Хранителни добавки след цикъл с Анаболни Стероиди

Хранителни добавки след цикъл с Анаболни Стероиди

В статията за Хранителните добавки по време на цикъл с Анаболни Стероиди, ние обърнахме внимание на най-важнте 5, с чиято помощ употребата на Анаболи би била максимално безопасна и ефективна.

В тази статия ще обърнем внимание на най-важните Хранителни Добавки, които препоръчваме за прием след приключване на приема на Анаболни Стероиди, които ще Ви помогнат да задържите постигнатите резултати и да продължите да тренирате и да се възстановявате по оптимален начин.

Те ще Ви помогнат да задържите максимален обем на мускулатурата, ще поддържат силата Ви и ще спомогнат за поддържане на оптимален хормонален баланс.

Креатин – заедно със суроватъчния протеин, креатинът е сред най-популярните Хранителни Добавки и се използва широко сред спортистите във всякакви спортни дисциплини. Креатинът има способността да повишава задръжката на вода и гликоген в мускулатурата, придава сила и помага за бързото възстановяване. Приеман след цикъл с Анаболни Стероиди, креатинът ще Ви позволи да поддържате добро възстановяване и мускулен обем.

Тестостеронови стимулатори – през последните години на пазара на Хранителни Добавки се появи категория продукти, които имат за цел стимулиране и повишаване на пройзводството на собствения тестостерон. Формулите на повечето подобни продукти са комплексни и съдържат богат комплекс от различни билкови екстракти и други елементи, които пряко и косвено влиаят върху нивата на Тестостерона. Хубавото при този тип продукти е, че употребата им не води до подтискане на натуралната функция на организма, а напротив – дори нейното връщане в оптимални стойности. Когато след цикъл с Анаболни Стероиди, нивата на собствения Тестостерон са ниски, употребата на такъв тип добавки би била много добро и ефективно решение.

Аминокиселини в разклонена верига BCAA – още известни и като Левци, Валин и Изолевцин, Аминокиселините в разклонена верига BCAA са с изключително висока концентрация в мускулната тъкан и притежава силен анти-катаболен и анаболен ефект. Употребата им подобрява значително възстановяването, намалява мускулния разпад и води до подобрено представяне в залата. Приемът им след цикъл с Анаболни Стероиди е много важен, именно поради тези техни свойства, които ще Ви помогнат да запазите получените резултати, ще Ви позволят да тренирате интензивно и да се възстановявате добре. Оптималната дозировка на BCAA следва да бъде в порядъка на 0.5 г/кг чиста телесна маса или с други думи за атлет с чиста маса от 70 кг. , дневният прием BCAA следва да бъде около 35 г., разделени на няколко приема през деня.

Адаптогени – Адаптогените са вещества, които спомагат на организма ни да се справя със стресови ситуации, влиаят благоприятно на имунитета и имат силен общо тонизиращ ефект върху тялото. Приемани в период, когато организмът ни е в стресова ситуация, както е след цикъл с Анаболни Стероиди, когато има натъпил временен хормонален дисбаланс, адаптогенните билки могат да спомогнат за в пъти по-бързото възстановяване на организма и цялостно да подобрят неговата функция.

Азотни бустери – макар този клас Хранителни Добавки да е спекулативен в някой отношения, употребата на азотни бустери има един сигурен и гарантиран ефект и това е по-доброто напомпване и по-добрата енергия по-време на тренировка. Тези два показателя не се свързват пряко с повишаването на мускулна маса, но психологическия ефект, които имат върху трениращия е реален и води до значително повишена мотивация за тренировка. Това е много важен и значим ефект, когато сте спрели приема на Анаболни Стероиди, защото ще Ви помогне да не губите мотивация и да продължавате да тренирате сериозно и с желание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *