Бремеланотид PT-141

Бремеланотид PT-141 – рестарт на сексуалния Ви живот, виаграта на виагрите!

Какво е Бремеланотид?

Бремеланотид (РТ-141) разработен от Мелатонан 2 (МТ-II). PT-141 представлява метаболит на меланоцита, стимулиращ хормона на желанието.

За какво се използва Бремеланотид?

Лечение на еректилна дисфункция: PT-141 е единственият синтетичен афродизиак, предлаган на пазара. Стимулиращите ефекти на бремеланотида могат да попаднат само в своя собствена класация, тъй като не съществува техен аналог. Проучвания сочат, че бремеланотид има висока ефективност при лечението на сексуална дисфункция както при мъжете (еректална дисфункция или импотентност), така и при жените (фригидност). При клинични тестове, девет от десет доброволци са изпитали сексуална възбуда. В сравнение с виагра и други сходни медикаменти (PDE5 – кръвни стимуланти), PT-141 действа директно върху нервната система. Виагра, Циалис и Левитра не спадат към групата на афродизиаците, тъй като това са препарати без директно влияние върху нервната система. От друга страна лечението с инхибитори на PDE5 и PT-141 дава синергичен ефект.

Отзивите

 

Men‘s Journal Magazine: „…въздействието му беше осезаемо. Почуствах силен прилив на сексуално привличане (много по-силен от обичайните нива на възбуда). Тялото ми тръпнеше от желание и получих ерекция, която беше впечатляваща. В продължение на два часа действието не намаляваше, и с жена ми имахме запомнящо се преживяване.” – Фредерик Кауфман.

 

Жени: Жени, участващи в тестовете твърдят, че изпитват „пулсиращи тръпки” и „изгарящо желание за секс”. Първоначалният прилив се усеща веднага след инжектирането, възможно е да последва гадене, което силно зависи от дозировката. При много хора, действието обикновено не се усеща веднага и понедва часа след поставянето на инжекцията, и достига върхов ефект около четвъртия час.

Мъжете твърдят, че PT-141 ги подмладява и им дава прилив на енергия, повишва сексуалното желание и възбуда. „След приема си готов просто да свалиш панталона и да действаш без засечки.”, твърди потребител. Той споделя още: „това е лек, който не само ти дава възможност чисто физически, но и те кара да го искаш, като влияе директно върху съзнанието.”

ПОРЪЧАЙТЕ ИСТИНСКИ, ЛАБОРАТОРНО ТЕСТВАН БРЕМЕЛАНОТИД С ГАРАНТИРАН ПРОИЗХОД И НА НАЙ-ДОБРА ЦЕНА САМО ПРИ НАС ТУК!

Бремеланотид PT-141 е пептид: Бремеланотид се предлага в 10 милилитрови ампули. Това е пептид, който подобрява начина и стила на живот, 10-милиграмовата ампула е голяма и е достатъчна за до 20 дози, ако се приема умерено. Пептид PT-141, смесен с бактериостатична вода, запазва качеството си при правилно съхранение в хладилник за месеци наред.

 

Моментна възможност: При подкожно инжектиране, бремеланотид има моментано дейстиве, продължаващо от 6 до 72 часа. В лабораторни условия при тестове върху женски плъхове, подложени на PT-141, започват да флиртуват с мъжките и да търсят полово сношение. Продължителността и начина на полово сношение при опитните животни, не оставят и капка съмнение, че това е следствие приема на препарата. При хора, за ефективно действие се препоръчва приема на PT-141 да е поне два часа преди сексуалния контакт. Това е достатъчно време, в което да се подготвите и да се насладите на момента.

 

Смесване: Бактериостатична вода

 

Пример: 1 ml(cc) бактериостатична вода на 10 мг РТ-141 еравна на 1 мг доза, приблизително на всяко от 10-те деления на спринцовка U100 за инсулин.

Пример: 1 ml(cc) бактериостатична вода на 2 мг РТ-141 се равнява на 1 мг доза, приблизително на всеки 50 деления на спринцовка U100 за инсулин.

Как да действаме ако ни предстои любовна среща за да сме във форма?:

Препоръчителната стратегия за смесване и дозиране би била да се добавя обем, от който да се получава инжекция от 1 милилитър.

