Нолвадекс или Кломид

Нолвадекс или Кломид

Нолвадекс или Кломид

Нолвадекс или Кломид

Това е един доста често задаван въпрос в спортните среди, когато стане дума за възстановяването на нивата на собствения Тестостерон след цикъл с Анаболни Стероиди. Или за предпазване от естрогенни странични ефекти по време на цикъл.

Макар и двата препарата да са сходни по структура и са класифицирани, като трифенилетилени, но употребата им в терапевтичната практика е доста различна. Нолвадекс се използва основно, като средство за борба с рака на гърдата. Докато Кломид се използва, като средство увеличаващо шансовете за зачатие.

Трифенилетилените притежават силен афинитет към естрогеновите рецептори в организма, без да изразяват силна естрогенна активност щом се свържат с него. По този начин те блокират функцията на естрогена по бърз и ефективен начин. В това направление, Нолвадекс има значително по-силно действие от Кломид при значително по-ниска доза – 20-40 мг./ден Нолвадекс са по-ефективни от 100-150 мг./ден Кломид.

Кой от двата препарата да използвате ?

Употребата на Нолвадекс би бил по-добрия избор от двата препарата. Не само поради по-силно изразеният си ефект по блокиране на естрогена, но и поради прекия ефект, който има по стимулиране на естественото пройзводство на Тестостерон в организма, за разлика от Кломид.

Друг основно предимство на Нолвадекс пред Тамоксифен е по-потентната му функция, като естроген в черния дроб. Тази негова способност е от голям плюс за употребяващите Анаболни Стероиди. Защото влие много благоприятно върху нивата на холестерола.

Освен тези предимства, Нолвадекс е и по-безопасен за употреба. Също така не носи риска от появата на странични ефекти, които са свързани с приема на Кломид.

Трабва да имате в предвид, че употребата на Нолвадекс и/или Кломид по-време на цикъл, може да намали резултатите Ви, затова е много важно употребата им да е по предварително изготвена, професионална схема на прием и/или само когато найстина има нужда от тях. Естрогенът притежава много важна роля за редица анаболни процеси и фактори.

Употребата

Ако по време на цикъл забележите появата на странични ефекти, свързани с повишени нива на естрогена, употребата на 20-30 мг./ден Нолвадекс или 100 мг./ден Кломид би трябвало да елиминира този проблем.

При употреба, като част от след-цикловата терапия, Нолвадекс и Кломид могат да бъдат използвани по различни схеми.

Вижте възможните примерни схеми за прием на Нолвадекс и Кломид в статията ни за След-Цикловата Терапия.

Вашият коментар