канабидиол

Канабидиол – хит в хранителната и козметична индустрия

Канабидиол (CBD) или конопено масло е рядък и ценен вид растително масло

Неговата хранителната, диетичната и индустриалната стойност се считат няколко пъти по-значими от другите видове растителни масла. Важно е да кажем, че конопеното масло няма никакъв опияняващ ефект.

Канабидиол може да бъде извлечен от лечебни растения или други конопени растения. По закон марихуаната – цветето канабис съдържа THC (тетрахидроканабинол) и е незаконна.

CBD (канабидиолът) се произвежда от легални щамове канабис в ЕС, които са законни и съдържат THC (тетрахидроканабинол) само до законовия лимит от 0,03%.

Канабидиол е единственото масло, което се усвоява на 100% от организма.

Канабидиолът има богат състав и е идеален заместител на всякакви животински мазнини.

Продуктът е полезен за всяка възраст и за всички.

Има високо съдържанието на мастни киселини, сравнимо с рибеното масло.

Притежава богат състав на витамини е в състояние да запълни липсата на основни елементи в организма и да предпази от заболявания и стареене.

Никоя друга култура от маслодайни култури, позната в растителния свят, не съдържа толкова огромно количество органични съединения.

Маслото принадлежи към ефективните, изключително естествени терапевтични и профилактични средства.

Приложение

В продължение на хиляди години хората са използвали конопеното масло (канабидиол) като основна храна.

Канабидиолът има красив зеленикав цвят. Има леко кисел и приятен лек аромат. Също така има орехов вкус и леко напомня за слънчогледово масло и семена.

Конопеното масло се използва в чист вид или в комбинация с други масла. То е добре съвместимо с лекарства.  Канабидиолът е само по себе си независимо лекарство.

Канабидиолът запазва всички биологично активни и полезни вещества на растението, т. к. се извлича чрез студено пресоване при ниска температура. Това масло струва по-скъпо, обаче ползата от него е голяма.

Ето и кои са полезните, лечебни свойства на канабидиола (конопеното масло):

  • Противотуморно
  • Противовъзпалително и болкоуспокояващо
  • Антиоксидантно
  • Жлъчегонно
  • Отхрачващо
  • Успокояващо и укрепващо
  • За заздравяване на рани
  • Слънцезащитно действие

Канабидиолът в козметиката

За кожата:

Маслото е прекрасен козметичен продукт, който възстановява защитната функция на кожата, облекчава възпалението и премахва бръчките. Конопеното масло се абсорбира достатъчно бързо, без да оставя мазни остатъци. Може да се нанася директно върху лицето или тялото, както и да се добавя към състава на маски и кремове.

За косата:

Универсалното конопено масло е подходящо за всички типове коса. Подобрява състоянието на скалпа, укрепва космените фоликули. Достатъчно е да се добавят няколко капки канабидиол към шампоана и балсама за здрав блясък на косата и стимулиране на растежа й.

Канабидиолът в кулинарията

Здравословното масло може да се използва навсякъде, освен в горещи ястия и при пържене.

Когато се добави конопено масло към печени изделия, всички показатели се подобряват. Също така се използва за салати, студени ястия, извара и в сосове.

Вашият коментар