 

Пример: 1 ml(cc) бактериостатична вода на 10 мг РТ-141 се равнява на 1 мг доза, приблизително на всяко от 10-те деления на спринцовка U100 за инсулин.

Пример: 2 ml(cc) бактериостатична вода на 2 мг РТ-141 се равнява на 1 мг доза, приблизително на всеки 50 деления на спринцовка U100 за инсулин.

 

Дозировка

Информирайте се възможно най-много от различни източници, за да сте наясно какви ефекти може да очаквате. Постепенното и правилно дозиране е най-добрият начин за положително действие без странични ефекти.  Препоръчително е първата пробна доза да е от 0.25 – 0.5 мг. 1 мг., ллюс-минус четвърт е дозата, която е най-ефективна и получава най-висок отзив сред потребителите, използвали препарата.

 

Според Журнал на Американската Медицинска Асоциация, над 43 % от американските жени (приблизително 40 милиона) страдат от някаква форма на сексуална дисфункция. „Това е съществен проблем при населението в активна възраст и ние трябва да обърнем внимание да говорим открито за него.“

В Медицинския Център за Женска Сексуалност, често се налага да прилагат лечение при поява на хипо сексуално желание или подтиснато либидо. Назначават се ефикасни терапии, но повечето са извън официалните предписания. „Формите на сексуални дисфункции се променят и разширяват непрекъснато. Ние активно работим в посока за тяхното овладяване и връщане в норма, за да могат младите жени да са водят пълноценен начин на живот. В момента провеждаме тестове с нов медикамент, наречен бремеланотид.

Първоначално препаратът бе наречен „хапчето на Барби”. Причините за това са, че част от страничните ефекти, които са прималиви за жените а именно: загуба на тегло, леко тониране на кожата и свеж, сияен тен и засилено сексуално желание. Какво повече може да иска една жена? Разбира се, както всеки друг синтетичен препарат и този носи своите странични нежелани ефекти. Именно заради това, тестовете се провеждат много внимателно и дозировката следва да се спазва според предписанията за безопасно прилагане.„

ПОРЪЧАЙТЕ ИСТИНСКИ, ЛАБОРАТОРНО ТЕСТВАН БРЕМЕЛАНОТИД С ГАРАНТИРАН ПРОИЗХОД И НА НАЙ-ДОБРА ЦЕНА САМО ПРИ НАС ТУК!

Бремеланотид (РТ-141) – дозировки и действие

Мнения на потребители

Умерена дозировка на РТ-141 (250mcg-500mcg):

„Използвах доза от 0.4 мг в 10:00 вечерта и имах поредица от ерекции през цялата нощ, които продължиха до 7 сутринта. Според собствения ми опит, малката дозировка е най-ефективна ако се приложи вечер преди лягане. Единственият проблем при честите ерекции е, че се отразява на съня И другото е, че вероятността да получиш ерекция а да нямаш желание или партньорка до себе си, се губи ефекта.

Друго, което установих за себе си е, че дори при малки дози от 0.3 мг на ден получавам сексуални фантазии. Възможно е това да е психологически ефект при мен, но само мисълта, че съм приел медикамента, предизвиква фантазии със сексуален характер.”

Обичайна дозировка РТ-141 (~1мг подкожно):

„Бяхме разделени с приятелката си известно време и преди да се видим реших да взема 10 единици (0.1 сс) в четвъртък около осем вечерта. Отне известно време до пълното му действие (около 6 часа), но когато това се случи чувството беше уникално. Получавах поредица от ерекции през цялата нощ, кото продължи до обяд на следващия ден.”

 

„Използвах 50 единици РТ-141 в спринцовка за диабетици, за да получа 1 мг. На 72 г. и страдам от импотентност от вече няколко години, а този препарат ми даде увереност, че все още ме бива. Комбинацията от бремеланотид и половин доза виагра ми дава непоколебима увереност (само виагра не бих получил ерекция, която да продължи до достигането на оргазъм). Самото чувство за полова мощ, ми дава голяма доза увереност и ме кара да се чувствам отново истински мъж. Аз съм един от щастливците, които не поучавали странични ефекти до този момент. Тежа 90 кг. и никога не съм взимал повече от 1.2 мг. Може би занапред ще увелича с 1.5 мг.“

 

„Първоначалната ми доза от 1.5 мг бе твърде висока. Ерекцията ми трая 8-10 часа. Приех дозата в 7 вечерта, а действието се усети към 11:30-12:00 ПРЕЗ НОЩТА.”

