Дианабол (Метандростенолон)

Дианабол (Метандростенолон)

Дианабол (Метандростенолон)

Без съмнение, Дианабол (Метандростенолон) е най-популярния орален Анаболен Стероид, който някога е пускан на пазара. Именно Дианабол създава огромния интерес към Анаболните Стероиди.

Дианабол (Метандростенолон) представлява e единствения Анаболен Стероид, който е създаден за повишаване на спортните резултати. Продуктът е разработен в Сащ през 1958 г. от д-р Джон Зиглер – главен лекар на олимпийския отбор и пуснат на пазара от Ciba Pharmaceuticals.

Това се случва в отговор на съветската доминация на олимпиадите, която през 1940-1950 г. е пълна благодарение на употребата на синтетичен Тестостерон.

Дианабол е разработен с идеята да се запазят анаболните свойства на Тестостерона, но с намалена андрогенна активност и с по-бързо действие. Резултатът е завиден, като това води до край на съветската доминация.

В комбинация с Тестостерон, Дианабол дава нова сила на спортната ступлементация, като бързо става любимия Анаболен Стероид на културистите. За съжаление скоро след това, FDA – Асоциацията по контрол на храните и лекраствата в САЩ налагат спирането на неговото пройзводство и след 1983 г. вече Дианабол не се пройзвежда в САЩ.

Функции на Дианабол

Метандростенолон е дериват на Тестостерона. Kато крайният резултат е един изключително мощен Анаболен Стероид, който драстично повишава протеиновия синтез. Както и задържането на азот в мускулатурата и глюкогенолизата.

Дианабол се иползва основно, като допълнение към вече изготвен стероиден цикъл. Като важно нещо, което трябва да се спомене е неговата способност да изгражда невероятна синергия с другите Анаболни Стероиди. По този драстично увеличава крайните резултати. Ако например използвате 100 мг Тестостерон на ден (доза посочена в конкретния пример), резултатите Ви ще бъдат по-слаби, отколкото ако използвате 50 мг. Тестостерон и 50 мг. Дианабол, макар общото количество мг. да е същото.

Ефекти

Ефектът от приема на Дианабол може да бъде описан, като бърз и драматичен. Всъщност е много възможно, атлетите да качат до 10 кг. само за няколко седмици. Тези резултати, в комбинация със значителния прираст на сила, който може да се очаква от Дианабол, го превръщат в един от най-добрите Анаболни Стероиди, когато е време да се качва маса.

Дианабол се използва успешно и при лекоатлети, но не е толкова популярен в повечето дисциплини, поради сериозния прираст на маса, който придава.

Метандростенолон присъства сравнително рядко в цикли за релеф, поради водната задръжка, която придава, но някой културисти го използват в началото на цикъла с идеята да запазят мускулната плътност и сила.

Странични ефекти

Както при всички Анаболни Стероиди, употребата на Дианабол може да се свърже с появата на нежелани странични ефекти.

Естрогенни

Макар Дианабол да ароматизира умерено, той се преобразува в метилестрадиол, който е далеч по-силен от естрадиола. Това може да направи странични ефекти, като водна задръжка и появата на гинекомастия много вероятни с този стероид.

Този тип странини ефекти могат да бъдат предотвратени и контролирани с употребата на препарати, като Нолвадекс и Тамоксифен или Летрозол.

Андрогенни

Дианабол не е много силно андрогенен Анаболен Стероид, но подобни странични ефекти са все пак възможни, като те включват появата на акне, засилен косопад при предразположените мъже и засилено окосмяване по тялото.

Въпреки намалената си андрогенна активност в сравнение с Тестостеорна, Дианабол все пак може да предизвика вирилизация при жените.

Сърдечни проблеми

Както голяма част от Анаболните Стероиди и Метандростенолон може да се отрази негативно на холестерола, като промени отношението на „добър“ към „лош“ холестерол, в полза на „лошия“.

Друг възможен страничен ефект е повишено кръвно налягане, което най-често се дължи на повишената водна задръжка, която в повечето случай се наблюдава при приема на Дианабол.

Тестостерон

Всички Анаболни Стероиди подтискат собственото пройзводство на Тестостерон, като степента варира от стероид до стероид. При Метандростенолон този ефект е силно изразен, затова се препоръчва употребата му паралелно с Тестостерон.

Тъй като Метандростенолон е бърз Анаболен Стероид, веднъж прекратили неговия прием, атлетите могат да очакват бързото им възстановяване.

Терапията след прием на Метандростенолон е задължителна и може да включва препарати, като Нолвадекс и Тамоксифен, Аримидекс или Летрозол, както и Прегнил при нужда.

Токсичност за черния дроб

Дианабол е токсичен за черния дроб, но далеч не е най-токсичния Анаболен Стероид. По време на неговата употреба, стойностите на чернодробните ензими ще бъдат завишени, но е важно да запомним, че това не означава чернодробен проблем. Препоръчително е, за да се елиминира напълно риска от появата на чернодробни проблеми, приемът на Дианабол да се ограничи до 6 седмици.

Също така е препоръчително да се спре напълно употребата на алкохол по време на цикъл с Дианабол, както и да се сведе приемът на лекарства, само до найстина необходимите.

Прием на Дианабол

Дозите при прием на Дианабол варират драстично, в зависимост от опита и целите на алтета, като истината е, че Метандростенолон ще даде резултати при дози от 15 мг. на ден. Въпреки това, повечето атлети ще видят задоволителни резултати при дози от 20-25 мг. Имайте предвид, че по-високата доза повишава и риска за появата на нежелани странични ефекти.

Дианабол има полуживот от 3-5 часа, като поради тази причина се препоръчва дневната доза да бъде разделена на няколко приема (2-3). Някой атлети обаче, приемат цялата доза на един прием, около тренировката, с цел постигането на по-висока пикова концентрация на хормона в кръвта.

Най-удачният момент за прием на Дианабол по време на цикъл е в неговото начало. Поради много бързото си действие, Метандростенолон ще даде на атлетите рязък прираст на маса и сила, докато по-бавните инжекционни стероиди не започнат да действат. Друг вариант за приема на Дианабол е по средата на цикъла, когато обикновенно прираста на маса и сила от останалите Анаболни Стероиди е намалял. Тогава приемът на Метандростенолон ще помогне на атлетите да „разбият застоя“ и покачването на килограми и сила да продължи.

Профил на Дианабол:

 • [17a-methyl-17b-hydroxy-1,4-androstadien-3-one]
 • Молекулярно тегло: 300.44
 • Формула: C20H28O2
 • Темперетура на топене: N/A
 • Пройзводител: Ciba Pharmaceuticals
 • Ефективна доза: 15-50 мг. дневно
 • Активен живот: 5 часа
 • Засичане на допинг контрол: до 6 седмици
 • Анаболно/Андрогенно съотношение: 90-210:40-60

Екипът на Zobim.NET Ви препоръчваме 3-те най-добри метана на пазара в момента, които сме тествали фармацевтично и са изпробвани и от наши атлети и доказано работещи:

 1. MusclePharm D-Boll – 100 табл. х 10 мг.
 2. Omega Meds Danabol – 100 табл. х 10 мг.
 3. Vermodje Naposim – 100 табл. х 10 мг.

Вашият коментар