GHRP-6 пептиден хормон

GHRP-6 – основен пептид за стимулация на растежния хормон

GHRP-6 пептиден хормон

GHRP-6 пептиден хормон от класа на Растежния Хормон. Целта на GHRP-6 , както и на всички продукти от този клас, е да стимулира натуралното производство на Растежен Хормон.

Функции на GHRP-6

Приложените на GHRP-6, имитира пройзводството на Грелин. По този начин се стимулират рецепторите на Грелина, което пък от своя страна води до повишаване секрецията на Растежен Хормон от хипофизата.

Когато за продължителен период от време не сме приемали храна, нивата на Грелин се повишават и когато това се случи, може да се очаква завишена секреция на Растежен Хормон. Завишените нива на Грелин не се свързват само с повишаване на секрецията на Растежен Хормон, а също така водят и до повишаване на апетита, което би се оказало много полезно за онези от Вас, които имат проблеми с приемането на достатъчно количество калории.

GHRP-6 е хормон, който е зависим от глюкозата, особено в случай когато нивата на кръвната захар са ниски. Завишени нива на кръвната захар, значително ще намалят ефективността му, затова се препоръчва GHRP-6 да бъде приеман на гладно.

Ефекти от приема на GHRP-6

GHRP-6 пептиден хормон. Използван с цел да повиши спортните постижения, GHRP-6 не би бил най-добрия избор, особено ако се употребява самостоятелно. В културизма, атлетите обикновенно комбинират GHRP-6 с Mod GRF 1-29, които в комбинация биха имали близък ефект до този от приема на синтетичен Растежен Хормон, но на значително по-ниска цена.

Употребата му в периоди за маса, би дала на атлета подобрено възстановяване и би намалила отлагането на подкожни мазнини.

По-успешно е приложението му в периоди за релеф, отново в комбинация с Mod GRF 1-29, когато подобреното възстановяване е от още по-голямо значение. Важно е да се отбележи, че способността на GHRP-6 да повишава апетита, може да се окаже проблем за някои атлети в периоди на диета.

Използван в терапевтични схеми за хормонална терапия, GHRP-6 се оказва най-полезен. От употребата му в тази насока, могат да се очакват следните ползи :

 • Намалено количество на подкожните мазнини
 • Подобрен сън
 • Здрава имунна система
 • По-здрави кости
 • По-здрава кожа
 • Подобрено цялостно възстановяване на организма
 • Повишена енергия (посредством подобряване цялостното качество на живот)

Странични ефекти от приема на GHRP-6

Употребата на GHRP-6 не се свързва с появата на много странични ефекти, но все пак тя крие известен риск.

Кожни раздразнения

Някои хора, могат да забележат появата на кожно раздразнение на мястото, където инжектират хормона, което да предизвиква дискомфорт и сърбеж. В повечето случай е нужно да бъде сменено мястото, където се инжектира, но при някои това раздразнение се появява винаги при употребата му.

Изтръпналост на крайниците

Част от употребяващите този тип хормони, могат да забележат изтръпване на краката и/или ръцете. Най-често това се дължи на високи дози и драстично завишени нива на Растежен Хормон в организма.

Главоболие

Това е възможен страничен ефект, който се дължи на рязкото спадане на нивата на кръвната захар при прием на GHRP-6. Важно е да се припомни, че истинската полза от GHRP-6 може да се извлече, само ако хормона се приема на гладно, затова ако получите главоболие просто намалете дозата, докато организма Ви се адаптира.

Гинекомастия

В много редки случай, употребата на GHRP-6 може да доведе до появата на Гинекомастия, в следствие на повишени нива на Пролактина. Важно е да се каже, че този риск важи само за хората, които вече имат този проблем.

Прием на GHRP-6

GHRP-6, както всички останали пептидни хормони, представлява воден разтвор за инжектиране. Хормонът в почти всички случай е на прах и е нужно да бъде смесен с бактериостатична вода. Обикновенно се намира в 1, 2, 3 или 5 мг. Ампули.

Може да бъде инжектиран, както мускулно, така и подкожно, като трябва да се инжектира ежедневно, като оптималната дозировка е 2-3 пъти на ден. Дневната доза е в рамките на 50-500 мкг. на инжектиране. Ако към него бъде включен и друг подобен хормон, като например Mod GRF 1-29, дозата му трябва да бъде намалена в рамките на 50-150 мкг.

Важни бележки:

 • GHRP-6 трябва да бъде съхраняван в хладилник, след като бъде смесен с бaктериостатичната вода.
 • GHRP-6 трябва да се приема на гладно, в период когато нивата на кръвната захар са ниски.
 • НЕ трябва да се консумира храна поне 30-60 мин. след приема на GHRP-6.
 • Веднъж смесен, GHRP-6 ще загуби потентност за по-малко от четири седмици.

Екипът на Zobim.NET Ви препоръчваме 3-тe най-добри пептида GHRP-6 на пазара в момента, които сме тествали фармацевтично и са изпробвани и от наши атлети и доказано работещи:

 1. Bio-Peptide GHRP-6 – 10 мг.
 2. Еurope Pharmaceuticals GHRP-6 – 5 мг.
 3. Thaiger Labs GHRP-6 – 10 мг.

Вашият коментар