Винстрол (Winstrol)

Винстрол (Winstrol)

Винстрол (Winstrol)

Винстрол (Winstrol) е сред най-популярните Анаболни Стероиди познати ни днес. Разработен от Winthrop Laboratories в края на 1950 г. , Винстрол стои в основата на най-големите допинг скандали в историята на спорта.

През 1988 г. Канадският спринтьор Бен Джонсън е хванат с положителна допинг проба, малко след като печели златото на летните Олимпийски игри е Сеул. Бен Джонсън не само унищожава конкуренцията, но побеждава считания за фаворит американец Карл Люис с лекота.

Популярността на Винстрол в спортните среди се дължи на факта, че той притежава изключителни свойства. Тези свойства му позволяват да увеличава силата и издържливостта, без да повишава значително теглото.

В терапевтичната практика, Винстрол е бил успешно използван в борбата с различни заболявания свързани със загуба на мускулна маса. Както и при случай на остеопороза с цел превенция на костна загуба. Винстрол успешно е бил използван и при пациенти с тежки изгаряния или други сериозни травми и фрактури.

Функции на Винстрол

Винстрол (Станозолол) е дериват на хормона дехидротестостерон със структурни изменения, които го правят по-ниско андрогенен и значително по-анаболен.

Станозолол носи редица ползи свързани с употребата на Анаболни Стероиди, като една от основните, е способността му драстично да намалява нивата на секс-хормон свързващ глуболин (СХСГ). Това от своя страна позволява на всички, приемани паралелно с Винстрол, Анаболни Стероиди, да останат в активната си форма, както и позволява по-високи количества свободен Тестостерон да циркулират в кръвта.

Интересен факт при Станозолол е, че той съществува едновременно като орален стероид и като инжекционен. И в двата случая хормонът е един и същ (Станозолол), като двете форми работят еднакво добре и притежават идентичен ефект – милиграм за милиграм.

Ефекти от употребата на Винстрол

Винстрол със сигурност не е Анаболен Стероид, който е популярен като част от цикли за маса. Въпреки, че някой атлети могат да използват Станозолол по време на цикъл за маса, с идеята той да повиши потентността на останалите препарати, трябва да имаме предвид, че Станозолол е много токсичен за черния дроб и употребата му следва да бъде ограничена за периоди, когато найстина ефектът му би бил забележим.

Ефектът от употребата на Винстрол, без съмнение е най-силно застъпен в атлетическите дисциплини. Там Винстрол предоставя на атлетите възможност за повишаване на силата, експлозивността и издържливостта, без риск от натрупване на излишна маса. В някой среди се смята, че употребата на Винстрол се отразява негативно върху сухожилията, но редица проучвания сочат за точно обратната зависимост при прием на препарата.

Някой споделят, че при прием на Винстрол се появяват болки и скованост в ставите. Имайки предвид факта, че употребата на Винстрол се застъпва най-често с предсъстезателни диети, в момент в който атлетът вече е много чист. Когато намалим нивото на подкожните мазнини значително, както правят културистите преди състезание, появата на болки и неразположение в ставите е напълно реален риск с или без употребата на Винстрол.

Винстрол създава сух и по-твърд вид на мускулатурата, като за да може тези ефекти да бъдат видими, употребяващият го трябва да е сравнително чист. Винстрол също така ще спомогне за запазването на мускулната маса, но тъй като ефектът му в тази насока е сравнително слаб, той не следва да се употребява, като основа на цикъла.

Странични ефекти

Естрогенни

Винстрол не ароматизира изобщо, което прави появата на странични ефекти от тази категория невъзможно.

Андрогенни

Станозолол е Анаболен Стероид с ниска андрогенна активност, но въпреки това странични ефекти от тази категория са възможни. Засилен косопад и появата на акне са сред най-често срещаните, но са строго индивидуални и се изразяват единствено при предразположените мъже.

При жените, употребата на Винстрол може да доведе до появата на симптоми на вирилизация, които включват засилено окосмяване по тялото, удебеляване на гласа и увеличаване на размера на клитора. Много жени, могат да употребяват препарата, без да се сблъскат с тези проблеми, като за целта приеманата доза трябва да бъде ниска.

Сърдечни проблеми

От всички възможни странични ефекти, свързани с употребата на Винстрол, тези свързани с негативните промени в холестерола са най-често срещаните.

Тестостерон

Употребата на Винстрол ще подтисне собственото пройзводство на Тестостерон, затова е препоръчителна паралелната му употреба поне с малка доза синтентичен Тестостерон, както и провеждането на терапия за възстановяване на естественото му пройзводство.

Токсичност за черния дроб

Винстрол е токсичен за черния дроб и като такъв, употребата му се свързва със завишаване на чернодробните ензими. За да се избегне евентуален риск, приемът на препарата не трябва да надвишава 6-8 седмици, както и не трябва да бъде комбиниран с друг орален препарат.

Приемът на алкохол, както и на всякакви други препарати които носят токсичност за черния дроб, трябва да бъде сведен до минимум.

Бележка: Както оралната, така и инжекционната форма на Станозолол СА токсични за черния дроб.

Употреба на Винстрол

В терапевтичната практика, стандартната доза за мъже е попадала в рамките на 2 мг. около три пъти дневно. При жените, дозите са между 4 мг. и 6 мг. дневно ( в случайте в които няма симптоми на вирилизация).

Когато става дума за инжекционната форма на Станозолол, дозата е 50 мг. на всеки 2-3 седмици.

В спортните среди, стандартната доза при мъжете е респективно 25 мг. на ден за оралния вариант и 50 мг. през ден за инжекционния Станозолол. Тези дози са напълно достатъчни, за постигането на добри резултати, без особен риск от появата на нежелани странични ефекти. За по-сериозните атлети, целящи максимални резултати, дозировка от 50 мг. всеки ден е много популярна, като някой дори стигат до 100 мг. на ден.

Подобна практика е много популярна в последните дни преди състезание, когато някой културисти употребяват Винстрол във високи дози за много кратък период 7-10 дни, за финални подобрения по кондицията.

При жените, дози от 5 мг. дневно са напълно достатъчни и носят минимален риск от появата на странични ефекти.

Профил на Винстрол

 • [17beta-Hydroxy-17-methyl-5alpha-androstano[3,2-c]pyrazole]
 • Молекулярно тегло: 344.5392
 • Молекулярна формула: C22H36N2O
 • Темперетура на топене: N/A
 • Пройзводител: Winthorp Laboratories
 • Дата на пройзводство: 1962
 • Ефективна доза (мъже) : (орална) 25-50 мг./дневно, (инжекционна) 50 мг. през ден или всеки ден
 • Ефективна доза (жени) : (орална) 5-10 мг./дневно, (инжекционна) 20 мг. на всеки 4 дни
 • Активен живот : (орална) 8 часа, (инжекционна) малко под 24 часа
 • Време на засичане при допинг контрол: (орална) 3 седмици, (инжекционна) 9 седмици
 • Анаболно/Андрогенно съотношение : 320:30

 

Екипът на Zobim.NET Ви препоръчваме 3-те най-добри Винстрола на пазара в момента, които сме тествали фармацевтично и са изпробвани и от наши атлети и доказано работещи:

 1. Primus Ray Stanozolol – 10 амп. х 50 мг.
 2. MusclePharm W-Ject 100 – 10 мл. х 100 мг.
 3. Desma Winstrol Depot – 3 амп. х 50 мг.

Вашият коментар