сухи срещу мокри стероиди

„Сухи“ срещу „мокри“ стероиди

Въпреки че всички са производни на едни и същи естествени хормони, всеки от тях има свой присъщ набор от ползи и недостатъци. Някои са мокри, което означава, че увеличават течността в тялото. Други са сухи и макар да не причиняват подуване, те оставят ставите възпалени и схванати. Научете за дебата между сухото и мокрото тук.

Какво прави стероида “Мокър“ ?

„Мокър“ стероид е този, който кара тялото да задържа вода. Това се среща в съединения, които имат естрогенни свойства, което означава, че те се ароматизират в организма и лесно се превръщат в естроген. Това увеличение на естрогена причинява натрупване на вода между мускулните клетки, което от своя страна води до загуба на очертания.

Въпреки това, тази допълнителна вода между клетките също повишава способността на мускулите да се възстановяват и добавя към цялостната сила на спортиста. Мокрите стероиди са често срещани в циклите за качване, когато културистите искат да добавят маса и сила. Популярните “мокри“ включват Deca Durabolin и Dianabol, които често са по-евтини и в случая на Deca изискват по-рядка инжектиране.

Какво прави стероида “Сух“ ?

Обратно погледнато, „сух“ стероид е този, който всъщност премахва течността между мускулните клетки, като спомага за насърчаване на дефиницията и нацепен, тонизиран вид. Winstrol е един от най-популярните сухи стероиди, познати на човека, и макар че със сигурност може да предостави желаните от вас резултати, има и други неща, които трябва да вземете предвид.

Сухият стероид влияе не само на течностите, смазващи мускулните клетки, но и други клетки в тялото ви. Ето защо много хора, които използват Winstrol и други сухи стероиди, са склонни да изпитват болки в ставите; съединението всъщност изсушава течностите в ставите.

КАК ИЗБИРАТЕ?

Фактът е, че всички анаболни стероиди идват със странични ефекти, така че е важно да се преценят ползите спрямо потенциалните рискове. Изборът на мокър или сух стероид често е толкова просто, колкото да определите дали искате цикъл за качване или сваляне на маса.

Добавянето на повече течност в тялото повишава краткосрочните печалби и сила; премахването на течност от тялото осигурява тонизиран вид преди участия и състезания. Въпреки че влажните и сухи ефекти на тези съединения са полезни при определени обстоятелства, те също могат да причинят проблеми. Прекалено много течност увеличава обема на кръвта, което от своя страна повишава кръвното налягане. Обратно, твърде малко течност може да причини болки в ставите и мускулни крампи.

НАМИРАНЕ НА БАЛАНС

Най-добрият начин да се уверите, че получавате желаните резултати без нито едно от наистина неблагоприятните ефекти на мокри или сухи, е да намерите баланс между двете. Ако използвате мокро, уравновесете някои от отрицателните ефекти, като използвате диуретик заедно с инхибитор на ароматазата.

И обратно, ако използвате суха, която може да причини болка в ставите и дискомфорт, опитайте да намалите дозата, ако дискомфортът стане твърде много. Добавянето на добавка за глюкозамин и хондроитин, както и рибено масло може да помогне за заместване на течностите, които стероидът отнема.

МОКРИ СРЕЩУ СУХИ СТЕРОИДИ: ДА ГИ ИЗПОЛЗВАМЕ ЗАЕДНО

Мокри срещу сухи стероиди. Ако мислите да създадете стек, но не сте сигурни как да го направите, важно е да имате предвид няколко неща характеризиращи мокри срещу сухи стероиди. Първо, трябва да разберете кои стероиди са мокри и кои са сухи, така че да получите ефектите, които очаквате. Таблицата по-долу предоставя списък на всичките най-популярни стероиди и дали те са водят мокри или сухи.

Стероид

Мокър или сух?

Trenbolone сух
Dianabol мокър
Winstrol сух
Anavar сух
Andriol мокър
Deca Durabolin мокър
Turinabol сух

Друг отличен пример е стека Dianabol / Winstrol, към който културистите се обръщат за покачване на маса. Dianabol е прекомерно мокър, което означава, че може да ви накара да натрупате от 4 до 7 килограма водно тегло. Някои хора ще добавят Winstrol от две до четири седмици в задния период на този цикъл, за да помогне за изсушаването на вода и едновременно да затвърди мускулите.

