кломид

Кломид/Хломид (Кломифен Цитрат)

Кломид (Кломифен Цитрат) е мощен и ефективен анти-естроген. Официално той е класифициран като Селективен Модулатор на Естрогеновите Рецептори (СМЕР). По много начини, той е сходен с друг много популярен СМЕР – Нолвадекс (Тамоксифен Цитрат). За пръв път става популярен през 1970 г. , като силен стимулатор на плодовитостта при жените и се използва с тази цел и до днес. Кломид също така е много популярен и в културистичните среди, сред атлетите употребяващи Анаболни Стероиди, като основна част в след цикловата терапия. Както и като средство за справяне със странични ефекти, причинени от високи нива на естрогена.

Функции на Кломид

Кломифен Цитрат е СМЕР, който се използва основно като средство за увеличаване на плодовитостта при жените. Тази употреба е поради способността му да стимулира секрецията на гонадотропини.

Също така притежава силни анти-естрогенови свойства, като се свързва с естрогеновите рецептори в тялото. По този начин възпрепятства свързването на естрогена с тях.

Ефекти от употребата на Кломид

Като анти-естроген използван по време на цикъл с Анаболни Стероиди, Кломид е много ефективен в предпазване от появата на Гинекомастия. Той няма да намали нивата на Естрогена, нито ще възпрепятства процеса на ароматизация. В много случаи обаче свързването му с естеогеновите рецептори е напълно достатъчно.

Използван в терапията след цикъл с Анаболни Стероиди, Комифен ще спомогне за бързото увеличаване на секрецията на лутеинизиращ и фоликуло-стимулиращ хормон. Неговата роля е стимулирането на пройзводството на Тестостерон.

Бележка: Има риск за атлетите, които решат да не включват кломид в терапията след цикъл и не планират нов цикъл с Анаболни Стероиди в скоро време. Те са изложени на огромен риск да прекарат продължителен период от време с ниски нива на собствения Тестостерон. Това само по себе си ще бъде контра продуктивно, както и предпоставка за появата на редица здравословни проблеми, свързани с ниския Тестостерон.

Странични Ефекти от Кломид

Кломифен е сред най-добре понасяните СМЕР продукти на пазара, както от жени така и от мъже. Това обаче не изключва появата на странични ефекти, както при всеки препарат и лекарство. По-долу ще изброим най-често срещаните.

  • Главоболие
  • Повдигане
  • Горещи вълни
  • Кръвотечение от матката (изключително рядко)
  • Дискомфорт в гърдите

Към гореописаните въможни странични ефекти от употребата му, трябва да се добави и възможността от появата на временни нарушения в зрението. Този страничен ефект се изразява при около 1.5 % от употребяващите го. Като симптомите са замъглено и неясно виждане. В повечето случай, веднага след прекратяване на приема на Кломид, този проблем изчезва.

Употреба на Кломид

Като средство за увеличаване на плодовитостта, дозировката най-често е 50 мг. на ден. Дозирането е по проста схема – от петия ден на цикъла по 50 мг. на ден за 5 дни до постигане на желания резултат. Тази схема може да се прилага 5-6 пъти около менструалните цикли на жената.

При употребяващите Анаболни Стероиди, дозировката по време на цикъла следва да бъде 50 мг. всеки ден, през цялото време на цикъла. Ако тази доза не се окаже достатъчна, по-висока доза няма да даде по-добър резултат. Ще бъде нужно да се потърси подкрепата на други препарати, като Нолвадекс или Аримидекс.

Накрая трябва да споменем и приложението му в терапията след цикъл. Стандартно, дозировката на Кломид ще започне от 100-150 мг. на ден за 1-2 седмици. Ще бъде последвана от 50-100 мг. за 1-2 седмици и ще завърши с 50 мг. на ден за още 1-2 седмици. Цялата продължителност на употребата му в този случай трябва да трае 4-6 седмици.

Още за кломид

Времето, когато трябва да започне употребата на Кломид е важно. То трябва да бъде съобразено и с приема на Прегнил (ако атлетът реши да го използва).

  • Ако цикълът с Анаболни Стероиди е завършен с бавен препарат, приемът на Кломид трябва да започне 2 седмици след последната инжекция.
  • Ако цикълът с Анаболни Стероиди е завършен с бърз препарат, приемът на Кломид трябва да започне 3 дни след последната инжекция.
  • Ако цикълът с Анаболни Стероиди е завършен с бавен препарат, употребата на Прегнил трябва да започне 10 дни след последната инжекция, а приемът на Кломид – веднага след спиране на Прегнила.
  • Ако цикълът с Анаболни Стероиди е завършен с бърз препарат, употребата на Прегнил трябва да започне 3 дни след последната инжекция, а приемът на Кломид – веднага след спиране на Прегнила.

В каталога на www.Zobim.NET можете да закупите оригинален аптечен гръцки кломифен цитрат на най-добрата цена на пазара:

  1. Anfarm Hellas Greece Clomiphene Citrate – 24 табл. х 50 мг.

Вашият коментар