пептиди

Топ 10 Пептиди

Пептиди – през последните години, във фитнес средите се създаде голям интерес, към тази група продукти. Предлагат се различни видове – за изгаряне на мазнини, изграждане на мускулна маса и цялостно подобряване на спортните постижения.

Обобщено, пептидите представляват малки аминокиселинни фракции (протеини). Когато броят на аминокиселините в една верига е под 50, тази фракция се клафицира като пептид, а когато е по-голям от 50 – като протеин.

Съществуват няколко различни вида пептида – олигопептиди, полимери, невропептиди и пептидни хормони.

Положителни ефекти от употребата на пептиди

Употребата на пептиди има редица положителни ефекти, особено за спортистите. Един от основните им ефекти е повишаване на нивата на Растежен Хормон и хормона IGF-1, което води до засилен анаболизъм, загуба на подкожни мазнини и драстично повишени възстановителни способности на организма.

Също така те притежават и противовъзпалителни свойства, използват се изключително успешно при третирането на травни, повишават костната плътност и действат изключително благоприятно върху кожата и косата.

В тази връзка, пептидите намират приложение и в редица анти-ейджинг планове, като много добър заместител на синтетичния Растежен Хормон (Соматропин), на значително по-ниска цена.

Стандартно, те се предлагат под формата на бял прах, който трябва да бъде смесен с бактериостатична вода, преди употреба. Веднъж смесен, разтворът трябва задължително да бъде съхраняван в хладилник, за да се запази потеностността му.

Употребата им става чрез инжектиране, което най-често се извършва подкожно, като се ползват инсулинови игли и сприцофки. В зависимост от вида на пептида, целите и индивидуалните особености на спортиста, дозировките и броят на дневните дози могат да варират.

Десетте най-търсени пептида

  1. GHRP-6

Този пептид придава изключително силно чувство на глад и е може би най-търсеният от фитнес ентусиастите.  Употребата му води до повишаване на Растежния Хормон, ИГФ-1 и хормонът Грелин – от където идва и повишеното чувство за глад.

Ефектите от приемът му са значителни, като употребата му се съчетава изключително добре с приемът на Анаболни Стероиди, за максимален ефект.

  1. GHRP-2

За разлика от GHRP-6, GHRP-2 не повишава значително апетита. Това е много добре, за онези атлети, които са решили да го използват по време на диета. И двата пептида имат сходни функции в тялото, като GHRP-2 се счита за една идея по-потентен в стимулирането на пройзводството на Растежен Хормон.

  1. GRF 1-29

Този пептид често се използва в комбинация с GHRP пептиди, като формира сериозна синергия и значително увеличава резултатите. С комбинация от 100 мкг. GRF 1-29 и 100 мкг. GHRP може да бъдат постигнати същите нива на Растежен Хормон, като при 300 мкг. GHRP приемат самостоятелно.

GRF 1-29 притежава кратък полуживот (около 30 минути), което означава, че той трябва да бъде дозиран няколко пъти дневно – сутрин и вечер.

  1. Ипаморелин

Ипаморелин притежава двупосочно действие, когато стане въпрос за увеличаване нивата на Растежен Хормон. Той увеличава пряко секрецията на Растежен Хормон, като стимулира клетките в хипофизата, като едновременно с това намалява нивата на хормона Соматостатин, който служи като инхибитор на Растежния Хормон в организма.

Ипаморелин също така не влиае на секрецията на кортизол, както и не влиае върху апетита.

  1. HGH fragment 176 – 191

Представлява полипептид с изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините.

  1. Серморелин

Серморелин е пептид, който се състои от 29 аминокиселини. Той е изключително ефективен в стимулирането на естественото пройзводство на Растежен Хормон и се понася много добре от организма.

  1. CJC 1295-DAC

CJC 1295-DAC или за по-кратко CJC 1295 представлява пептиден хормон, който стимулира пройзводството на Растежен Хормон и притежава полу-живот от 8 дни.

Това прави CJC 1295 добър избор за онези, които искат да поддържат стабилни нива на Растежен Хормон в тялото, без да се налагат ежедневни инжекции.

  1. TB500

Този пептид е съставен от 43 аминокиселини и намира основно приложение при случай на третиране на травми и контузии.

  1. Меланотан II

Това е много специфичен пептид, поради ефекта му върху получаването на тен и либидото.

Мелатонат може да бъде приеман веднъж сутрин на гладно или сутрин и вечер преди лягане.

  1. PEF-MGF

Това е форма на хормонът IGF-1, чиято употреба води до появата на нови мускулни клетки и стимулира мускулния растеж. Добавянето на полиетилен гликол към PEG към MGF прави активният му полуживот няколко дни, вместо 30 минути.

Вашият коментар