Мнения

„Аз съм 55-годишна, 77 кг., в пост-менопауза, инжектирах си 1.7 мг. Съпругът ми е 55-годишен, 68 кг, той си инжектира 1.2 мг.  Ампула от 10 мг, смесена с 1 ml бактериостатична вода. И двамата изпитахме леко зачервяване и гадене, което трая около 10 мин. след инжекцията. Действието на страничните ефекти продължи не повече от 15 минути.  3 часа по-късно бремеланотид (рт-141) буквално ни взриви. Бяхме в ресторант, аз започнах да чувствам приливи на сексуална възбуда, сетивата ми се изостриха а мъжа ми изпита трудност да стане от стола, беше с впечатляваща ерекция. Не бяхме преценили времето за прием и се поставихме с неловка ситуация.

Но в крайна сметка получихме повишена чувствителност, задоволство изпитано със всички сетива, поредица от ерекции в продължение на часове и множество умопомрачаващи оргазми! За нас Виагра, Циалис и т.н. са просто извън играта.”

И още

„Приех 1 мг РТ-141 през първата нощ, като ефектът не закъсня. Усетих прилив на тръпнеща топлина, и бях готова за дълга, палава нощ. Съпругът ми също употреби 1 мг, като го комбинира с 20 мг Циалис. След ефекта „Уау“ заспахме приятно изморени и много щастливи. Към 2:00 сутринта се събудих от отдавна забравено чувство, трябваше да правя секс и не приемах „не“ за отговор. Не че мъжа ми се оплакваше и това бяха най-вълнуващите оргазми, които са ни се случвали.

В 6 вечерта отново решихме да пробваме и решихме да опитаме отноо с по една доза от РТ-141. Макар ефектът при мен да трае около 3 дни, исках да експериментирам. Един час по-късно бях толкова възбудена, че едва се сдържах. Сложихме детето да спи по-рано и се отдадохме на удоволствието. Както вече казах, действието на медикамента отнема около 4 часа, но приемът на втората доза само 24 часа след първата наистина оказа влияние, бях много възбудена и слава Богу, синът ни заспа бързо.

Остатъкът от уикенда беше меко казано неописуемо вълнуващ, бях ненаситна и съпругът ми успя да ми даде всичко от което имах нужда. Живеех с мисълта, че сексуалната тръпка е останала в миналото, но РТ-141 отвори нова глава в нашите отношения.”

„Набавих си първата ампула от 10 мг и стартирах с 0.25 мг, като увеличавах постепенно дозировките с 0.25 мг. Отначало получих леко зачервяване и получих желаните ефекти, достигайки 1 мг. След това ми се наложи да пътувам и спрях употребата на медикамента за около 2 седмици. Изглежда, че микстурата понижава действието си след 6 седмици на реконституиране, но въпреки това ми допадаше дотам, че днес си поръчах още три ампули от 10 мг. На 64 години съм и изобщо не съм очаквал подобни сексуални постижения на тази възраст. Леле!”

 

Голяма доза РТ-141 (~2 мг):

Голямата доза от РТ-141 в повечето случаи води до изтръпване в слабините, със средна продължителност около петнайсетина минути. Според някои резултати, жените чувстват „затопляне в слабините, пуслиране и изтръпване”, да не споменаваме и „повишеното сексуално желание”. При мъжете, подложени на по-щателни тестове с медикамента, данните са по-изчерпателни:

„В петък около 17 часа следобяд, приех 20 единици (0.2 сс). Към 10 вече имах неописуема ерекция и правих страхотен секс. Както и останалите отбелязаха, чувствах се отново на 18. Направихме го отново към полунощ като дори и след това продължих да получавам ерекции през цялата нощ. В събота, след тренировка взех още 10 единици и заедно с приятелката ми преживяхме върховен уикенд. За мен това дйствително се оказа животоспасяващо. Ако имате няккави притеснения относно сексуалността си, горещо ви препоръчвам да опитате. В моя случай нямаше какво да губя,но ударих джакпота. Нямам думи, с които да опиша възторга си от този продукт.”

