ипаморелин

иПаморелин / iPamorelin

иПаморелин е пептид стимулиращ секрецията на Растежен Хормон, който се счита за един от най-„меките“ препарати от този тип. иПаморелин за първи път е разработен от Novo Nordisk, като успява да достигне до втора фаза на клинични проучвания, но в крайна сметка тези проучвания не стават факт и проектът е преустановен.

Функции на иПаморелин

По подобие на GHRP-6, Ипаморелин увеличава нивата на хормона Грелин, но за разлика от него не води до увеличаване на апетита. Още по-важно е, че употребата му не влиае върху кортизола и има ефект само върху секрецията на Растежен Хормон.

Заедно с мощния ефект, който има върху нивата на РХ, той също така е и сред най-дълго действащите пептиди, чията употреба не се свързва с резки покачвания и спадове в нивата, а с плавно и постепенно покачване, което е по-естествено за организма.

Ефекти

Ефектът от приема му е прост – увеличаване на пройзводството на Растежен Хормон в организма. Именно това увеличение води до ползите, които се целят с неговата употреба.

Високи нива на Растежен Хормон се свързват с завишен метаболизъм и драстично повишен възстановителен капацитет на организма.

Голяма част от употребяващите иПаморелин ще намерят съня си за далеч по-дълбок, както и в повечето случай ще забележат и подобрение в настроението, в следствие на по-пълноценната почивка и по-доброто възстановяване. С приемът му се асоциират и всички познати анти-ейджинг ползи, свързани с приема на синтентичен Растежен Хормон, като по-здрава кожа, коса, силен имунитет и др.

Странични ефекти от него

Той е сред най-добре понасяните пептидни хормони от този клас, но въпреки това употребата му може да се свърже с появата на някой потенциални странични ефекти.

Естрогенни

Странични ефекти свързани с високи нива на естрогена, като Гинекомастия и/или водна задръжка, при прием на този продукт не са възможни. Може да се появи временна водна задръжка около китките и глезените в началото на приема.

Андрогенни

Приемът на иПаморелин не води до появата на андрогенни странични ефекти, като акне, косопад и вирилизация при жените.

Сърдечни проблеми

Употребата му не се свързва с риск от появата на сърдечни проблеми, а дори напротив – голяма част от употребяващите съобщават за подобрено здраве на сърдечно-съдовата система.

Тестостерон

иПаморелин няма да подтисне собственото пройзводство на Тестостерон.

Токсичност за Черен дроб

Той не е токсичен за черния дроб, независимо от дозата.

Въпреки, че не са често срещани, други възможни странични ефекти от приемът са:

  • Световъртеж (промени в диетата могат да се окажат полезни)
  • Главоболие (промени в диетата могат да се окажат полезни)
  • Болка при мястото на инжектиране (постоянна смяна на мястото на което се инжектира)
  • Повишени нива на Пролактина (в много редки случай ! – Карбеголин може да се използва)

 

Употреба

Продуктът представлява бял прах, който трябва да бъде смесен с бактериостатична вода. Веднъж смесен, той задължително трябва да се съхранява в хладилник през цялото време. Може да бъде инжектиран, както мускулно, така и подкожно, като повечето хора намират подкожноте инжектиране за по-лесно. Дозата му обикновенно се разпределя в 2-3 дневни приема, като се използва инсулинова спринцофка за инжектирането му.

Дозата на иПаморелин варира и обикновенно попада в размките на 200-300 мкг. дневно, разпределени на 2-3 приема. Мнозина ще комбинират този продукт с други подобни препарати с цел максимален ефект, като независимо от това минималната продължителност на курс с него не трябва да бъде под 8 седмици, като 12 седмици са препоръчителния минимум.

Екипът на Zobim.NET Ви препоръчваме 2-та най-добри пептида от този тип на пазара в момента, които сме тествали фармацевтично и са изпробвани и от наши атлети и доказано работещи:

  1. Thaiger Labs iPamorelin – 10 мг.
  2. Europe Pharmaceuticals Ипаморелин – Ipamorelin – 2 мг.

Вашият коментар