стероиден цикъл

Базов стероиден цикъл за маса за начинаещи

Стероиден цикъл – преди да започнете употребата на Анаболни Стероиди е нужно да предприемете няколко важни стъпки. На първо място е нужно да добиете базови познание относно хормоните и техните функции. Важно е да сте наясно, както с ползите, които могат да Ви дадат Анаболните Стероиди, така и с евентуалните странични ефекти и начините за справяне с тях. След като подсигурите тези базови знания, от ключово значение е да проучите внимателно мястото, от което сте решили да закупите Анаболните Стероиди. Последното нещо, което искате е, да попаднете на ментета.  Или в някой случай дори на замърсени продукти, които могат да се окажат изключително опасни за здравето.

След като сте се погрижили за тези две основни стъпки, е нужно да си дадете отговор на следните три важни въпроса :

В добро здравословно състояние ли сте ?

Отделили ли сте достатъчно време, за да изградите солидна основа преди употребата на Анаболни Стероиди?

Готови ли сте да поемете отговорност за евентуалните последици, които може да има употребата на Анаболни Стероиди ?

Ако дадете положителен отговор на тези въпроси и сте се подготвили с горните две стъпки, то Вие сте готови за започнете.

Първият стероиден цъкъл

Първият цикъл с Анаболни Стероиди ще бъде максимално прост. Той в никакъв случай няма да бъде слаб, като доста често резултатите от пърия цикъл с Анаболни Стероиди са изключително сериозни. Схемата описана по-долу ще включва три препарата. Това са 2 Анаболни Стероида и 1 Селективен Модулатор на Естрогеновите Рецептори (СМЕР). От трите препарата, единият Анаболен Стероид и СМЕР са задължителни. Втория АС опционален – в случая това ще бъде оралният стероид Дианабол. Схемата е с продължителност 12 седмици + 3 седмици терапия за възстановява на собственото пройзводство на Тестостерон.

Седмица Тестостерон Енантат Дианабол Нолвадекс
1 500 мг./ седмично 25 мг./ден X
2 500 мг./ седмично 25 мг./ден X
3 500 мг./ седмично 25 мг./ден X
4 500 мг./ седмично 25 мг./ден X
5 500 мг./ седмично 25 мг./ден X
6 500 мг./ седмично 25 мг./ден X
7 500 мг./ седмично X X
8 500 мг./ седмично X X
9 500 мг./ седмично X X
10 500 мг./ седмично X X
11 500 мг./ седмично X X
12 500 мг./ седмично X X
13 500 мг./ седмично X X
14 X X X
15 X X 40 мг./ден
16 X X 40 мг./ден
17 X X 20 мг./ден

 

Ефектът

Първото нещо, което ще Ви направи впечатление, е че седмици 13 и 14 не съдържат употребата на Анаболни Стероиди. Това е така, защото основата на цикъла, което е Тестостерон Енантат, е доста бавен естер. Нужни са между 10-14 дни за неговото пълно изчистване от системата, преди да започнете употребата на Нолвадекс.

Ако изберете да включите Дианабол в цикъла, ще забележите бързо и драстично нарастване на мускулната маса и силата. Това е процес, който с течение на цикъла ще се забави и намалее, особено през последните няколко седмици.

Нека обсъдим препаратите включени в този стероиден цикъл накратно:

  • Тестостерон Енантат: Ако Тестостерон Енатат не е опция, можете да използвате на негово място Тестостерон Ципионат. Двата продукта са почти идентични. Дозата от 500 мг. на седмица може да бъде инжектирана наведнъж или разделена на два приема по 250 мг. – понеделник и четвъртък.
  • Дианабол: През 6те седмици на прием на Дианабол, Вие трябва да приемате дозата от 25 мг. всеки ден. Тук отново можете да изберете дали да я приемате еднократно цялата или да разделите приема на 2 – 15 мг. сутрин и 10 мг. вечер.
  • Нолвадекс: Ролята на Нолвадекс в този цикъл е следната. Той е като средство за стимулиране на собственото пройзводство на Тестостерон, веднага след като сме спрели приема на Анаболни Стероиди. Нолвадекс работи посредством стимулация на секрецията на лутеинизиращ и фоликуло-стимулиращ хормон. Той от своя страна стимулира тестисите да въобновят пройзводството на Тестостерон.

Вижте още стероидни цикли и полезна информация

Стероиден цикъл – странични ефекти

Бележка: Възможно е появата на странични ефекти, като Гинекомастия, водна задръжка, високо кръвно налягане и висок холестерол. Тъй като и Тестостерон и Дианабол са стероиди, които ароматизират и могат да предизвикат повишени нива на Естрогена.

Ако гърдите започнат да Ви сърбят, можете да започнете прием на 10 мг. Нолвадекс по време на самия цикъл. А ако това не помогне, можете да добавите Ароматазен Инхибитор, като Аримидекс или Летрозол по 0.5 мг. през ден. Поддържането на здравословен хранителен режим, независимо от завишения калориен прием, е от ключово значение. Така ще избегнете появата на водна задръжка, високо кръвно и холестерол.

Вашият коментар