 

„Приех 2 мг около 5:45 вечерта ( тежа около 95 кг. и съм висок 173 см). Почувствах прилив на кръв в лицето си и стомашно неразположение през следващите няколко часа. Нямах време да почивам и да се отпусна след приема на инжекцията. Вместо това прекарах обичайната работна вечер. Около 10 вечерта имахме сексуална игра със съпругата ми. Не намерих особена разлика между обичайното протичане на нещата и тогава, но беше страхотно преживяване без почти никакви усилия от моя страна.

 

Тогава, около 11:30 ч., около 5 часа след инжекцията спонтаните ерекции и всеобщото чувство на задоволство. Жена ми спеше и вече бяхме правили секс, затова трябваше да се оправям самостоятелно. Остатъкът от нощта бе доста неспокоен, тъй като продължих да се събуждам от ерекциите. Отново сам се погрижих за себе си към 6:30 ч. сутринта.

През по-голямата част от сутринта имах проблеми. Не особено подходящо време, когато наоколо гъмжеше от деца, бързащи за училище, докато се опитвах да работя. Трябва да променя времето на приемане на дозата. В крайна сметка не се оплаквам, действието на бремеланотид (РТ-141) утихна около 1 следобед.”

„РТ-141 те кара да се чувстваш добре физически и психически, той не просто те възбужда,” съобщава анонимен пациент 007, участвал във фаза 2 от опитния период, „Чувстваш се подмладен и изпълнен с енергия.”

 

Друг пациент твърди: „Помогна не само за либидото, усилва желанието … Получаваш това вибриращо усещане, готов си да свалиш панталона си и да започнеш.”

 

И още един доволен потребител: „Жена ми и аз правихме секс по два въти за една нощ. Пристигнах на работа и просто не издържах и се похвалих: „Господи момчета … На 58 години да правиш това!”

 

Избирателно улесняване на сексуалното желание при женския плъх посредством меланокортиновия рецепторен агонист

ПОРЪЧАЙТЕ ИСТИНСКИ, ЛАБОРАТОРНО ТЕСТВАН БРЕМЕЛАНОТИД С ГАРАНТИРАН ПРОИЗХОД И НА НАЙ-ДОБРА ЦЕНА САМО ПРИ НАС ТУК!

Резюме Бремеланотид PT-141

Сексуалните дисфункции засягат около 30% от жените в Северна Америка и Европа като тук спадат етиологии от междуличностно, личностно и физиологично естество. В момента на пазара няма одобрени фармакологични препарати за лечение на женската сексуална дисфункция. Това до някъде се дължи на съсредоточаването върху действието на експерименталните лекарствени средства за рефлексивните компоненти на сексуалното поведение. Като лордоза при животинските тестови модели. Тук отчитаме, че РТ-141 като пептиден аналог на α-меланоцитния стимулиращ хормон, свързващ се с централните меланокортинови рецептори, селективно стимулира сексуално поведение при женски тестови плъх. Това става без да се засяга лордозата, честотността или други сексуални поведения.

РТ-141 не предизвиква генерализиращо моторно активиране. Нито засяга възприемането на сексуалната награда. Не е установен селективен фармакологичен ефект върху сексуалния апетит при женските плъхове. А са налични индикации, че централно меланокортиновите системи играят важна роля при регулацията на сексуалното желание при женския пол. В тази връзка РТ-141 може да се окаже първият известен фармакологичен агент, който да е в състояние да лекува и връща в норма отклоненията на сексуално желание при жените.

Действие

Невропептидите, произлизащи от проопиомеланокортина (РОМС) и включващи β-ендорфин, кортикотропин (АСТН) и α-меланоцит-стимулиращ хормон (α-MSH), са с вече доказано въздействи върху сексуалното поведение при плъхове при проведени опити . За женските плъхове α-MSH или олеснява, или инхибира сексуално рецептивната поза лордоза в зависимост от хормоналния статус на животните и дали те са в ниска или висока степен на сексуална рецептивност съответно. Естрадиолът засилва нивата на α-MSH в хипоталамусните области в мозъка, свързани с женското сексуално поведение, което предполага, че освобождаването на α-MSH може да е един от няколкото интермедиатори на естрогенното действие.

