грешки при ударно отслабване

Грешки при ударно отслабване

Ударно отслабване – грешки. Всеки човек в съвременния свят иска да има хубава фигура, която да привлича погледи и да бъде достойнство, а не недостатък. По тази причина, много хора започват ударна диета с пламенната мечта бързо да получат стройно тяло. За съжаление обаче, нещата започват да се случват не точно, както са били планирани и мечтата си остава само мечта.

 

Защо се случва това? Кои са основните грешки при ударно отслабване?

  1. Неправилно подбрана диета. Правилното е, преди да се стартира процеса на отслабване, да се обърнете към диетолог, именно квалифициран специалист ще определи подходящата диета, изхождайки от параметрите на организма на клиента. Неподходящата диета може не само да не донесе желания резултат, но и да причини вреда. Затова по въпроса за ударното отслабване трябва да подходите сериозно от самото начало.
  2. Ударните диети. Интернет засипва с примамливи заглавия, обещаващи бързо отслабване, като например да се свалят 15 килограма за 7 дни без да се навреди на здравето. Струва си веднага да кажем, че в това няма нищо вярно, т. к. килограмите трябва да се свалят постепенно, бавно, за да може организма да не изпитва силен стрес и да не започне да задържа мастни отлагания, мислейки си, че идва „гладното време“. Да споменем и хората, които обичат 3-4 дни да се хранят само с кисело мляко и ябълки, а след това се оплакват от лошо самочувствие, след което продължават да ядат всичко, което им се яде и след един месец повтарят всичко наново. В този случай няма нито резултат, нито удовлетворение, има само стрес.
  3. Недостатъчно физически упражнения. Може безкрайно дълго да се придържате към драстична диета, но без физически усилия, отслабване няма да има. Защото мускулите трябва да бъдат в тонус, тялото да изглежда апетитно, а не измършавяло. Освен това натоварването на мускулите ще помогне да свалите излишни килограми и да стегнете тялото.
  4. Всъщност диетата не е временно явление. Хората си мислят, че сега ударно ще спазват диета и ще отслабнат, а после ще могат отново да похапват. Това не е така. Дори след бавното постигане с диета на желания резултат, е нужно да се следи за начина на хранене. Това е важно. Преди да се започне диета
  5. Недостиг на усилия на волята. Не се отчайвайте, ако за 2 дни нищо не се е променили. Отслабването е процес, той изисква време. Поставете си реални цели, тогава с това разбиране ще е много по-леко да отслабвате.

Ударно отслабване

Правилната диета

Правилната диета – това е начин да намалите теглото и е проверка на Вашата воля. За да постигнете резултат, е нужно да сте наясно защо го правите и да следвате правилните стъпки за постепенно отслабване.

Не правете повече грешки при рязкото отслабване. Всеки човек е създаден с оптимално тегло, за да бъде здрав и красив по природа. Все пак можете да коригирате тази даденост с помощта на правилен режим, суплементация и спорт. Вижте също и този продукт за отслабване – Редуктил.

Правилната диета е безопасен начин да спестите калории, без да променяте вкуса си.

Предлагаме Ви няколко добри и ефикасни съвета, които ще Ви помогнат да се придържате към правилната диета без никакви затруднения.

Бързо отслабване с подходяща диета и спулементация

  1. Преминете към нискомаслени и нискомаслени млечни продукти. Това никак не е трудно, ще се убедите сами. Сиренето, например, трябва да бъде избрано не с 40-50 процента съдържание на мазнини, а с 30 процента; Млякото нека е 0.5%. Изварата нека е само обезмаслена,  не „домашна“. Кисело мляко по една чашка и без добавена захар.
  2. Откажете се от тестените изделия, ако преследвате бързо отслабване. Белият хляб и кифличките, които така обичаме, се абсорбират много лесно от тялото – глюкозата веднага постъпва в кръвта и също така дава голямо натоварване на панкреаса и много кратковременно чувство за ситост. Поради това е по-добре да преминете към ръжен или пълнозърнест хляб, който е с високо съдържание на фибри. Този вид хляб е добре наситен, съдържа много витамини от група В, които са необходими за доброто функциониране на мускулите и периферната нервна система. Фибрите ще почистват нашето тяло от токсини и шлаки и по този начин ще предпазват от рак на гърдата и червата, от чернодробни заболявания. Също така, много фибри и витамини В се намират в овесена каша, елда каша и мюсли (но това означава само „зърнени“ смеси – без добавяне на сушени плодове, ядки и особено шоколад).
  3. Соковете са напълно безполезни. Плодовите сокове имат много високо съдържание на калории. Една чаша портокалов сок съдържа около 100 kcal и само 0,2 g фибри. В плода на един портокал се съдържат 70 kcal и почти 4 g фибри. Портокалът ще Ви насити, а сокът ще мине през Вас, оставяйки само калории и много нежелана захар.
  4. Разходка с определена цел е най-добрата физическа активност. Не подценявайте това, движете се много.
  5. Не отхапвайте, не облизвайте и не опитвайте нищо по време на готвене! Само ще спечелите, ако не го правите.
  6. Следвайте правилото: „в кафене – само кафе“. Или чай. Или „капучино“. Но не и сладкиши!

Ето и няколко общовалидни правила за ударно отслабване с траен ефект!

Искате бързо отслабване: Хранете се по-малко

Да се отказвате от закуската и вечерята в името на трайно понижаване на теглото или постоянно нещо да дъвчите е еднакво лошо. Най-оптимално би било – 5 приема на храна на ден. Яжте, когато сте гладни, не прегладнявайте, по-малки порции и не не крак.

Хранете се разнообразно и полезно

Важното е да поддържате в организма баланс на полезните вещества. За тази цел всеки ден изяждайте по няколко ябълки или сливи или други плодове. Ако Ви се хапва хляб, изберете пълнозърнест хляб. Старайте се два пъти в седмицата да ядете прясна риба. Пийте повече вода, яжте по една чаша не много маслено кисело мляко.

Яжте по-бавно и съсредоточено

Учете се да се храните бавно – така храната ще постъпва в организма Ви добре смляна, освен това ще можете навреме да усетите чувство на ситост, преди да поемете излишно количество храна. Малки хапки, дълго сдъвквайте, правете паузи в храненето. Когато се храните, бъдете концентрирани върху храната, без да гледате телевизия или да гледате телефона едновременно. Всъщност е добре по време на храненето да разговаряте за храната. Изследвания са доказали, че така храната се усвоява много добре.

Махнете полуфабрикатите от хладилника

За бързо отслабване, нека храната е проста и естествена – сварете месо, направете салата, задушете зеленчуци. А парите, които бихте похарчили за полуфабрикати, можете да ги похарчите за по-скъпи, но висококачествени продукти. Говорим за хубав зехтин, орехи, сирене от високо качество.

Движете се повече от 30 минути дневно

Поне 30 минути на ден, а по-добре 1 час физическа активност. Не забравяйте, Вашите мускули се нуждаят от много голямо количество енергия. Спортувайки, няма да броите калориите при всяко хапване. Работете върху мускулната Ви маса ежедневно. Отлични се отразяват тренировки на степер 15 минути дневно.

Спете достатъчно

Повечето хора се нуждаят в осем час здрав сън. Дайте си го, като си лягате по-рано. Недостигът на сън ще добавя излишни килограми. Това вреди на Вашето ударно сваляне на килограми. Защото постоянно ще Ви се иска нещо сладичко или мазничко, за да попълни енергийните запаси за да се справи с умората.

Вашият коментар