Завръщане към спортен режим

Завръщане към спортен режим

Завръщане към спортен режим. Разбира се, че е повече от добре да включите в своето натоварено от задачи ежедневие спорт и фитнес занимания. Само по време на отпуската да се занимавате с фитнес. A после отново да превключите на режим само работа, не е оk и затова решете да промените това.

Съвети за връщане към спорта

Възползвайте се от нашите съвети, които ще Ви помогнат по-лесно да се завърнете към спорта. 🚴

 1. Убедете се в това, че се намирате в добра здравословна форма и физически сте готови за натоварване. Това е много важно! Ако е нужно, направете консултация с Вашия лекар, бъдете сигурни, че спортът за Вас няма да има никакви противопоказания.
 2. Подберете най-добрата за Вас тренировъчна програма. Всеки месец или всяка седмица съставяйте разписание на бъдещите Ви занимания. Предварително решавайте каква ще бъде тренировката Ви. Това ще Ви помогне да имате нужната дисциплина и решителност за действия. Дайте предизвикателство на Вашата настояща фигура с програмата, която сте подбрали. Това ще Ви помогне да бъдете наистина мотивирани!
 3. Изберете залата, която ще посещавате за Вашите тренировки. Нека да е близо до дома Ви, но не у дома. В залата ще можете да намерите всичко необходимо, за да получите желаните нови резултати. Кардио тренировки, силови тренажори, разнообразни фитнес упражнения, различни видове спортни занимания… Ще имате възможност сами да изберете това, което Ви е нужно за Вашата лична програма, която ще Ви позволи бързо да си възвърнете добрата форма.

 

Завръщане към спортен режим – важно

 • Работният график на залата трябва да отговаря на Вашето удобство.
 • Оценете нивото на хигиена в залата и съблекалните.
 • Направете пробна тренировка, преди да се ангажирате финансово.
 • Запознайте се с инструкторите, поговорете и за персонални тренировки под ръководство на преподавател- инструктор.
 • За начало закупете абонамент за по-кратък срок и изберете вариант, който ще Ви позволи да спрете заниманията, ако не сте напълно удовлетворени.
 1. Ако отдавна не сте се занимавали със спорт и фитнес, изберете кардио занимания, защото те ще подобрят дихателната Ви способност и издръжливост. Примерно, съветваме Ви да започнете с тренировки на лентата за ходене или бягане и на велотренажора. Тези видове активност ще направят в сърцето Ви по-здраво и силно, ще укрепят ставите Ви.
 2. Започнете да тренирате плавно. Тайната е в това, да не се преуморявате и да не се престаравате. Това ще Ви помогне да прогресирате! Започнете с меки движения, за да може тялото Ви да се адаптира към натоварванията.

Слушайте тялото си и имайте търпение: резултатите ще дойдат с времето! Ако тялото Ви се уморява, не го насилвайте, давайте му почивки за да може да съхранява ритъма.

 1. Помнете: Вие ще влизате във форма постепенно, благодарение на не прекалено дългите и системни занимания.

За отслабване: вижте един от най-ефикасните продукти – Липовон!

Вашият коментар