Наскоро беше отбелязно, че РТ-141, който е пептиден аналог на α-MSH е еректогенен за мъжете, като се допуска, че въздейства на централните меланокортинови рецепрори от тип 3 или тип 4 Имайки предвид преобладаващите сексуални разстройства при жените и липсата на налични фармакологични терапии, си зададохме въпроса дали РТ-141 би могъл да предизвика сексуален апетит при женските плъхове. По този въпрос, настоящото проучване изследва дозировъчните реакции спрямо РТ-141, свързани с процептивни сексуални поведения като подканване, подскоци, втурвания и честотност, както и рецептивните сексуални поведения като лордоза при женски плъхове с отстранени яйчници, които са тествани при различни хормонални режими в камери на две нива, както и в единични честотни камери.

Опити

В настоящите опити честотните камери са използвани за поставяне на правилна оценка на сексуалното поведение на женските индивиди. (виж по-горе). Копулацията в камерите на две нива, стартирана след подканване (1) и последвано от аногенитално проучване от страна на женската (2), измъкване на женската в горното ниво (3), насърчаваща мъжкия да я преследва и накрая следва демонстрация на лордоза от женската (4), което позволява на мъжкия да проникне в нея. (виж по-долу) Копулация в честотни камери на едно ниво. Женската вляво пропълзява през отвор в централната преграда, за да инициира копулация с мъжкия. Женската вдясно е обладана.

 

Методи

Животни
При 10 предварителни теста за сексуално поведение в честотни камери на едно или две нива със сексуално активни Стерилни плъхове Long–мъжки плъхове преди тестове с РТ-141. Това е направено, за да се даде възможност за аклиматизация на женските към тестовите процедури и показва стабилни базови нива на сексуално поведение в предишни опити . Тестовете са проведени при 4-дневни интервали през средата на третината на тъмния циркаден кръг за плъховете. Цялостна сексуална рецептивност е индуцирана чрез подкожни инжекции с естрадиол бензоат (Е; 10 μg на 0.1 ml сусамово масло) и прогестерон (Р; 500 μg на 0.1 ml сусамово масло) на 48 ч. и на 4 часа преди всеки тест. При тестовете, които включвали само Е зареждане, сусамовото масло-разредител е администрирано 4 часа преди тестовете.

 

Лекарствено приложение

РТ-141, като цикличен аналог на хептапептид меланокортин (Palatin Technologies, Кренбъри, Ню Джърси), е разтворен във физиологичен разтвор с цел получаване на дози от 50, 100 и 200 μg/kg/mlм като се индектират подкожно 5 минути преди всеки поведенчески тест. Същият обем физиологичен разтвор е администриран при тестовите животни.

 

Поведенчески тестове. Камери на две нива

Е и П са администрирани на женските (n = 40) и назначени произволно, за да се получат една от четирите дози РТ-141 (0, 50, 100 или 200 μg/kg). Женските сепоставят в камери на две нива заедно със сексуално активните мъжки за провеждане на 30-минутен копулационен тест. Всички тестове били записани и оценени ефектинво чрез компютъризирано събитийно, записващо устройство. Латентността и честотата на подканванията (челна ориентация към мъжкия, последвана от рязко бягство към другото ниво), подскоци и втурвания, честотност (брой на смяна нивата), реакции на отхвърляне и коефициентите на лордози били отчитани за всяка женска. Друга група женски, които били третирани само с Е (n = 20) били подложени на една от две дози РТ-141 (0 or 200 μg/kg) произволно чрез модел на повторените измервания, така че били използвани като собствени контроли. Същите поведенчески измервания били приложени и при тези женски.

 

Честотни камери на едно ниво

Различна група женски (n=40) са инжектирани с Е и П и произволно са им назначени една от четири дози PT-141 (0, 50, 100, or 200 μg/kg). Камерите били разделени една от друга чрез плексигласови прегради с четири квадратни отвора (4 × 4 cm) , с отвори на дъното. Размерът на отворите позволява на всяка женска свободно да преминава от другата страна, но в същото време били твърде малки за мъжките, което да ги затруднява. Женските били поставени в камерата заедно със сексуално активен мъжки за 30-минутен копулационен тест. Всички тестове отново са записани и оценени с компютъризирано събитийно, записващо устройство.

