пептиди

Топ 10 Пептиди

Пептиди – през последните години, във фитнес средите се създаде голям интерес, към тази група продукти. Предлагат се различни видове – за изгаряне на мазнини, изграждане на мускулна маса и цялостно подобряване на спортните постижения.

Обобщено, пептидите представляват малки аминокиселинни фракции (протеини). Когато броят на аминокиселините в една верига е под 50, тази фракция се клафицира като пептид, а когато е по-голям от 50 – като протеин.

Съществуват няколко различни вида пептида – олигопептиди, полимери, невропептиди и пептидни хормони.

Положителни ефекти от употребата на пептиди

Употребата на пептиди има редица положителни ефекти, особено за спортистите. Един от основните им ефекти е повишаване на нивата на Растежен Хормон и хормона IGF-1, което води до засилен анаболизъм, загуба на подкожни мазнини и драстично повишени възстановителни способности на организма.

Също така те притежават и противовъзпалителни свойства, използват се изключително успешно при третирането на травни, повишават костната плътност и действат изключително благоприятно върху кожата и косата.

В тази връзка, пептидите намират приложение и в редица анти-ейджинг планове, като много добър заместител на синтетичния Растежен Хормон (Соматропин), на значително по-ниска цена.

Стандартно, те се предлагат под формата на бял прах, който трябва да бъде смесен с бактериостатична вода, преди употреба. Веднъж смесен, разтворът трябва задължително да бъде съхраняван в хладилник, за да се запази потеностността му.

Употребата им става чрез инжектиране, което най-често се извършва подкожно, като се ползват инсулинови игли и сприцофки. В зависимост от вида на пептида, целите и индивидуалните особености на спортиста, дозировките и броят на дневните дози могат да варират.

Десетте най-търсени пептида

  1. GHRP-6

Този пептид придава изключително силно чувство на глад и е може би най-търсеният от фитнес ентусиастите.  Употребата му води до повишаване на Растежния Хормон, ИГФ-1 и хормонът Грелин – от където идва и повишеното чувство за глад.

Ефектите от приемът му са значителни, като употребата му се съчетава изключително добре с приемът на Анаболни Стероиди, за максимален ефект.

  1. GHRP-2

За разлика от GHRP-6, GHRP-2 не повишава значително апетита. Това е много добре, за онези атлети, които са решили да го използват по време на диета. И двата пептида имат сходни функции в тялото, като GHRP-2 се счита за една идея по-потентен в стимулирането на пройзводството на Растежен Хормон.

  1. GRF 1-29

Този пептид често се използва в комбинация с GHRP пептиди, като формира сериозна синергия и значително увеличава резултатите. С комбинация от 100 мкг. GRF 1-29 и 100 мкг. GHRP може да бъдат постигнати същите нива на Растежен Хормон, като при 300 мкг. GHRP приемат самостоятелно.

GRF 1-29 притежава кратък полуживот (около 30 минути), което означава, че той трябва да бъде дозиран няколко пъти дневно – сутрин и вечер.

  1. Ипаморелин

Ипаморелин притежава двупосочно действие, когато стане въпрос за увеличаване нивата на Растежен Хормон. Той увеличава пряко секрецията на Растежен Хормон, като стимулира клетките в хипофизата, като едновременно с това намалява нивата на хормона Соматостатин, който служи като инхибитор на Растежния Хормон в организма.

Ипаморелин също така не влиае на секрецията на кортизол, както и не влиае върху апетита.

  1. HGH fragment 176 – 191

Представлява полипептид с изключително силно изразен ефект върху изгарянето на мазнините.

  1. Серморелин

Серморелин е пептид, който се състои от 29 аминокиселини. Той е изключително ефективен в стимулирането на естественото пройзводство на Растежен Хормон и се понася много добре от организма.

  1. CJC 1295-DAC

CJC 1295-DAC или за по-кратко CJC 1295 представлява пептиден хормон, който стимулира пройзводството на Растежен Хормон и притежава полу-живот от 8 дни.

Това прави CJC 1295 добър избор за онези, които искат да поддържат стабилни нива на Растежен Хормон в тялото, без да се налагат ежедневни инжекции.

  1. TB500

Този пептид е съставен от 43 аминокиселини и намира основно приложение при случай на третиране на травми и контузии.

  1. Меланотан II

Това е много специфичен пептид, поради ефекта му върху получаването на тен и либидото.

Мелатонат може да бъде приеман веднъж сутрин на гладно или сутрин и вечер преди лягане.

  1. PEF-MGF

Това е форма на хормонът IGF-1, чиято употреба води до появата на нови мускулни клетки и стимулира мускулния растеж. Добавянето на полиетилен гликол към PEG към MGF прави активният му полуживот няколко дни, вместо 30 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *