Храна и секс

Храна и секс – какво е общото по между им?

Може ли начина ни хранене да повлияе върху сексуалният ни живот? Определено ДА!

Афродизиаците се срещат под много форми, включително аромати и храни. Съществуват храни, които ако искаме да подобрим сексуалният си живот, задължително трябва да ги включим в менюто си.

Липсата на някой витамини в организма, като витамин D, могат да доведат до намалено либидо. Проучване от Healthspan направено сред 2000 души, доказват този факт. За да се компенсира този недостиг се препоръчва прием на храни богати на вит. D и минерали: риба, яйца, гъби, разнообразни зърнени храни. Освен липсата на витамини и минерали, пониженото либидо може да се дължи също и на висок стрес, лоша физическа форма, психически проблеми и главоболие.

Главоболието може да се повлияе положително също от храни богати на витамин B6 и В12. Пример за храни богати на тези витамини са бананите, тиквените семки, сливи, соево мляко.

Афродизиаците

Афродизиаците са познати от векове – храни, напитки, аромати, билки, таблетки, които действат върху сексуалното ни желание и го провокират. Авокадото например, отдавна е известно като добър афродизиак. Богато на наситени мастни киселини, подобрява работата на сърцето и артериите и подобрява кръвоснабдяването.

Храна и секс

Но също така има храни и напитки, които действат точно обратното.  Като пример за такава храна, може да се даде кравето мляко, което е богато на антибиотици и хормони на растежа. Това се отразява на хормоните и може да доведе до намалено либидо.

Друг пример са сладките, газирани напитки.

Те повлияват в негативна посока на червата, водят до затлъстяване, нарушават нормалните функции на организма и дехидратират клетките. Газираните напитки значително намаляват и половите хормони, а аспартама намалява нивата на серотонин.  Серотонинът е познат още като хормон на щастието и липсата му, логично води до мрачно настроение, липса за желание за секс и апатично отношение.

Консервираните храни също са враг на либидото.

Богати са на сол, изкуствени консерванти и подправки.  Тези съставки влияят негативно на кръвното и влошават оросяването на крайниците. Съответно това се отнася и половите органи. Прекомерната употреба на консервирани храни, може да доведе до импотентност.

Наричат динята естествената виагра. Наближава сезона на динята, така че, няма какво да му мислите. Тя разширява кръвоносните съдове, подпомага ерекцията и повишава либидото.

Ако не обръщате внимание на физическата си форма и правилният начин на хранене, не се чудете ако не се справяте отлично в леглото. Нашето тяло има нужда от правилните храни за да функционира правилно, от нас зависи да му ги дадем.

Към сексуалните стимуланти в нашия онлайн магазин. Повече за храна и секс в нашия блог.

Вашият коментар