Механичен фактор на растежа

MGF / МГФ – Механичен фактор на растежа

MGF / МГФ – Механичен фактор на растежа

Механичен Фактор на Растежа, по-известен като МГФ е вариант на ИГФ-1 (Инсулиново-Подобен Фактор на Растежа-1). Този хормон е отговорен за възстановяването и изграждането на мускулна тъкан, след физически тренировки или друг тип натоварвания, които водят до микроскопични разкъсвания в мускулната тъкан. Най-просто казано, МГФ може да бъде разглеждан, като биопродукт на ИГФ-1.

Функции на МГФ

ИГФ-1 е хормон, който е съставен от 70 аминокиселини и структурно е много сходен с Инсулина. ИГФ-1 се пройзвежда от черния дроб, като секрецията му се стимулира от пройзводството на Растежен Хормон. ИГФ-1 има ефект върху почти всяка клетка в организма, с основна функция в клетъчното възстановяване. Когато организмът има нужда от възстановяване, това дава сигнал ИГФ-1 да бъде условно „разделен“ на две фракции ИГФ-1Ец и ИГФ-1Еа, като първата фракция представлява МГФ.

Това разделяне, кара сателитните клетки да започнат изграждането на нови мускулни фибри в тялото. Освен това, наличието на МГФ в организма повишава протеиновия синтез, което подобрява възстановяването и позволява на тялото да изгради нова мускулна тъкан по-бързо.

Процесът изглежда по следния начин :

  1. ИГФ-1 се пройзвежда в следствие на тренировката
  2. ИГФ-1 се разпада до МГФ
  3. МГФ активира възстановителните процеси в организма

 

Ефекти от употребата на МГФ

Ефектите от употребата на МГФ могат да бъдат разделени основно на два – хипертрофия и възстановяване. МГФ съществува естествено в организма, като синтетичната му употреба има за цел достигането на свръх-физиологични стойности, които биха била изключително благоприятни за атлетите. Най-често това се постига с употребата на синтетичен Растежен Хормон (Соматропин), който повишава нивата на ИГФ-1, което в следствие повишава МГФ. Въпреки това е възможно и директната сумплементация със синтетичен МГФ.

Проучвания при гризачи демонстрират способността на синтетичния МГФ да повиши броя на мускулните фибри с 25% в рамките на едва три седмици, докато при нормални условия на организма са нужни над четири месеца, за да постигне увеличение с 15 %.

МГФ е силно анаболен, което го прави идеален участник във всеки цикъл за маса. Поради изключително късият живот на МГФ в организма (само няколко минути), той трябва да бъде инжектиран непосредствено след тренировка, за да се извлече максимума.

Странични ефекти от МГФ

Употребата на МГФ не се свързва с появата на странични ефекти. Има риск да се появи болка и дискомфорт около мястото на което се инжектира, като в тази връзка се препоръчва инжектирането да става на различни места.

Употреба на МГФ

МГФ е инжекционен пептид, който се инжектира с инсулинова спринцофка, директно в тренираните мускули, непосредствено след тренировка. 200 мкг. на инжекция е стандартна доза, която се използва за периоди от до 4 седмици. Употребяван по-дълго, МГФ води до бързо адаптиране на организма и намаляване на ефекта. За оптимални резултати, много хора суплементират първо с МГФ за четири седмици, след което започват употребата на ИГФ-1 за още четири седмици. Паралелната употреба на МГФ с ИГФ-1 може да се окаже контра-продуктивна.

МГФ представлява бях прах, който трябва да бъде смесен с бактериостатична вода. Веднъж след като бъде смесе, МГФ трябва задължитело да се съхранява в хладилник.

Екипът на Zobim.NET Ви препоръчваме 3-те най-добри пептида МГФ на пазара в момента, които сме тествали фармацевтично и са изпробвани и от наши атлети и доказано работещи:

  1. Bio Peptide MGF – 5 мг.
  2. Alley MGF (Mechano Growth Factor Peptide) – 10 амп. х 2 мг.
  3. Thaiger Labs MGF (Mechano Growth Factor) – 5 мг.

Вашият коментар