Противогрипно средство

Две лекарства, които са добре познати в СССР но не и при нас

Две лекарства, които са добре познати в СССР но не и при нас

Лекарствата в Русия имат добра репутация в съветската република, като при по-голямата част от тях е напълно заслужена. За нас а и за света, достъпността до тях е един от основните проблеми. Ще Ви представим два продукта, които от скоро могат да се намерят и на нашия пазар, което е лъч светлина, в условията на пандемия.

Арбидол – противогрипно средство

Създадено през 1974 год. в СССР, подлагано на редица тестове и изпитания, то е доказано като добре работещо противогрипно средство. Тъй като към днешна дата изпитанията са преустановени, то е категоризирано от американската асоциация като хранителна добавка а не като лекарство.

Той работи на клетъчно ниво, защитавайки клетките от вируса, което го обезсилва и води до по-бързо оздравяване и възстановяване. Така шансовете за трайни усложнения са намалени.

Арбидол като противогрипно средство също така се бори с редица вируси и техните причинители, включително и херпес.

Арбидол действа на два фронта. Приеман като превенция, той подсилва естествените защитни сили на организма и го прави устойчив при вируси. При вече настъпило заболяване, приеман в двойна доза, той лекува и значително скъсява времето за възстановяване. Това е един от препаратите, които е препоръчително да имаме в аптечката си, имайки предвид условията в които се намираме към днешна дата.

Виферон

Интерфероните представляват белтъци, непозволяващи на вирусите, попадащи в организма, да се размножават и увреждат организма. Не винаги и не всеки организъм може да синтезира достатъчно количество интерферони и в такъв случай е необходимо тяхното добавяне от външен източник.

В западните страни, този процес се случва основно венозно, което прави процедурата трудно достъпна и на значителна цена. И тук СССР доказват своята сила, създаваща препарат под формата на свещички, като така организмът се снабдява в нужните интереферони, за да добие устойчивост срещи вируси и заболявания.

При проведено контролирано проучване, се разкрива висока терапевтична ефикасност на виферон и неговия имуномодулиращ ефект върху Т-клетките, неутрофилната фагоцитна активност и намаляването на нивата на циркулиращите имунни комплекси.

Виферон и арбидол намаляват периодите на треска и симптомите на токсикоза. Терапевтичната ефикасност на виферон и арбидол като цяло е сравнима, докато клиничните открития и резултатите от имунологичните тестове са очевидни за по-високата терапевтична и имуномодулираща ефективност на виферона.

Не са регистрирани странични ефекти на лекарствата. Поносимостта от организма е отлична.

Вашият коментар