Заблуди за приема на Анаболни стероиди

Девет от най-разпространените заблуди, свързани с приема на Анаболни Стероиди

Заблуди за приема на Анаболни стероиди

Употребата на Анаболни Стероиди в спорта е може би една от най-често коментираните теми в тези среди през последните години. Като за съжаление по-голямата част от тази информация е нищо повече от медийна пропаганда, която води до масова заблуда относно Анаболни Стероиди.

В тази статия ще Ви запознаем с 9 от най-често създаваните заблуди относно употребата на Анаболни Стероиди.

Лъжа 1 – Анаболните Стероиди ще Ви убият !

Това е често срещана пропаганда, която се разпространява обикновенно от хора, които никога не са имали дори най-малък допир до спорта. Които се хранят с преработени и боклучливи храни, пушат и консумират алкохолни напитки. До този момент няма нито едно научно проучване, което да потвърди пряката връзка на Анаболни Стероиди със смъртен случай.

Лъжа 2 – Хората, които употребяват Анаболни Стероиди са измамници !

В топ нивата на професионалния спорт, а дори и в аматьорските дивизии на спортове, като вдигането на тежести, всички атлети преминават допинг контрол. Независимо от това, всички тези атлети употребяват Анаболни Стероиди. И просто намират начин, веднъж или два пъти в годината да минат незабелязано през тези допинг тестове. Това не прави тези атлети измамници по никакъв начин. Единствените спортисти, които употребяват Анаболни Стероиди и които могат да бъдат наречени измамници, са тези които се състезават в контролирани натурални състезания по културизъм. Където самата идея е употребата на Анаболни Стероиди да не се практикува.

Лъжа 3 – Хората, които употребяват Анаболни Стероиди са мързеливи !

Съществуват хора употребяващи Анаболни Стероиди, които действително не си дават много зор в залата. Нито успяват да спазват стриктен хранителен режим. Но тези хора обикновенно са малцинство. В повечето случай, употребяващите Анаболни Стероиди са в пъти по-отдадени на тренировките си и режима, отколкото повечето други хора в залата. Те тренират с максимален интензитет, никога не пропускат тренировка и спазват стриктен хранителен режим постоянно. По-голямата част от тези хора спазват този стриктен начин на живот от много години, проявявайки невероятна дисциплина и целеустременост. И въпреки това, употребата на Анаболни Стероиди ги прави мързеливи ? Ние от zobim.net не смятаме това твърдение за сериозно !

Лъжа 4 – Употребата на Анаболни Стероиди ще Ви направи да изглеждате, като мр. Олимпия за по-малко от седмица !

Има схващане сред много голям брой хора, че единственото което е нужно за да имаш невероятна физика, като Рони Колман, Джей Кътлър и Кевин Леврон, е да започнеш употребата на Анаболни Стероиди. С тях може би за кратко време ще изглеждаш така. Това не може да бъде по-далече от истината. Но е нормално поряди липсата на адекватна информация и наличието на предимно пропагандна такава от медийте. Истината е, че всички тези невероятни атлети, чиито физики ни мотивират да тренираме, са изглеждали по уникален начин много преди да започнат употребата на Анаболни Стероиди, както и че резултатите им в следствие на употребата на Анаболни Стероиди са следствие на много години упорит и дисциплиниран труд, стриктно спазване на хранителни режими и не на последно място – фантастични генетики, които позволяват достигането на това ниво в развитието.

Лъжа 5 – Хората употребяващи Анаболни Стероиди са отрепки и престъпници !

Съществува стереотип на типичния човек, употребяващ Анаболни Стероиди, който продава наркотици, бие приятелката си и работи за мафията. Този стереотип е заложен силно в телевизионните предавания и филмите, където обикновенно лошите герой са здрави и тренирани. Истината е, че макар да има и такива индивиди, 90% от хората които употребяват Анаболни Стероиди спазват законите, точно както всеки друг нормален човек.

Лъжа 6 – Веднъж след като спрете употребата на Анаболни Стероиди, ще загубите всичко постигнато !

Често ставаме свидетели и на този мит, който отново е нищо повече от една пропаганда. Трябва да сме наясно, че действително резултатите получени в следствие на употребата на Анаболни Стероиди, няма как да бъдат запазени на 100%, поради факта, че Анаболните Стероиди променят хормоналния профил по начин, който създава условията за драстично повишаване на спортните постижения. След спирането им, нивата на хормоните се връщат обратно в изходна позиция. Това е моментът в който част от постигнатите резултати се губят, но ако Вие сте сериозен трениращ и продължите да тренирате тежко, умно, да спазвате стриктно хранителния режим и да приемате Хранителни Добавки, в някой случай ще успеете да запазите 80% от постигнатото с употребата на Анаболни Стероиди.

Лъжа 7 – Употребата на Анаболни Стероиди ще Ви направи импотентни !

Употребата на Анаболни Стероиди и в частност на Тестостерон ще повишат потентността Ви, както нищо друго. След спиране на приема на Анаболни Стероиди, действително има кратък период от около 1-2 месеца в който може да се наблюдава занижено либидо и потентност, но това отшумява и всичко се връща, както е било преди употребата на Анаболни Стероиди.

Лъжа 8 – Употребата на Анаболни Стероиди ще Ви превърне в агресивен и опасен човек !

Употребата на Анаболни Стероиди повишава агресията и Ви прави по-раздразнителни, но в никакъв случай не може да превърне нормален човек, в агресивен изруд.

Лъжа 9 – С Хранителните добавки можете да получите същите резултати, както с Анаболни Стероиди

Измежду многото хранителни добавки, които съществуват днес, действително има такива, които ще Ви дадат видими резултати във времето, но е абсолютно несериозно техния ефект, да бъде сравняван с този от Анаболните Стероиди. Може би в близко бъдеще, развитието на хранителните добавки ще позволи създаването на продукти, които да имат близък ефект до този от приема на Анаболни Стероиди, но до момента техният ефект не може да бъде доближен от приема на нито една Хранителна добавка или комбинация от Хранителни добавки.

Вашият коментар