на седмица
  • Активен живот: 15 дни
  • Засичане на допинг контрол: до 5 месеца

Анаболно/Андрогенно съотношение : 100:50

Екипът на Zobim.NET Ви препоръчваме 3-те най-добри метана на пазара в момента, които сме тествали фармацевтично и са изпробвани и от наши атлети и доказано работещи:

  1. MusclePharm B-Ject 200 – 10 мл. х 200 мг.
  2. Esto Pharma Boldenone – 10 амп. х 200 мг.
  3. Boldenone Undecylenate – 10 амп. x 250 мг.

Други анаболи тук!

Вашият коментар