Хранителни добавки по време на цикъл с Анаболни Стероиди

По време на цикъл с Анаболи, не трябва да се пренебрегва и приемът на Хранителни добавки, поради екстремно завишената способност на организмът ни да усвоява хранителните вещества, както и с цел поддържане и подобряване на общото състояние на организма.

Грешно схващане сред някой трениращи е, че приемът на Хранителни добавки и Анаболни Стероиди е взаймо-изключващс се и че те трябва да се приемат в различни моменти.

В тази статия ще Ви посочим някой от най-добрите Хранителни добавки, които да приемате докато приемате Анаболни Стероиди.

Суроватъчeн протеин – приемът на Анаболни Стероиди, като Тестостерон, Дека Дураболин, Дианабол, както и всички останали препарати в тази категория, драстично повишава способността на организма ни да усвоява и да използва за изграждане на нови тъкани приетият с храната протеин. Приемът на протеин по време на цикъл с Анаболни Стероиди трябва да бъде значително повишен, като това важи в особено голяма степен за периодите в които се спазват диети. Количеството протеин, което трябва да се приема по време на цикъл, трябва да бъде поне двойно по-високо от стандартното, а в някой случай дори повече. Това количество изключително трудно може да бъде набавено с храната и много често атлетите не успяват да го достигнат. Това би намалило потенциала на резултатите, а това не е нещо което искате. За това, по време на цикъл с Анаболни Стероиди е препоръчително да се приема протеин под формата на хранителна добавка, като най-добре е това да бъде Суроватъчен протеин, поради отличният аминокиселинен профил и силния анаболен ефект, който има. Обикновенно, 2-4 дози към общото количество протеин, което приемате с храната биха били достатъчно.

Рибено масло – рибеното масло или по-конкретно омега-3 мастните киселини, са доказали своят благоприятен ефект върху нивата на холестерола и здравето на сърдечно-съдовата система. Анаболните Стероиди от своя страна, имат способността негативно да влиаят на холестерола, като оралните препарати, както и ароматазните инхибитори, като Аримидекс, значително променят липидния профил в негативна насока. В тази връзка, употребата на Омега-3 мастни киселини, под формата на Рибено масло е не само препоръчителна, а дори задължителна и е желателно тя да е целогодишна, дори в периодите в които не упоребявате Анаболни Стероиди.

Мулти-витамини – Витамините и минералите са онази част от хранителните вещества, която наричаме микро-нутриенти. Те са нужни на организма ни за абсолютно всяка една биологична функция и недостигът им може да доведе до проблеми. За спортуващите и особено за употребяващите Анаболни Стероиди, нуждата на организма от тези микро-нутриенти е драстично завишена и осигуряването им по време на цикъл е много важно. Набавянето им с храната в не малко случай е сложна задача, затова ние Ви съветваме да използвате мулти-витаминна и минерална формула под формата на хранителна добавка, като бърз, лесен и най-важното ефтин начин за набавянето им.

Протектор за черния дроб – употребата на Анаболни Стероиди и в частност приемът на орални Анаболни Стероиди води до повишаване на функцията на черния дроб, в следствие на което нивата на чернодробните ензими се повишават. Това не води до нарушение във функцията му, но е сигнал, за повишена негова функция. По-голямото натоварването върху всеки един орган, по презумция може да доведе до проблеми, затова ние Ви съветваме по време на цикъл, както и периодично през годината, да приемате комплексна хранителна добавка за поддържане на оптимална функция на черния дроб.

Коензим Q10 – след около 25 годишна възраст, нивата на коензим Q10, които са основно концентрирани в сърцето, започват да намаляват. Това се свързва с възможност от появата на редица проблеми, свързани с най-важният мускул в нашето тяло. Приемът му, по време на цикъл с Анаболни Стероиди, както и по възможност през цялото останало време от годината, е силно препоръчван от редица експерти в сферата, като отлично средство за поддържане на здравето и тонуса на сърдечно-съдовия апарат.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *