цикъл с Анаболни Стероиди

Как да тренираме преди, по времe и след края на цикъл с Анаболни Стероиди

В тази статия ще Ви дадем основни насоки, относно това как да тренирате преди, по време и след края на цикъл с Анаболни Стероиди, ако целите покачване на маса.

Прилагането на различни тренировъчни методики, както и различни подходи с храненето в зависимост от целите, стажа и голям брой други показатели, са абсолютно задължителни за постигането на оптимални резултати, независимо дали употребявате Анаболни Стероиди или тренирате без тяхната подкрепа. Често обаче, периодизацията в тренировъчния процес е пренебрегвана от голям брой от трениращите, което значително забавя прогреса и рано или късно води до траен застой, а в някой случай и до регрес, травми и хронични болежки.

Преди да обърнем внимание на тренировките около и по време на цикъл с Анаболни Стероиди, ще Ви дадем някой основни характеристики на една тренировка, според които тя може да бъде модулирана, като тук засягаме само и единствено културистичните и фитнес тренировки с тежести.

Кои са основните показатели на една тренировка ?

Обем – това е общия брой серии и повторения, които са включени в една тренировка.

Интензитет – интезитетът може да бъде разделен на няколко вида, в зависимост от целта. Тук ще се спрем на интензитът, като % от максималните килограми с които атлетът е способен да тренира.

Честота – това е броят тренировки, които атлетът извършва за даден период от време.

Кои са факторите, които влиаят на прогреса в тренировките ?

Възстановяване – на първо място, това е адекватното възстасновяване, което зависи от генетичния капацитет на организма да регенерира, от скоростта на белтъчния синтез, нивата на стероидните хормони, както и от редица други фактори.

Прогресивно натоварване – при наличието на правилно и качествено възстановяване, прогресивното увеличаване на натоварването, посредством по-горе споменатите показатели, трябва да е на лице, за да е на лице развитие.

Как Анаболните Стероиди влиаят върху способността ни да тренираме и как да извлечем максимума от тяхната употреба ?

Анаболните Стероиди, като Тестостерон, Тренболон, Винстрол, Анавар, Стромба, Дека-Дураболин, Метан и др. притежават индивидуални за всеки препарат характеристики, но всички имат общи ползи за трениращия атлет, които са – значително подобряване на възстановителните процеси в организма, оптимална азотна задръжка в мускулната тъкан, която създава отлична анаболна среда, значително повишен синтез на креатин фосфат от където идва големият прираст на сила, голямо повишаване в нивата на всички ензимни процеси, свързани с транспорта на хранителни единици и изграждането на нови мускулни тъкани в тялото, намаляване в нивата на глюкокортикоидните (стресови) хормони, като по този начин предпазват мускулната тъкан от разпад, както и много други.

Изводът, който можем да си направим е, че приемът на Анаболните Стероиди, трябва да бъде съпътстван от промяна в начина на трениране и изграждането на специален подходх в залата, който да бъде предпоставка за постигането на максимума.

Как да направим това ?

Създаването на тренировъчна програма (периодизация) при прием на Анаболни Стероиди, трябва да започне още преди започването на техния прием. Както и да приключи след края на задължително След-Циклова терапия. По този начин, най-общо ще разделим този процес на 3 фази. Преди, по време и след края на цикъла с Анаболни Стероиди.

Тренировки преди

Преди да започнем вече изготвеният ни цикъл с Анаболни Стероиди, е нужно да оптимизираме организма и да го подготвим за период на много интензивни тренировки. В този период, който може да трае от 2-4 седмици, е нужно намаляване на общия обем и интензитет на тренировките. Както и честотата им и намаляване на общото количество калории и концентриране върху цялостното възстановяване на организма. Нужно е при наличието на болки или травми, те да бъдат елиминирани. Аеробните тренировки могат да присъстват, но спокойно могат да бъдат елиминирани и да се даде повече време на почивка. По този начин, ще осигурим цялостна почивка на тялото. От мускулната и съединителна тъкани, до храносмилателна и нервна система.

Тренировки по време на приема на Анаболни Стероиди

Това е моментът в който трябва да сме на максимум. Прогресивно трябва да се учеличи обема и интензитетът на тренировки, както и общия брой тренировки. Препарати, като Метан и Анадрол ще дадът бърз и огромен прираст на сила. Затова е важно да се следва предварително изготвен тренировъчен план, за да се избегнат евентуални контузии. В този период, атлетът спокойно може да тренира всеки ден, поради огромното повишаване във възстановителния капацитет на организма. Това е и моментът в който приемът на калории и най-вече на протеин може и трябва да бъде значително повишен. Аеробните тренировки, противно на повечето схващания трябва да присъстват в тренировките, по две основни причини. Поддържане на оптимална фунцкия на сърдечно-съдовата система и поддържане на ниски стойностите на подкожните мазнини. Не се притеснявайте от загуба на мускулна маса.

Тренировки след прекратяване на приема на Анаболни Стероиди

Този период ще се раздели на две фази – първата покрива времето в което се извършва След-цикловата терапия, а втората периодът след нея.

По време на След-Цикловата терапия, която задължително трябва да включва Прегнил, Кломид, Тамоксифен и в някой случай аромазен инхибитор, като Аримидекс. През този период, нивата на стероидните хормони са все още супра-физиологични, но нивата на глюкокортикоидните хормони не са подтиснати до такава степен. Затова е важно да се започне постепенното намаляване на обема, интензивността и честотата на тренировките, както и да се намали до минимум кардиото. Калорииния прием също трябва да започне да намалява, като приемът на белтък трябва да остане висок.

След края на След-цикловата терапия, ако терапията е била изготвена от специалисти и всичко е минало успешно, нивата на стероидните и глюкокортикоидните хормони постепенно трябва да са започнали връщането си към базовите стойности. В този период 2-6 седмици е желателно поддържането на среден обем, среден до висок интензитет и средна честотата на тренировките. Както и придържането на балансирано хранене откъм калории и намаляване на белтъка до обичайните стойности на прием. По този начин, ще се осигури запазване на най-голямо количество сила и мускулна маса. Без излишен стрес и риск от „прегряване“ на нервната система и повишаване на стресовите хормони.

Вашият коментар