Това не е идеално за всички, тъй като може да е тежък цикъл, но напредналите употребяващи твърдят, че това е най-добрият начин да извлечете максимума от Дианабол. Второ, важно е да разберете кои от тях работят заедно, за да ви помогнат да постигнете целите си.

Много културисти и спортисти нарочно сдвояват мокри и сухи, за да им помогнат да избегнат потенциалните странични ефекти от което и да е. Например, някой, който използва Winstrol по време на цикъл на изчистване, може да изпита болки в ставите поради изсушаващия му ефект, така че може да избере да добави малко количество Дека Дураболин, за да противодейства на този ефект.

ЕДИН ПО-ОПАСЕН ЛИ Е ОТ ДРУГИЯ?

Когато сравняваме мокри срещу сухи стероиди, има някои спекулации, че мокрите са по-тежки и по-опасни от сухите им колеги, но това не е случая.

Тази представа идва от факта, че мокрите почти винаги са естрогенни, което означава, че могат да причинят гинекомастия и други нежелани ефекти при мъже, които не вземат правилните предпазни мерки. Използвайки ароматизиращи инхибитори , заедно с цикли, които могат да се ароматизират в тялото ви, и чрез следване на вашия цикъл с подходящ PCT, вие можете да избегнете всички нежелани ефекти и да реализирате своите цели.

ВЛАЖНИ СРЕЩУ СУХИ И СМЕКЧАВАЩИ ЕФЕКТИ

Ако прекарвате много време в четене на форуми, ще откриете, че има няколко различни начина за облекчаване на страничните ефекти, често срещани при мокри и сухи стероиди. Когато използвате сухи, има вероятност да изпитате болки в ставите поради липсата на влага в сухожилията, връзките и самите стави. Следните добавки могат да ви помогнат:

  1. Омега-3 мастни киселини като тези, които се намират в рибеното и крилското масло, могат да помогнат много. Те намаляват общото износване на вашите стави. А също така инхибират ензимите, наречени колагенази, които разграждат колагена в ставите ви с течение на времето. Освен това помагат за подобряване здравето на сухожилията и намаляване на възпалението.
  2. Калцият намалява възпалението и болките в ставите, особено в коленете.
  3. Витамин С е антиоксидант, който поддържа здравите ви съединителни тъкани, а когато съединителната ви тъкан е здрава, ставите ви се поддържат по-добре.
  4. Желатиновите добавки действат като лубриканти за вашите стави, което е полезно по време на цикъл със сухи стероиди.
И обратното, мокрите стероиди могат да причинят значително подуване на ръцете, краката и дори лицето. Както и други части на тялото ви. Това може да бъде много неудобно и смущаващо, но дори и извън диуретиците, има няколко различни начина за противодействие.
  1. Намалете приема на натрий, така че да падне под дневния прием от едва 2300 мг. всеки ден. Това може да е трудно в началото, но като намалите нивата на натрий, ще изпитате по-малко издуване.
  2. Яжте повече плодове и зеленчуци, за да засилите циркулацията си и да поддържате издуването до минимум.
  3. Пийте повече вода. Така ще помогнете за отделянето на токсини, които може да се задържат към водата в тялото ви. Въпреки че звучи противоречиво, това е един от най-добрите начини да се почувствате по-добре.
  4. Яжте повече протеин за да се преборите с надуването. Множество проучвания сочат, че твърде малко протеин е водеща причина за задържане на вода. Вие трябва да консумирате адекватно количество и без това.
  5. Помислете за сок от лайм и лимон или чай от глухарче, които са естествени диуретици, които могат да осигурят леко облекчение от задържане на вода.

И сухите и мокрите имат ползи както за атлети, така и за културисти, но често се свежда до смекчаване на рисковете и дискомфорта, които носят. Запомнете, че мокрите добавят маса. Докато сухите предлагат мускулен тонус и определение. Винаги купувайте добавките, от които се нуждаете, за да противодействате на всички странични ефекти, преди да започнете цикъла.

Вашият коментар