Хранителни добавки и Анаболни Стероиди

Хранителни добавки по време на цикъл с Анаболни Стероиди

Хранителни добавки и Анаболни Стероиди

По време на цикъл с Анаболи, не трябва да се пренебрегва и приемът на Хранителни добавки, поради екстремно завишената способност на организмът ни да усвоява хранителните вещества, както и с цел поддържане и подобряване на общото състояние на организма.

Грешно схващане сред някой трениращи е, че приемът на Хранителни добавки и Анаболни Стероиди е взаймо-изключващс се и че те трябва да се приемат в различни моменти.

В тази статия ще Ви посочим някой от най-добрите Хранителни добавки, които да приемате докато приемате Анаболни Стероиди.

Суроватъчeн протеин

Приемът на Анаболни Стероиди, като Тестостерон, Дека Дураболин, Дианабол, както и всички останали препарати в тази категория, драстично повишава способността на организма ни да усвоява и да използва за изграждане на нови тъкани приетият с храната протеин. Приемът на протеин по време на цикъл с Анаболни Стероиди трябва да бъде значително повишен. Като това важи в особено голяма степен за периодите в които се спазват диети. Количеството протеин, което трябва да се приема по време на цикъл, трябва да бъде поне двойно по-високо от стандартното. А в някой случай дори повече. Това количество изключително трудно може да бъде набавено с храната и много често атлетите не успяват да го достигнат. Това би намалило потенциала на резултатите, а това не е нещо което искате.

За това, по време на цикъл с Анаболни Стероиди е препоръчително да се приема протеин под формата на хранителна добавка, като най-добре е това да бъде Суроватъчен протеин, поради отличният аминокиселинен профил и силния анаболен ефект, който има. Обикновенно, 2-4 дози към общото количество протеин, което приемате с храната биха били достатъчно.

Рибено масло

Рибеното масло или по-конкретно омега-3 мастните киселини, са доказали своят благоприятен ефект върху нивата на холестерола и здравето на сърдечно-съдовата система. Анаболните Стероиди от своя страна, имат способността негативно да влиаят на холестерола, като оралните препарати. Както и ароматазните инхибитори, като Аримидекс, значително променят липидния профил в негативна насока. В тази връзка, употребата на Омега-3 мастни киселини, под формата на Рибено масло е не само препоръчителна, а дори задължителна и е желателно тя да е целогодишна, дори в периодите в които не упоребявате Анаболни Стероиди.

Мулти-витамини

Витамините и минералите са онази част от хранителните вещества, която наричаме микро-нутриенти. Те са нужни на организма ни за абсолютно всяка една биологична функция и недостигът им може да доведе до проблеми. За спортуващите и особено за употребяващите Анаболни Стероиди, нуждата на организма от тези микро-нутриенти е драстично завишена и осигуряването им по време на цикъл е много важно. Набавянето им с храната в не малко случай е сложна задача, затова ние Ви съветваме да използвате мулти-витаминна и минерална формула под формата на хранителна добавка, като бърз, лесен и най-важното ефтин начин за набавянето им.

Протектор за черния дроб

Употребата на Анаболни Стероиди и в частност приемът на орални Анаболни Стероиди води до повишаване на функцията на черния дроб. В следствие на което нивата на чернодробните ензими се повишават. Това не води до нарушение във функцията му, но е сигнал, за повишена негова функция. По-голямото натоварването върху всеки един орган, по презумция може да доведе до проблеми. Затова ние Ви съветваме по време на цикъл, както и периодично през годината, да приемате комплексна хранителна добавка за поддържане на оптимална функция на черния дроб.

Коензим Q10

След около 25 годишна възраст, нивата на коензим Q10, които са основно концентрирани в сърцето, започват да намаляват. Това се свързва с възможност от появата на редица проблеми, свързани с най-важният мускул в нашето тяло. Приемът му, по време на цикъл с Анаболни Стероиди, както и по възможност през цялото останало време от годината, е силно препоръчван от редица експерти в сферата, като отлично средство за поддържане на здравето и тонуса на сърдечно-съдовия апарат.

 

 

Вашият коментар