серморелин

Серморелин / Sermorelin

Серморелин ацетат е наскоро синтезиран пептид, който е аналог на GHRH – естествено съществуващ хормон, който се произвежда в хипоталамуса и който стимулира и регулира, пройзводството на Растежен Хормон. GHRH, който е нужен за правилното развитие и растеж, за първи път е описан от Нобеловите Лауреати – R. Guilleman и A. Shalley. През 1970 г. един от техните студенти, на име William Wehrenberg, започва да изучава GHRH и в частност коя част от неговата молекула е основна за стимулиране на хипофизата.

Функции на Серморелин

Чрез премахване на отделните аминокиселини от молекулата на GHRH, Wehrenberg остановява, че само първите 29 аминокиселини от веригата са есенциални за стимулиране на производството на Растежен Хормон. В този ред на мисли, Серморелин е съставен само от тези 29 аминокиселини, формирайки къса полипептидна верига, съставена от една от най-малките функционални фрагменти от молекулата на GHRH.

За първи път ефектът на този продукт е описан при опити правени с плъхове. Съпоставен с други аналози на GHRH, Серморелин проявява най-голяма потентност.

В днешни дни, той се предписва предимно на деца, които нямат достатъчна секреция на Растежен Хормон. Също така се използва и в анти-ейджинг планове.

Ефекти

Той притежава широк спектър от положителни ефекти върху организма. По подобие на GHRH, Серморелин стимулира и увеличава способността на тялото само да пройзвежда Растежен Хормон.

  • Ментални: Фокус и бистра мисъл, които позволяват да се справяте с ежедневните задачи лесно. Повишено либидо и подобрен сексуален живот също може да се очакват. Също така, може да се очаква намаляване на общото усещане за уморе, депресията и цялостно повишаване на качеството на живот.
  • Физически: повишава количеството на чистата мускулна маса, чрез развитието на нови мускулни клетки и намалява подкожните мазнини, чрез стимулиране на липолизата. Това води до повишена сила, издържливост, мускулен тонус, кожна еластичност, както и до загубата на целулит. Задържането на калции в организма се подобрява, което води до повишена костна минерализация (по-здрави кости).
  • Общо подобряване на жизнения статус: Повишен протеинов синтез, намаляване на нивата на холестерола, намаляване на болките в мускули и стави, намалено време за зарастване на рани и повишен имунитет. Също така, можете да очаквате подобрения в съня.

Странични ефекти от употребата му

Съществуват редица възможни странични ефекти при употребата, като в повечето случай те са редки и сравнително „меки“ .

  • Често срещани странични ефекти: Срещат се при около 17% от употребяващите го, като те включват болка, подуване и/или зачервяване около мястото на инжектиране. Тези странични ефекти не изискват медицинска намеса. По-редки са появата на сърбеж и проблеми с преглъщането. Както при всеки пептид, употребата му може да предизвика алергични реакции.
  • Медицински риск: Проучвания при плъхове, зайци и прасета са демонстрирали негативен ефект от приема на този продукт върху плода при бременните.

Употреба на Серморелин

Той представлява бял прах в различни дози (в милиграми), който трябва да бъде смесен с бактериостатична вода. Докато е в прахообразна форма, той трябва да се държи на тъмно и прохладно място. За инжектирането му се използват малки инсулинови игли, като се инжектира подкожно.

Веднъж смесен с бактериостастичната вода, той трябва да се държа в хладилник на температура между 2-8 градуса, отново на тъмно. Важно е да се каже, че при по-високи темперетури и/или при излаглане на пряка светлина, аминокиселинната верига на Серморелин ще се разпадне и това ще го направи неефективен.

Винаги проверявайте разтвора са неразтворени парченца или обезцветявания и ако забележите такива, го изхвърлете.

Препоръчително е да използвате различни места от тялото при инжектирането му (корем, глутеус, бедра ). Дозата е различна за всеки и се базира на телесната му маса.

Първоначално дозирането му е всеки ден, до достигане на желания ефект, след което употребата му може да бъде намалена или преустановена.

 

Екипът на Zobim.NET Ви препоръчваме 2-та най-добри пептида Серморелин на пазара в момента, които сме тествали фармацевтично и са изпробвани и от наши атлети и доказано работещи:

  1. Thaiger Labs Sermorelin – 5 мг.
  2. Alley Sermorelin – 10 амп. х 2 мг.

Вашият коментар