Видове анаболни стероиди

Видове анаболни стероиди (Част 2)

Продължение на предната ни статия за видове анаболни стероиди…

Видове анаболни стероиди

Стероид Терапевтична употреба Употреба в спорта
Анадрол Ползва се срещу Анемия или други заболявания свързани със загуба на мускулна маса Употребява се за покачване на Мускулната маса и Сила, както и за поддържане на мускулната плътност по време на диети.
Анадур Не се използва за терапевтични цели Рядко употребяван стероид – използва се за маса извън състезателния период, като притежава силни възстановителни свойства.
Анавар Ползва се при заболявания свързани със загуба на мускулна маса. Понякога се използва за борба с Остеопорозата. Ползва се основно в цикли за релеф – умерено покачване на силата, подобрено възстановяване и повишен базов метаболизъм са сред основните му ползи. Употребява се от мъже и жени.
АндроДерм Използва се за третиране на ниски нива на тестостерона при мъже. Не се употребява със спортни цели, поради слабата абсорбация през кожата.
АндроГел Използва се за третиране на ниски нива на тестостерона при мъже. Не се употребява със спортни цели, поради слабата абсорбация през кожата.
Андриол Използва се за третиране на ниски нива на тестостерона при мъже. Не се употребява със спортни цели, поради слабата абсорбация и висока токсичност за черния дроб.
Дека-Дураболин Използва се за третиране на бъбречна недостатъчност и Анемия – понякога се използва и срещу много сериозни заболявания свързани със загуба на мускулна маса. Най-често се употребява за повишаване на масата. Изключително силно изразени възстановителни свойства и намаляване на болките във всички стави.
Дианабол Не се използва за терапевтични цели Използва се за покачване на Маса, Сила и мускулна издържливост.
Динаболан Не се използва за терапевтични цели Рядко употребяван стероид – използва се за маса извън състезателния период, като притежава силни възстановителни свойства.
Динабол Не се използва за терапевтични цели Рядко употребяван стероид – използва се за маса извън състезателния период, като притежава силни възстановителни свойства.
Еквипоуз Не се използва за терапевтични цели Използва се за повишаване на силата и възстановяването. Изключително добре се съчетава с други стероиди за покачване на маса.
Фина Не се използва за терапевтични цели Стероид с многостранно действие, който може да се използва за всички цели – маса, сила, изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините и възстановяването. Изключително силен
Халотестин Рядко използван за терапевтични цели – понякога се ползва при закъснял пубертет и при тежки състояния на андрогенна недостатъчност. Основно се използва за повишаване на силата. Този стероид има способността да повишава силата по-бързо отколкото всеки друг.
Мастерон Не се използва за терапевтични цели. Използва се изцяло за подобряване на кондицията преди състезание. Повишава твърдостта и плътността на мускулатурата и има силен анти-естрогенен ефект.
Мастерон Не се използва за терапевтични цели. Използва се изцяло за подобряване на кондицията преди състезание. Повишава твърдостта и плътността на мускулатурата и има силен анти-естрогенен ефект.
Небидо Използва се за третиране на ниски нива на тестостерона. Не се използва в спорта.
Дураболон Използва се за третиране на бъбречна недостатъчност и Анемия – понякога се използва и срещу много сериозни заболявания свързани със загуба на мускулна маса. Най-често се употребява за повишаване на масата. Изключително силно изразени възстановителни свойства и намаляване на болките във всички стави.
Омнадрен Не се използва за терапевтични цели. Стероид с многостранно действие, който може да се използва за всички цели – маса, сила, изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините и възстановяването. Изключително силен стимулатор на базовия метаболизъм.
Параболан Не се използва за терапевтични цели. Стероид с многостранно действие, който може да се използва за всички цели – маса, сила, изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините и възстановяването. Изключително силен стимулатор на базовия метаболизъм.
Примоболан Не се използва за терапевтични цели. Използва се при диети за релеф и за възстановяване. Оралната форма се използва сравнително рядко.
Примоболан Депо Не се използва за терапевтични цели. Изключителен стероид за релеф и възстановяване. Използва се и за покачване на маса в комбинация с други стероиди.
Провирон Не се използва за терапевтични цели. Използва се главно заради анти-естрогенните си свойства. Може да увеличи свободния тестостерон.
Сустанон-250 Използва се за третиране на ниски нива на тестостерона при мъже Стероид с многостранно действие, който може да се използва за всички цели – маса, сила, изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините и възстановяването. Изключително силен стимулатор на базовия метаболизъм.
Тестопел Използва се за третиране на ниски нива на тестостерона при мъже Не се използва в спорта.
Тестостерон-Ципионат Използва се за третиране на ниски нива на тестостерона при мъже Стероид с многостранно действие, който може да се използва за всички цели – маса, сила, изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините и възстановяването. Изключително силен стимулатор на базовия метаболизъм.
Тестостерон-Енантат Използва се за третиране на ниски нива на тестостерона при мъже Стероид с многостранно действие, който може да се използва за всички цели – маса, сила, изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините и възстановяването. Изключително силен стимулатор на базовия метаболизъм.
Тестостерон-Пропионат Използва се за третиране на ниски нива на тестостерона при мъже Стероид с многостранно действие, който може да се използва за всички цели – маса, сила, изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините и възстановяването. Изключително силен стимулатор на базовия метаболизъм.
Тестостерон-Суспензия Използва се за третиране на ниски нива на тестостерона при мъже Стероид с многостранно действие, който може да се използва за всички цели – маса, сила, изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините и възстановяването. Изключително силен стимулатор на базовия метаболизъм.
Тренболон-Енантат Не се използва за терапевтични цели. Стероид с многостранно действие, който може да се използва за всички цели – маса, сила, изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините и възстановяването. Изключително силен стимулатор на базовия метаболизъм.
Туринабол Не се използва за терапевтични цели. Използва се за повишаване на силата и възстановяването.
Винстрол Използва се за третиране на Не-регенеративна Анемия, Ангиодема и заболявания свързани с голяма загуба на мускулна сила. Почти винаги се използва в цикли за релеф. Някой атлети използват този стероид за повишаване на силата и силовата издържливост. Силни свойства за повишаване на базовия метаболизъм.
Винстрол Депо Използва се за третиране на Не-регенеративна Анемия, Ангиодема и заболявания свързани с голяма загуба на мускулна сила. Почти винаги се използва в цикли за релеф. Някой атлети използват този стероид за повишаване на силата и силовата издържливост. Силни свойства за повишаване на базовия метаболизъм.

 

 

Как да изберем правилния тип Анаболни Стероиди

Както виждате в таблицата, има Анаболни Стероиди за почти всички цели, които могат да бъдат комбинирани в напрактика безкрайни варианти, затова е важно употребата на Анаболни Стероиди да бъде целенасочена и да бъдат подбирани винаги най-подходящите препарати за конкретната целе.

Най-общо можем да разделим спорните цели, които се адресират със суплементиране с Анаболни Стероиди на 3 групи: Покачване на маса, Релеф, Повишаване на спортните постижения.

С правилно подбрани Анаболни Стероиди атлетите могат да достигнат непредполагани за тях нива, независимо от целите.

Вашият коментар