Видове анаболни стероиди

Видове анаболни стероиди (Част 2)

Продължение на предната ни статия за видове анаболни стероиди…

Видове анаболни стероиди

СтероидТерапевтична употребаУпотреба в спорта
АнадролПолзва се срещу Анемия или други заболявания свързани със загуба на мускулна масаУпотребява се за покачване на Мускулната маса и Сила, както и за поддържане на мускулната плътност по време на диети.
АнадурНе се използва за терапевтични целиРядко употребяван стероид – използва се за маса извън състезателния период, като притежава силни възстановителни свойства.
АнаварПолзва се при заболявания свързани със загуба на мускулна маса. Понякога се използва за борба с Остеопорозата.Ползва се основно в цикли за релеф – умерено покачване на силата, подобрено възстановяване и повишен базов метаболизъм са сред основните му ползи. Употребява се от мъже и жени.
АндроДермИзползва се за третиране на ниски нива на тестостерона при мъже.Не се употребява със спортни цели, поради слабата абсорбация през кожата.
АндроГелИзползва се за третиране на ниски нива на тестостерона при мъже.Не се употребява със спортни цели, поради слабата абсорбация през кожата.
АндриолИзползва се за третиране на ниски нива на тестостерона при мъже.Не се употребява със спортни цели, поради слабата абсорбация и висока токсичност за черния дроб.
Дека-ДураболинИзползва се за третиране на бъбречна недостатъчност и Анемия – понякога се използва и срещу много сериозни заболявания свързани със загуба на мускулна маса.Най-често се употребява за повишаване на масата. Изключително силно изразени възстановителни свойства и намаляване на болките във всички стави.
ДианаболНе се използва за терапевтични целиИзползва се за покачване на Маса, Сила и мускулна издържливост.
ДинаболанНе се използва за терапевтични целиРядко употребяван стероид – използва се за маса извън състезателния период, като притежава силни възстановителни свойства.
ДинаболНе се използва за терапевтични целиРядко употребяван стероид – използва се за маса извън състезателния период, като притежава силни възстановителни свойства.
ЕквипоузНе се използва за терапевтични целиИзползва се за повишаване на силата и възстановяването. Изключително добре се съчетава с други стероиди за покачване на маса.
ФинаНе се използва за терапевтични целиСтероид с многостранно действие, който може да се използва за всички цели – маса, сила, изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините и възстановяването. Изключително силен
ХалотестинРядко използван за терапевтични цели – понякога се ползва при закъснял пубертет и при тежки състояния на андрогенна недостатъчност.Основно се използва за повишаване на силата. Този стероид има способността да повишава силата по-бързо отколкото всеки друг.
МастеронНе се използва за терапевтични цели.Използва се изцяло за подобряване на кондицията преди състезание. Повишава твърдостта и плътността на мускулатурата и има силен анти-естрогенен ефект.
МастеронНе се използва за терапевтични цели.Използва се изцяло за подобряване на кондицията преди състезание. Повишава твърдостта и плътността на мускулатурата и има силен анти-естрогенен ефект.
НебидоИзползва се за третиране на ниски нива на тестостерона.Не се използва в спорта.
ДураболонИзползва се за третиране на бъбречна недостатъчност и Анемия – понякога се използва и срещу много сериозни заболявания свързани със загуба на мускулна маса.Най-често се употребява за повишаване на масата. Изключително силно изразени възстановителни свойства и намаляване на болките във всички стави.
ОмнадренНе се използва за терапевтични цели.Стероид с многостранно действие, който може да се използва за всички цели – маса, сила, изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините и възстановяването. Изключително силен стимулатор на базовия метаболизъм.
ПараболанНе се използва за терапевтични цели.Стероид с многостранно действие, който може да се използва за всички цели – маса, сила, изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините и възстановяването. Изключително силен стимулатор на базовия метаболизъм.
ПримоболанНе се използва за терапевтични цели.Използва се при диети за релеф и за възстановяване. Оралната форма се използва сравнително рядко.
Примоболан ДепоНе се използва за терапевтични цели.Изключителен стероид за релеф и възстановяване. Използва се и за покачване на маса в комбинация с други стероиди.
ПровиронНе се използва за терапевтични цели.Използва се главно заради анти-естрогенните си свойства. Може да увеличи свободния тестостерон.
Сустанон-250Използва се за третиране на ниски нива на тестостерона при мъжеСтероид с многостранно действие, който може да се използва за всички цели – маса, сила, изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините и възстановяването. Изключително силен стимулатор на базовия метаболизъм.
ТестопелИзползва се за третиране на ниски нива на тестостерона при мъжеНе се използва в спорта.
Тестостерон-ЦипионатИзползва се за третиране на ниски нива на тестостерона при мъжеСтероид с многостранно действие, който може да се използва за всички цели – маса, сила, изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините и възстановяването. Изключително силен стимулатор на базовия метаболизъм.
Тестостерон-ЕнантатИзползва се за третиране на ниски нива на тестостерона при мъжеСтероид с многостранно действие, който може да се използва за всички цели – маса, сила, изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините и възстановяването. Изключително силен стимулатор на базовия метаболизъм.
Тестостерон-ПропионатИзползва се за третиране на ниски нива на тестостерона при мъжеСтероид с многостранно действие, който може да се използва за всички цели – маса, сила, изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините и възстановяването. Изключително силен стимулатор на базовия метаболизъм.
Тестостерон-СуспензияИзползва се за третиране на ниски нива на тестостерона при мъжеСтероид с многостранно действие, който може да се използва за всички цели – маса, сила, изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините и възстановяването. Изключително силен стимулатор на базовия метаболизъм.
Тренболон-ЕнантатНе се използва за терапевтични цели.Стероид с многостранно действие, който може да се използва за всички цели – маса, сила, изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините и възстановяването. Изключително силен стимулатор на базовия метаболизъм.
ТуринаболНе се използва за терапевтични цели.Използва се за повишаване на силата и възстановяването.
ВинстролИзползва се за третиране на Не-регенеративна Анемия, Ангиодема и заболявания свързани с голяма загуба на мускулна сила.Почти винаги се използва в цикли за релеф. Някой атлети използват този стероид за повишаване на силата и силовата издържливост. Силни свойства за повишаване на базовия метаболизъм.
Винстрол ДепоИзползва се за третиране на Не-регенеративна Анемия, Ангиодема и заболявания свързани с голяма загуба на мускулна сила.Почти винаги се използва в цикли за релеф. Някой атлети използват този стероид за повишаване на силата и силовата издържливост. Силни свойства за повишаване на базовия метаболизъм.

 

 

Как да изберем правилния тип Анаболни Стероиди

Както виждате в таблицата, има Анаболни Стероиди за почти всички цели, които могат да бъдат комбинирани в напрактика безкрайни варианти, затова е важно употребата на Анаболни Стероиди да бъде целенасочена и да бъдат подбирани винаги най-подходящите препарати за конкретната целе.

Най-общо можем да разделим спорните цели, които се адресират със суплементиране с Анаболни Стероиди на 3 групи: Покачване на маса, Релеф, Повишаване на спортните постижения.

С правилно подбрани Анаболни Стероиди атлетите могат да достигнат непредполагани за тях нива, независимо от целите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *