Всичко, което трябва да знаете за HGH цикъл

Всичко, което трябва да знаете за HGH цикъл

HGH, което се продава за лечение днес със сигурност е хормон чудо, но за да получите най-доброто от него, трябва внимателно да планирате вашия HGH цикъл.

Макар че някои хора със сигурност го използват за неопределено време в много ниски дози, за да се насладят на ползите му против стареенето, културистите често го използват в по-високи дози и като такива трябва да планират внимателен цикъл на HGH.

HGH ЦИКЪЛ СЪС ИЛИ БЕЗ AAS?

Първото нещо, което трябва да направите, е да решите дали искате да използвате хормони на растежа самостоятелно или с анаболен стероид. Със сигурност можете да го използвате заедно с любимия си качващ или свалящ агент, или можете да го използвате самостоятелно, ако искате по-мек, фин ефект. Когато използвате за подобряване на ефективността, дозите ще варират от 2iu на ден до до 8iu на ден.

Например, ако искате да добавите чиста мускулна маса с течение на времето, но не искате да добавите анаболен стероид към цикъла си, вие ще взимате между 6iu и 8iu по време на цикъла и вероятно ще го използвате между 12 и 16 седмици. И обратно, ако го комбинирате с нещо като Deca Durabolin, ще трябва да приемате само между 2iu и 4iu на ден.

Причини за разглеждане хормона на ръстежа

Преди да започнете цикъл, е важно да вземете предвид крайната си цел и кога бихте искали да я постигнете. Обърнете внимание, че това е хормон с бавно действие и отнема известно време, за да видите някакви резултати

Ако искате да натрупате маса бързо или ако искате да изгаряте телесни мазнини, докато същевременно поддържате съществуващата си маса преди състезание, хормоните на растежа може да не са подходящи за вас. Дозировката на цикъла също ще варира според вашите нужди.

Таблицата по-долу показва някои от причините хората да избират човешки хормон на растежа и средните дози за тези цели. Имайте предвид, че дозите, използвани в медицински условия, са доста високи. Лекарите ще предписват висока доза за много кратки цикли, за да се ускори процеса на лекуване при пациенти, които имат сериозни травматични наранявания или значителни изгаряния.

Таблица
Цел Дневен диапазон на дозата (мъже) Дневен диапазон на дозите (жени) Как работи
Против стареене 1 IU до 2IU 0,5 IU до 1IU Засилва клетъчната регенерация
Сила и благополучие 2IU до 4IU 1 IU до 2IU Засилва метаболизма и синтеза на протеини
Мускулни печалби 4IU до 8IU 2IU до 4IU Подобрява синтеза на протеини и ускорява възстановяването
Медицинско лечение 8IU до 16IU 6IU до 12IU Високите дози значително ускоряват скоростта на клетъчната регенерация и подпомагат заздравяването

Нещо друго, което трябва да вземете предвид, когато планирате цикъла си е колко дълго всъщност ще продължите да използвате продукта. Експертите препоръчват да го използвате поне 16 седмици. Но някои специалисти казват, че използването му твърде дълго може да доведе до някои странични ефекти на HGH като растеж на ръцете, краката, главата и вътрешните органи.

Като се има предвид всичко това, е безопасно да се предположи, че ако ще използвате повече от 2iu на ден, дали то със или без анаболен стероиден стек, е най-добре да се придържате към 16-седмичен цикъл. Бъдете сигурни, че следвате указанията за безопасност и за избрания от вас анаболен стероид.

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЦИКЛИ ПО ВРЕМЕ НА PCT

Въпреки това, тъй като хормоните на ръстежа изискват време, за да се натрупат в системата ви, трябва да започнете да го използвате минимум четири седмици преди завършването на вашия HGH цикъл.

След това продължете да го използвате поне още четири седмици (в идеалния случай най-малко 12 седмици) след последната доза стероиди, за да сте сигурни, че нивата на хормона на ръстежа са на минимума необходим за възстановяване. От четири до шест седмичен за PCT няма да е от полза.

НЕЩА ЗА ГЛЕДАНЕ ПО ВРЕМЕ НА ЦИКЛИ

По време на вашия цикъл няма да забележите много неблагоприятни ефекти. Всъщност, повечето хора изглежда добре понасят циклите си, дори при високи дози. Въпреки това, има някои неща, които трябва да следите по време на цикъла. Много хора, които използват висока доза, се оплакват от високо кръвно налягане. Така че не забравяйте да го проверявате често и да намалите дозата си, ако започнете да виждате проблеми.

Нещо повече, ръцете и краката ви могат да пораснат необичайно, така че ако започнете да забелязвате, че обувките ви не съвпадат по същия начин, може да се наложи да се отдръпнете. По-големите ръце и крака също са добри показатели за увеличено сърце, което може да бъде опасно.

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВА РАСТЕЖНИ ХОРМОНИ?

Въпреки че циклите на HGH се считат за безопасни за иначе здрави индивиди, когато се използват отговорно, важно е да се има предвид, че не трябва да го използвате, ако имате хронични или основни медицински състояния. Или ако приемате определени видове лекарства с рецепта и извънборсови лекарства. Не стартирайте HGH цикъл, ако:

Имате (или сте имали) рак. 

Някои проучвания предполагат, че това може да увеличи риска от някои видове рак, така че ако някога сте имали рак или има вероятност да имате рак сега, не трябва да го използвате. Можете също да изберете да го избегнете, ако имате значителни рискови фактори.

Имате диабет. 

Това може да повлияе на инсулиновия отговор на тялото ви, така че ако имате диабет или имате рискови фактори за диабет, не трябва да използвате този продукт.

Имате карпално-тунелен синдром. 

Той може да засегне сухожилията, връзките и нервните обвивки на тялото ви, включително карпалния тунел. В резултат на това, ако имате карпален тунел (или подобни синдроми), хормонът на растежа може да ги влоши. Доказано е, че причинява уголемяване на сърцето при някои хора, така че ако имате някакви сърдечни състояния, HGH цикъл не е подходящ за вас.

Имате високо кръвно налягане. 

Човешките хормони на растежа могат да повишат кръвното ви налягане. Така че не трябва да го използвате, ако имате високо кръвно налягане или ако приемате ежедневно поддържащо лекарство, за да поддържате налягането си в нормални граници.

Имате друго здравословно състояние. 

Ако имате някакъв вид здравословно състояние, трябва да говорите с Вашия лекар и фармацевт за безопасността и потенциала от лекарствени взаимодействия.

С две думи, цикълът на HGH е доста безопасен. Стига да използвате продукта отговорно. Приемането на повече, отколкото трябва за по-дълго време може да доведе до някой неблагоприятни ефекти, подобно на всяко друго лекарство или добавка днес.

Вашият коментар