Същите поведенчески измервания са отчетени както при камерите с две нива с добавката женски-мъжки копулативни инициативи и латентностите на напускане и връщане към отделението, където бил мъжкия след качване, проникване или еякулация. В този случай подканването е дефинирано като фронтална ориентация на мъжкия, последвана от рязко бягство независимо от това дали женската оставала в отделението на мъжкия или излизала през преградата.

Подвижност

Женските (n=20) били инициализрани с Е и П, инжектирани с една от двете дози РТ-141 (0 или 200 μg/kg) и поставени в камера (76 cm × 51 cm × 61 cm), запълнена с постеля от 1 см за период от 15 минути. Всички тестове били записани. Откритото поле впоследствие било разделено на отсек с размер 3х3 на видео екрана и бил отчетен броят на пресичанията на отсека, които всяка женска извършила. Всяка женска била третирана като самостоятелна контролна единица и редът на медикаментозното администриране бил произволен.

 

Кондиционирано място на предпочитание.

Женските (n=20) са подложени на предварително тестване, с цел да разкрият същностното си предпочитание към апарата на една от двете отличителни страни на кондиционираното място на предпочитание (КМП) (светлина или тъмнина). След това женските са оставени да се сношават в честотните камери с едно ниво, разделени от плексигласова преграда с един или четири отвора в продължение на 30 минути, след което са поставени в една от дистинктивните страни на апарата за КМП за 15 мин. Тъй като женските предпочитат сношаване в камерата с четири отвора пред тази с един, тази с четирите отвора била комбинирана с вътрешно непредпочитаната (светла) страна по време на обучението, докато тази с единичния отвор била комбинирана със същностно предпочитаната (тъмна) страна.

Очакванията били, че предпочитанието на женската към камерата с четири отвора ще надделее над предпочитанието й към тъмната страна на камерата и ще я накара да промени предпочитанието си и да прекара повече време в светлата страна след кондиционирането. Кондиционирането към всяка страна било извършвано последователно на 4-дневни интервали, общо за всяка една от три двойки. На Женските от едната група е инжектирам РТ-141 (200 μg/kg) 5 мин. преди сношаване в светлата камера с четири отвора и физиологичен разтвор преди сношаване в тъмната камера с един отвор, докато женските от другата група получили РТ-141 и физиологичен разтвор при разменени условия.

КМП бил тестван 4 дни след крайния кондиционен опит като поставили всяка женска, обработена с Е+П в стартовото отделение на еднакво разстояние от двете отличителни страни. Женските имали възможност да изследват КМП-кутията за 10 мин. Влизанията във всяка от страните била засичана от фотолъчи и времето, прекарвано във всяка страна било записвано между фотолъчевите паузи от компютър с висока точност.

 

Статистически анализ

За цялостния ефект на дозата за всяка мярка, данните са подложени на еднопосочен ANOVA. Всички значими ANOVA резултати били последвани от Нюман-Койлс тестове за значимост между индивидуалните средни стойности. За всички анализи, Р<0.05 определяло значимост.

 

Резултати Бремеланотид PT-141

Лечението с РТ-141 (100 или 200 μg/kg подкожно)  значително увеличава процептивните подканвания у женските, обработени само с Е+П или E (Е+О) в камери с две нива, без обаче да засяга честотността, лордозата, както и други признаци на процептивност като подскоци и втурвания. Медикаментът проявява по-силно изявени ефекти при женските, третирани с Е+П, които са се сношавали в честотни камери с едно ниво, разделени от преграда с четири отвора. Третиране със същите дози РТ-141 значително увеличили подканванията както и подскоците и втурванията но не и лордозата. Женските в камерите с едно ниво извършват повече подскоци и втурвания като процептивно поведение след пооощряване. Следователно очакванията ни, тази мярка да се засили едновременно с поощряванията в камерите с едно ниво. При женските, третирани с най-висока доза РТ-141 се наблюдават опити да качат мъжките.

