Как да тренираме преди, по врем и след края на цикъл с Анаболни Стероиди

В тази статия ще Ви дадем основни насоки, относно това как да тренирате преди, по време и след края на цикъл с Анаболни Стероиди, ако целите покачване на маса.

Прилагането на различни тренировъчни методики, както и различни подходи с храненето в зависимост от целите, стажа и голям брой други показатели, са абсолютно задължителни за постигането на оптимални резултати, независимо дали употребявате Анаболни Стероиди или тренирате без тяхната подкрепа. Често обаче, периодизацията в тренировъчния процес е пренебрегвана от голям брой от трениращите, което значително забавя прогреса и рано или късно води до траен застой, а в някой случай и до регрес, травми и хронични болежки.

Преди да обърнем внимание на тренировките около и по време на цикъл с Анаболни Стероиди, ще Ви дадем някой основни характеристики на една тренировка, според които тя може да бъде модулирана, като тук засягаме само и единствено културистичните и фитнес тренировки с тежести.

Кои са основните показатели на една тренировка ?

Обем – това е общия брой серии и повторения, които са включени в една тренировка.

Интензитет – интезитетът може да бъде разделен на няколко вида, в зависимост от целта. Тук ще се спрем на интензитът, като % от максималните килограми с които атлетът е способен да тренира.

Честота – това е броят тренировки, които атлетът извършва за даден период от време.

Кои са факторите, които влиаят на прогреса в тренировките ?

Възстановяване – на първо място, това е адекватното възстасновяване, което зависи от генетичния капацитет на организма да регенерира, от скоростта на белтъчния синтез, нивата на стероидните хормони, както и от редица други фактори.

Прогресивно натоварване – при наличието на правилно и качествено възстановяване, прогресивното увеличаване на натоварването, посредством по-горе споменатите показатели, трябва да е на лице, за да е на лице развитие.

Как Анаболните Стероиди влиаят върху способността ни да тренираме и как да извлечем максимума от тяхната употреба ?

Анаболните Стероиди, като Тестостерон, Тренболон, Винстрол, Анавар, Стромба, Дека-Дураболин, Метан и др. притежават индивидуални за всеки препарат характеристики, но всички имат общи ползи за трениращия атлет, които са – значително подобряване на възстановителните процеси в организма, оптимална азотна задръжка в мускулната тъкан, която създава отлична анаболна среда, значително повишен синтез на креатин фосфат от където идва големият прираст на сила, голямо повишаване в нивата на всички ензимни процеси, свързани с транспорта на хранителни единици и изграждането на нови мускулни тъкани в тялото, намаляване в нивата на глюкокортикоидните (стресови) хормони, като по този начин предпазват мускулната тъкан от разпад, както и много други.

Изводът, който можем да си направим е, че приемът на Анаболните Стероиди, трябва да бъде съпътстван от промяна в начина на трениране и изграждането на специален подходх в залата, който да бъде предпоставка за постигането на максимума.

Как да направим това ?

Създаването на тренировъчна програма (периодизация) при прием на Анаболни Стероиди, трябва да започне още преди започването на техния прием и да приключи след края на задължително След-Циклова терапия. По този начин, най-общо ще разделим този процес на 3 фази – преди, по време и след края на цикъла с Анаболни Стероиди.

Тренировки преди : Преди да започнем вече изготвеният ни цикъл с Анаболни Стероиди, е нужно да оптимизираме организма и да го подготвим за период на много интензивни тренировки. В този период, който може да трае от 2-4 седмици, е нужно намаляване на общия обем и интензитет на тренировките, както и честотата им и намаляване на общото количество калории и концентриране върху цялостното възстановяване на организма. Нужно е при наличието на болки или травми, те да бъдат елиминирани. Аеробните тренировки могат да присъстват, но спокойно могат да бъдат елиминирани и да се даде повече време на почивка. По този начин, ще осигурим цялостна почивка на тялото, от мускулната и съединителна тъкани, до храносмилателна и нервна система.

Тренировки по време на приема на Анаболни Стероиди : Това е моментът в който трябва да сме на максимум. Прогресивно трябва да се учеличи обема и интензитетът на тренировки, както и общия брой тренировки. Препарати, като Метан и Анадрол ще дадът бърз и огромен прираст на сила, затова е важно да се следва предварително изготвен тренировъчен план, за да се избегнат евентуални контузии. В този период, атлетът спокойно може да тренира всеки ден, поради огромното повишаване във възстановителния капацитет на организма. Това е и моментът в който приемът на калории и най-вече на протеин може и трябва да бъде значително повишен. Аеробните тренировки, противно на повечето схващания трябва да присъстват в тренировките, по две основни причини – поддържане на оптимална фунцкия на сърдечно-съдовата система и поддържане на ниски стойностите на подкожните мазнини. Не се притеснявайте от загуба на мускулна маса.

Тренировки след прекратяване на приема на Анаболни Стероиди: Този период ще се раздели на две фази – първата покрива времето в което се извършва След-цикловата терапия, а втората периодът след нея.

По време на След-Цикловата терапия, която задължително трябва да включва Прегнил, Кломид, Тамоксифен и в някой случай аромазен инхибитор, като Аримидекс. През този период, нивата на стероидните хормони са все още супра-физиологични, но нивата на глюкокортикоидните хормони не са подтиснати до такава степен, затова е важно да се започне постепенното намаляване на обема, интензивността и честотата на тренировките, както и да се намали до минимум кардиото. Калорииния прием също трябва да започне да намалява, като приемът на белтък трябва да остане висок.

След края на След-цикловата терапия, ако терапията е била изготвена от специалисти и всичко е минало успешно, нивата на стероидните и глюкокортикоидните хормони постепенно трябва да са започнали връщането си към базовите стойности. В този период 2-6 седмици е желателно поддържането на среден обем, среден до висок интензитет и средна честотата на тренировките, както и придържането на балансирано хранене откъм калории и намаляване на белтъка до обичайните стойности на прием. По този начин, ще се осигури запазване на най-голямо количество сила и мускулна маса, без излишен стрес и риск от “прегряване” на нервната система и повишаване на стресовите хормони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *