Отслабваме за лятото

Отслабваме за лятото

Стройното тяло е показател за здраве и красота едновременно. Когато отслабваме за лятото, красивата фигура е добро самочувствие, хармония на душата и тялото, чувство на сила и елегантност.

Когато отслабваме за лятото, основна роля играят принципите на хранене

Основният принцип при отслабването е правилният режим. Добре е да се храните поне 5-6 пъти на ден, на малки порции, с интервал от 2-3 часа. Без да пропускате основните хранения, ги направете по-малки като порции, а между основните хранения  можете да се заредите с плод, мюсли или чаша кисело мляко.

Протеините трябва да съставляват около една трета от хранителната Ви диета. За тяхната обработка тялото изразходва повече енергия, отколкото получава. В резултат на това се консумират допълнителни калории и се губи тегло. Включете бяло месо, риба, млечни продукти, боб и яйца в здравословно меню за всеки ден.

За бавните въглехидрати: Тялото ги смила продължително време и желанието да се яде нещо забранено няма да възниква. Такива въглехидрати има в зърнените храни, картофите и пълнозърнестия хляб. Тези продукти премахват излишните сантиметри в талията, а не ги увеличават. Единствено при условие, че ги ядете умерено и не ги овкусявате с калорични сосове. Дневната норма на сложните въглехидрати тследва да е 50-60%.

Категорично да се откажете от мазнините не е най-разумното решение. Менюто за здравословно и правилно хранене може и трябва да включва средно 15% мононенаситени мазнини. Те присъстват в студено пресованите растителни масла, маслини, авокадо и ядки. Когато се използват разумно, в малки количества, те помагат за намаляване на теглото.

Без плодове и зеленчуци не може

Те са изключително важни, стимулират храносмилането, подобряват метаболизма и подхранват организма с витамини и микроелементи. За да почувствате положителния ефект, яжте поне 500 г пресни плодове дневно.

Ако Ви се хапва, пийнете вода

Този съвет съвсем не е без основание. Здравословните храни за отслабване са не само храна, но и вода. Често си мислим, че сме гладни, а всъщност сме жадни. Отдавна е доказано, че ако изпивате чаша чиста, негазирана вода на сутрин на празен стомах, както и преди всяко хранене, теглото Ви неизбежно ще започне да намалява. Така

ще можете да отдалечите чувството на глад и да се стартират метаболитните процеси.

Диетолозите препоръчват да пиете най-малко 2 литра чиста вода на ден

Правилните напитки са неразделна част от здравословната диета за отслабване. Включете в менюто си продукти за отслабване и също неподсладен зелен чай. Съдържащите се в него кахетини  ще карат тялото интензивно да изгаря натрупаните калории.

Вашият коментар