отслабвате

Как да започнете правилно да отслабвате за лятото

Да отслабвате означава да влезете в добра форма в следствие на намаляване на мастната тъкан и увеличаване на мускулната тъкан.

Колкото по-рано помислите да се подготвите за лятото и да приведете тялото си във форма, толкова по-добър ще бъде резултатът.

Нормалното темпо на отслабване, незастрашаващо с нищо тялото е загубата на тегло с  0,5-1 кг на седмица. Можете сами да изчислите, колко време ще Ви отнеме да свалите нежеланите килограми до лятото.

Ако остава малко време и имате повече излишни килограми, а на Вас Ви се иска да отслабнете бързо, ще трябва да положите повече усилия, като действате едновременно в две посоки: значителна корекция в диетата и висока физическа активност.

Какви храни е добре да изключите от хранителната си диета, за да отслабвате

Това го знаят дори тези, които никога не са били на диета. Всякакви видове кифлички, бисквитки, торти и други тестени изкушения следва първи да отпаднат. Защото те само насищат тялото с прости въглехидрати, които допълнително подхранват глада.

Ако не можете без сладко, хапвайте сушени плодове, черен шоколад и малко мед.

Бързото хранене и всякакви закуски като чипс, пържени ядки или шоколадови блокчета са много коварни. Те са пълни с подобрители на вкуса, които събуждат неудържим апетит, което допринася единствено за бързото натрупване на излишни килограми.

Ще трябва да се разделите и с колбасите, деликатесите и пушените меса. Причината е, че в тях има много сол и подправки, които Ви карат да ядете още повече. Има и друго, в тях се съдържат консерванти, емулгатори, оцветители и друга „химия“, която допринася за отлагането на мазнини. Между другото, варената наденица и шунката са не по-малко вредни от пушените им колеги.

Сред здравословните храни за правилни хранене с цел отслабване нямат място и маринованите зеленчуци и домашно приготвените туршии. Известно е, че солта блокира течността в тялото, което прави много по-трудно да се отървете от излишните килограми.

Алкохолните напитки задържат водата в тялото за по-дълго време, като същевременно го натоварват с излишни калории.

Откажете се от майонезата, кетчупа и другите мазни сосове. В тях има вредни трансмазнини и евтините изкуствени заместители на натуралните продукти.

Спорт и храна. Балансирайте за отслабване

Основният принцип на отслабването е да се консумират по-малко калории и да се изразходват повече.

За да намалите консумацията, трябва да преразгледате диетата си, да се откажете от лошите хранителни навици.

За да изразходвате повече, трябва да се движите повече, затова изберете правилните за Вас тренировки и продукти за отслабване.

Вашият коментар