Орални срещу инжекционни стероиди

Орални срещу инжекционни стероиди

Ако има един въпрос, който се появява на форумите повече от всеки друг, той трябва да има нещо общо с оралните срещу инжекционни стероиди. Хората искат да знаят кое съединение е най-добро в коя ситуация, кое има най-малко странични ефекти и кое дава най-добрите общи резултати. Тук ще научите всичко, което трябва да знаете за приликите и разликите по отношение на орален спрямо инжекционен прием.

ОРАЛНО

Оралните са тези, които се предлагат под формата на таблетки или течни суспензии. Някои често срещани примери включват Анадрол, Анавар, Уинстрол, Дианабол и Халотестин. Те изискват ежедневно приемане, или наведнъж, или разделени на две или повече дози през деня, и като цяло са най-хепатотоксичните (чернодробно токсични) от всички.

Нещо повече, оралните лекарства имат странични ефекти, които включват значително подуване на корема, високо кръвно налягане и главоболие. Въпреки това, експертите употребяващи са съгласни, че няма нищо като мощен орален стероид, който да насърчава огромни печалби в кратък срок. Поради тази причина много културисти избират орални пред инжекционни.

ИНЖЕКЦИОННИ

Инжекционните са тези, които трябва да инжектирате подкожно или мускулно. В по-голямата си част те се характеризират с по-рядко употребяване, отколкото оралните, въпреки че това зависи преди всичко от полуживота.

Някой популярни примери за инжекционни продукти включват Тренбулон, Дека Дураболин и Уинстроу депо (който е наличен и в двете форми), за да назовем няколко. Въпреки че инжекционните лекарства не са толкова хепатотоксични, колкото оралните, те все още могат да представят някой рискове.

Страничните ефекти варират в зависимост от определеното съединение. Експертите са съгласни, че инжекционните са най-добри за печалби през период във времето на използване и няма нищо като на тях, когато става дума за цикли на изчистване.

Кои идват в какви форми?

Графиката по-долу показва някои от най-популярните анаболи за подобряване на интензитета на трениране и дали те се предлагат в орални или инжекционни форми.

Стероид

Орални налични?

Инжекционни налични?

Анадрол да да
Анавар да Не
Дианабол да Не
Тренбулон да да
Уинстрол да да

Почти всички се предлагат в орална форма, но те не са толкова бионалични, колкото техните инжекционни колеги. По същите тези причини е важно да запомните, че може да намерите някой, който продава инжекционен Анавар или Дианабол, но те са направени в подземни лаборатории, а не от фармацевтични компании. От вас зависи дали ще решите да се доверите на производителя.

КОЕ ДА ИЗБЕРЕТЕ?

Орални срещу инжекционни стероиди? И оралните и инжекционните имат своите предимства. На първо място, оралните продукти предлагат огромни печалби за кратки периоди, а инжекционните продукти предлагат по-малки, по-качествени печалби за по-дълги периоди от време. Повечето от атлетите и бодибилдърите, които използват анаболи, всъщност ще използват и двете по време на цикъл.

Те ще започнат с един от оралните като „начален старт“ за печалбите си, след това ще преминат към инжектиране, преди страничните ефекти да станат прекалено много за да се справят. По този начин те могат да се насладят на бързи печалби от самото начало, след което да ги превърнат в стройни мускули без много задържане на вода през останалата част от цикъла.

Неща за вземане на предвид при избора на вашия стероид

Най-важното нещо, което трябва да направите, преди да решите орални или инжекционни стероиди е да помислите за всички плюсове и минуси. Когато мислите за орално срещу инжектиране, помислете за вашите уникални желания и нужди, заедно с препоръките на другите.

Може да е ясно, че инжекционният Тренболон е най-доброто за вашите нужди, но ако той просто не е достъпен за вас или ако не отговаря на бюджета ви, значи не е подходящ за вас. Ето някои неща, които трябва да вземете предвид:

Вашата поверителност. 

Повечето хора, които използват анаболи, обичат да го правят дисктретно и насаме. Ако често сте далеч от дома си, може е инжектирането да не е правилният избор за вашите нужди. Някои хора нямат проблем с носенето на спринцовки до хотели, но други просто предпочитат орални срещу инжекционни стероиди, защото са по-дискретни и им позволяват повече поверителност.

Лесна употреба. 

За други инжекциите са просто твърде трудни за измерване и приготвяне. Възможността за грешка е по-голяма с инжекционните, което означава, че можете да сбъркате с пълненето на спринцовката или дори при инжектиране. Хапчетата отстраняват някои от тези потенциални проблеми, което е още една причина някой хора да ги предпочитат.

Честота на дозиране. 

Ако сте някой, който не обича да приемате дневна доза лекарство, тогава инжекционните стероиди може да са най-добрият избор за вашите нужди. Повечето се нуждаят от инжектиране само два пъти седмично или всеки друг ден, а не веднъж дневно или дори многократни дози всеки ден.

Наличие. 

Ще трябва да вземете предвид не само наличността, но и наличието на спринцовки и други аксесоари, които ще трябва да обезопасите и носите във вас. Освен основната наличност, трябва да вземете предвид и цената на спринцовките заедно с разходите.

Лично предпочитание. 

И накрая, помислете за личните си предпочитания и опит с анаболите. Ако някой приятел препоръча инжекционен Тренболон, например, но знаете, че предпочитате Анавар или Дианабол, помислете какво харесвате и как ще реагира вашето тяло. Това, което работи добре за някой човек, може да не работи добре за вас.

ПОБЕДИТЕЛЯТ: ИНЖЕКЦИОНЕН

В голямата схема на нещата, употребяващите анабол почти единодушно се съгласяват, че инжекционните препарати са по-добрият избор. Някои от предимствата включват:

  • По-малко (или по-поносими) нежелани странични ефекти
  • По-добро либидо
  • По-малко разходи
  • По-добри за черния дроб
  • По-дълго време за развитие на мускулите и поддържане на печалбите
  • По-рядко използване
  • По-добро цялостно чувство за благополучие

Хората, които предпочитат инжекционните препарати, често ще използват метода за орално стартиране, за да подобрят значително своите цикли, особено за качване на маса. Когато гледате орални срещу инжекционни стероиди, трябва да помните, че инжекционните версии отнемат повече време, за да достигнат максимална концентрация и следователно за да дадат резултати.

Така че, започването с орални може да подобри тези резултати и да ви помогне да останете мотивирани. Както можете да видите, в спора между орален прием и инжектиране, инжекционните са ясните победители.

Въпреки това, има време и място за орални, а именно в предната част на цикъла, за да подпомогнете първоначалните печалби. Можете също така да използвате орални в средата на инжекционния цикъл, за да ви помогне да разрушите платото във вашите печалби.

Вашият коментар