Качването на женските върху мъжките плъхове е типично при женските, първично третирани с Е+П, при комбиниране с кастрирани или сексуално неактивни мъжки, като това се счита за процептивно сексуално поведение. Латентността на бягство и завръщане при мъжкия след качване (данни не са посочени) или интромисии не се повлиява от РТ-141. Но латентността на избягване и връщане при мъжкия след еякулация се наблюдава значително увеличаване след РТ-141. Еякулацията типично дава резултат в увеличена латентност на завръщане, така че ефектът от РТ-141 определено усилва влиянието на еякулацията.

Реакция от действието на дозата от РТ-141 върху сексуалното поведение в камери с две нива. (горе) Ефект на поощренията при женските обекти, първично третирани с естроген и прогестерон (Е+П) или само с естроген (само Е). За женските третирани с Е+П, F 3,35 = 3.73, P < 0.02. За женски, третирани само с Е, F 1,37 = 5.52, P < 0.03. Последващите тестове показват, че и двете дози от 100- и 200-μg/kg са увеличили значително броя на поощренията в сравнение с контролите, третирани с физиологичен разтвор (Р стойностите <0.05). (среда) Честотни ефекти при женски, изначално третирани с Е+П или само с Е. Ефектите от коефициентите на лордоза при женските, първично третирани с Е+П или само с Е. Данните са осреднени стойности  + SEM. *, P < 0.05.

Бремеланотид PT-141

Реагиране на дозировъчното действие на РТ-141 върху сексуалното поведение при женски плъхове, третирани с Е+П в честотни камери с едно ниво. Действие върху поощряването (F 3,34 = 6.62, P < 0.002). Пряко въздействие върху скокове и втурвания (F 3,34 = 4.12, P < 0.02). Последващите тестове разкриват, че и двете дози от  100- и 200-μg/kg засилват осезаемо поощренията, скоковете и втурванията (P стойности < 0.05). Въздействие върху лордозните коефициентиВъздействие върху женските качвания върху мъжкия (ЖКМ). F 3,34 = 3.84, P < 0.02. Последващите тестове разкриват значителен ефект само на най-силната доза (P < 0.05). Ефекти на интромисионната латентност на завръщане. Ефекти на еякулационната латентност на връщане. F 3,34 = 3.65, P < 0.02. Последващите тестове сочат значителен ефект на 100- and 200-μg/kg дози (P стойности < 0.05). Данните са в осреднени стойности ± SEM. *,P < 0.05 от контролите.

Излседванията са проведени е открито поле, за да се провери дали ефектите от РТ-141 биха могли да бъдат причинени от цялостно увеличение на подвижността, поведенческата активност у напълно инициализираните женски. РТ-141 не засяга цялостната подвижност, което показва, че увеличаването на поощренията не бе вторично, спрямо всеобщото засилване на поведенческата активност. В заключение, способността на РТ-141 да променя възприемането на сексуалната награда, индуцирана чрез честотно сношаване е отчетено посредством КПМ.

Отбелязва се, че женските демонстрират предпочитание към тъмно отделение пред осветено. Женските възприемат честотното сношаване като награда, а предишни изследвания сочат, че честотното сношаване, комбинирано с осветено отделение и нечестотното сношаване в тъмно отделение показват резултат в изместване на избора към осветеното отделение по време на тестове на последователен избор. Наградният елемент в случая е сношаване в камера на едно ниво, разделена от плексигласова преграда, която съдържала четири малки отвора, през които женската, може да преминава но не и мъжкият. По-малко предпочитаното условие представлява същата камера на едно ниво, разделена от плексигласова преграда с един малък отвор. РТ-141 или физиологичен разтвор били инжектирани на балансиран принцип преди копулация в предпочитаното спрямо непредпочитаното условие.

РТ-141 не променил нормалното развитие на КМП при нито едно от условията. Това показва, че медикаментът не засилва стремежа към сексуалната наградапровокирана от честотното условие с четирите отвора, нито пък засилва стремежа към сексуалната награда в по-слабо предпочитаното честотно условие с един отвор.

