Bemitil – военна разработка от СССР

Bemitil – военна разработка от СССР

Bemitil, познат още с имената Metaprot и AntiHot, e препарат разбработен в Съветския съюз, за покриване нуждите на военните.  Подобрява умствените споосбности, ускорява възстанояването след физическо натоварване. Разработен през 70-те, той е бил успешно прилаган при пострадали от чернобилската катастрофа, атлети участвали в московската олимпиада и дори при военните, участвали във войната в Афганистан.

Bemitil

Препаратът се отличава с ноотропно, имуномодулиращо действие, подпомага регенерацията и притежава силно антиоксидантно действие на клетъчно ниво. Приложението му се отнася не само за спортисти и физически натоварени хора а и за такива подложени на стрес и умствено натоварване.

Основно действието му е насочено в няколко направления – повишава и подобрява умствените и физически способности, спомага за по-лесно преминаване през стресови ситуации, ускорява възстановителните процеси. Препаратът може да се приема самостоятелно, но ефектът му достига пълния си капацитет, когато се използва в комбинация с ноотропна терапия. Комбинацията между препаратите има синергично действие и има широко приложение в медицинската практика.

Какво представлява Бемитил?

Суровината представлява кристален прах с бял или кремав цвят. Разтворим е във вода и алкохол, образува мътна утайка. Отличава се със психостимулиращ ефект, антихипоксична активност (подобрява доставката на кислород в еритроцитите, като същевременно повишава усвояването му от работещите мускули). Това е ключов фактор при спортисти, имащи нужда от подобряване на издръжливостта. Още ползи от препарата са повишаване устойчивостта на организма към хипоксия и повишава ефективността по време на физическо натоварване.

Наблюдава се успешно прилагане при различни състояния:

  • Хронична умора
  • Мозъчни травми
  • Менингит
  • Когнитивни нарушения от различен характер

Bemitil се счита за представител на нова група – актопротективни лекарства. Абсорбира се сравнително бавно след момента на поглъщането. Назначава се при възрастни с астенични състояния, неврози, след наранявания и други състояния, при които е наложително стимулиране на умствените и физическите функции. Има данни за имуностимулиращия ефект на бемитил и неговата ефективност при комплексното лечение на някои инфекциозни заболявания.

Прием на Bemitil

Препоръчително е Бемитил да се приема след хранене по 0,25-0,5 г 2 до 3 пъти на ден. Дневната доза е 0,5 – 1 гр. Курсът на лечение е 10 до 20 дни поредни или 2 до 3 курса от 3 до 5 дни на интервали от 2 до 5 дни. Препоръчва се по време на лечението да се приемат храни богати на въглехидрати. При прилагане на буметил са възможни странични реакции като гадене, повръщане, стомашен дискомфорт, главоболие и хиперемия на кожата(силно зачервяване).  Лекарството е противопоказано при хипогликемия. Съхранявайте продукта на място защитено от слънчева светлина.

Вашият коментар