Ефекти от РТ-141 или физиологичен разтвор върху подвижността и КМП. (По-горе) Ефекти от РТ-141 (200 μg/kg ) или физиологичен разтвор върху броя на пресичанията на отсеците в открито поле по време на 15-минутен тест на локомоторна дейност. (По-долу) Ефекти от РТ-141 или физиологичен разтвор върху КМП, индуцирано чрез последователно редуване на копулации в камерата с един отвор спрямо камерата с четири. Данните са средни стойности + SEM. *,P < 0.05 от предварителните тестове.

 

Дискусия Бремеланотид PT-141

Тези резултати показват избирателно фармакологично усилване на сексуалното желание при женските плъхове. Те изначално са третирани с Е и П или само с Е. Подканването, подскоците и втурвнията са предшестващи прояви на сексуални намеци, които женските плъхове използват. По този начин привличат мъжките. Женските, които търсят и разчитат във времето сексуален контакт получават бурна копулационна стимулация от мъжките на желани от тях интервали. Като по този начин увеличават шанса за оплождане.

Способността на РТ-141 да усилва подканването в две дистинктивни опитни среди сочи, че действието му е селективно и стабилно. Това води към извода, че централните меланокортинови системи са част от неврохимична мрежа, която предизвивква сексуален апетит. Както и поведение при женските плъхове. Тук РТ-141 демонстрира висок афинитет към мелакортиновите рецептори тип 1, 3 и 4. Без да се свързва особено здраво с 30 други невропептидни или моноаминови рецептори, срещащи се в CNS. Към момента, специфичните мозъчни участъци, върху които меланокортините могат да окажат такова въздействие, са неизвестни.

Като се има пред вид, че РТ-141 също така се свързва с висок афинитет към меланокортиновия рецептор тип 1, не можем да изключим наличието на периферен механизъм на действие. Особено за увеличената латентност на завръщане след еякулация. Само че селективното свързване на РТ-141 към меланокортиновите рецептори от тип 3 и 4 вътре в CNS оказващи централно въздействие върху хипоталамусните и/или висцералните мозъчни структури, контролиращи по сходен начин поведението на сексуално желание. Засилване на активността при хипоталамусните мелакортинови системи, предизвикано от естрогена, дава яснота за пикът в сексуалното поведение, инициирано от женските. Това е характерно за много животински видове. Включително и при хората по време на овулация. Бремеланотид PT-141

Наблюдава се, че ефектите от фармакологичните манипулации при поведеченски модели на сексуални апетити и консумиране са сходни при мъжките плъхове и мъжете. Независимо от факта, че сексуалното поведение при плъховете е различно от това при хората. Това откритие сочи към заключението, че много от аспектите на неврохимията и невроанатомията на мъжките сексуални реакции са сходни при различните видове. Това заключение позволява сексуалните реакции при мъжките плъхове да се използват като модели за сексуалните реакции при мъжете.

Поведенческите сходства между женските плъхове и жените не са били обект на особено проучване. Това се дължи отчасти на концентрацията върху лордозния рефлекс като дефинитивна черта за сексуалното поведение при женските плъхове. Въпреки че лордозата е от критично значение за вагиналното проникване и показва, че женските са рецептивни към такава стимулация. Тя засяга само един аспект на поведенческия модел, който женските демонстрират по време на копулация. Още повече, че при хората отсъства аналог на лордозата, като мярка за сексуална рецептивност.

Други поведения, показани от женските плъхове по време на сношаване се делят между подканването и честотността. И са поведения, които позволяват на женските да инициират и регулират честотата на половия контакт. Вярно е, че подскоците и втурванията също са похват на женските, за да накарат мъжките да ги качат и тези поведения се усилват след третиране с РТ-141. До такава степен, че апетитът към полова активност при женските плъхове може да се сравнява със сексуалното желание при жените. От това може да заключим, че РТ-141 притежава поведенческите свойства, които се очакват от фармакологичните средства при лечението на нарушения на сексуалните функции и намалено сексуално желание.

ПОРЪЧАЙТЕ ИСТИНСКИ, ЛАБОРАТОРНО ТЕСТВАН БРЕМЕЛАНОТИД С ГАРАНТИРАН ПРОИЗХОД И НА НАЙ-ДОБРА ЦЕНА САМО ПРИ НАС ТУК!

Вашият коментар