Сибутрамин

Сибутрамин – мощен партньор в битката с килограмите

Сибутрамин влияе върху контрола на теглото и намаляване на апетита. Но какво трябва да знаем преди приема?

Водеща цел на днешното здравеопазване е да се намали или предотврати смъртността свързана със затлъстяването, чрез подобряване на сърдечносъдови и метаболитни фактори. Освен това, всеки иска да изглежда добре и да се чувства във форма.

Сибутрамин или Редуктил спада към медикаментите предназначени за трайно намаляване на теглото. То действа директно върху невротрансмитерите в мозъка. Невротрансмитерите представляват химикали, подпомагащи комуникацията между нервите. Много пациенти със затлъстяване, отбелязват значително намаляване на телесното тегло и процент мазнини.

Действие на Сибутрамин

Приеман през устата, той провокира загуба на тегло чрез промяна на химичните вещества в мозъка и това, което се отразява върху поддържането на теглото. При пациенти със затлъстяване, лекарството Sibutramine  би следвало да се комбинира с правилното хранене и упражнения за постигане на желаните резултати. Комбинация между хранене, тренировки и прием на сибутрамин, мога да дадат впечатляващи резултати.

сибутрамин за загуба на тегло

Сибутрамин създава усещане за ситост, намалява апетита към сладкиши, вредни храни и напитки.

Това лесно води до калориен дефицит. Освен спад на апетита, препарата подобрява термогенезата, повишава температурата и изгарянето на калории.

В комбинация с кафе, сибутрамин увеличава действието и ефективността си. Комбинацията повишава общата енергия в тялото, подтиска поривите за емоционално хранене.

Преди да приемете сибутрамин, консултирайте с лекар и вземете под внимание възможното взаимодействие с други лекарства, ако приемате такива.

Хора с едно от следните заболявания, трябва да приемат сибутрамин след задължителна консултация с лекар:

  • Булимия
  • Анорексия
  • Сърдечни заболявания
  • Прекарани инфаркти и инсулти
  • Високо кръвно налягане
  • Чернодробни заболявания
  • Депресивни състояния
  • Епилепсия
  • Бременност
  • Нарушение в дейността на щитовидната жлеза
  • Ако сте на възраст под 16 години
  • В никакъв случай не приемайте сибутрамин, ако кърмите

Лабораторно тестван и доказан истински сибутрамин по 30 мг. в капсула може да поръчате с един клик само при нас ТУК!

След първоначалният прием, проследете за евентуални алергични реакции. Възможно е препаратът да провокира сънливост, разстройство, главоболие, замайване. Задължително приемете първата доза, в свободен за Вас ден, когато не ви предстои пътуване,важни задачи и ангажименти. Така ще сте подготвени при евентуална проява на страничен ефект.

 Учени провеждат редица систематични прегледи за оценка на ефикасността и безопасността на сибутрамин хидрохлорид при загуба на тегло.

Методи

През 2007 год. е проведен рисърч в системата Medline, Embase, Cochrane Library и още 7 компютъризирани търсачки, използвайки ключовите думи „sibutramine,“ „Meridia,“ и „Reductil“ на всички езици. Получават се разнообразни, плацебо-контролирани проучвания на сибутрамин при доза 10/20 мг.на ден за възрастни, страдащи от затлъстяване. Оценява се качеството  методологично.

Резултати

Проведени общо 29 опита, дават достатъчно данни за анализ, публикуван от 10 различни автора. Обобщени и осреднени стойности показват че загубите за три месечен и едно годишен период са -2,78 kg (95% доверителен интервал, -2,26 до -3,29 kg) и -4,45 kg (95% доверителен интервал, – 3.62 до -5.29 kg). 6-месечните проучвания са статистически хетерогенни и са открити доказателства за отклонение от публикацията. Друго проучване сочи, че сибутрамин влияе върху дългосрочното запазване на теглото на база 2 години от друг плацебо препарат.

Загубата на тегло със сибутрамин се свързва със скромно повишаване на сърдечната честота. Леко повишаване и на кръвното налягане, малки подобрения в нивата на липопротеини и триглицериди с висока плътност и сред пациентите с диабет. Отчитатт се малки подобрения в гликемичния контрол. Няма пряко доказателство, че сибутрамин намалява свързаната със затлъстяването заболеваемост или смъртност.

Заключение

Сибутрамин е ефективен при провокирането на загуба на тегло. Загубата на тегло с препарата се свързва както с положителни, така и с отрицателни промени в сърдечно-съдовите и метаболитни рискови фактори. Няма достатъчно доказателства за точно определяне на дългосрочния профил на риска и ползата за сибутрамин.

Статистика

Затлъстяването се превръща във водещ проблем за населението на САЩ. Повече от 64% от всички възрастни в САЩ са с наднормено тегло или със затлъстяване (определен като индекс на телесна маса [изчислен като тегло в килограми, разделен на квадрата на височината в метри] от 25) през 1999 г. до 2000 г.  Националните здравни институти издават насоки за лечение на затлъстяване.  Това показва, че всички възрастни пациенти със затлъстяване (индекс на телесна маса, ≥30) и всички възрастни с индекс на телесна маса от поне 27 и съпътстващи рискови фактори или заболявания, имат необходимост от медикаментозна терапия.

Тези данни сочат, че повече от 100 милиони възрастни трябва да получат медикаментозна терапия  в САЩ. Насоките на Националните институти по здравеопазване се основават на нарастващ брой доказателства, свързващи затлъстяването при възрастни с повишен риск от хронични заболявания, намалено качество на живот и ранна смъртност.

Цел

Целта  да се предотврати или намали свързаната със затлъстяването заболеваемост и смъртност, чрез подобряване на сърдечносъдовите и метаболитни рискови фактори. За съжаление, има малко доказателства, че наличните лекарства за намаляване на теглото постигат тази цел. Все повече се предлагат на пазара препарти за загуба на тегло, спадащи към нарткотичните вещества. От 1997 год., от пазара се премахват препарати с неясен произход и липса на доказателства за безопасност.

Сибутрамин

Въведен на пазара през 1997 год., сибутрамин хидрохлоридът е сравнително нов агент за загуба на тегло. Това е със съвсем нов механизъм на действие – той е норепинефрин и инхибитор на обратното поемане на серотонина, който може също да стимулира термогенеза. Продуктът е лицензиран в световен мащаб за употреба при доза 10 до 15 mg / d.  Доказано е, че сибутрамин насърчава скромна загуба на тегло, но опасенията за сърдечносъдови неблагоприятни ефекти ограничават навлизането му на пазара. През 2002 год., италиански регулаторен орган временно забранява употребата му, цитирайки 50 странични, нежелани реакции, включително 2 смъртни случая. Европейският комитет за патентоване на медикаменти и здравните власти на обединеното кралство провеждат независими проучвания. Тяхното заключение потвърждава  профилът на риска и ползите. Тези оценки провокират асоциацията по храните и лекарствата да забранят употребата на сибутрамин в САЩ. Въпреки тези опасения, от юни 2000 г. не са се провели нови всеобхватни систематични оценки на сибутрамин.

Целите на систематичният преглед са да се оцени качеството на публикуваните и непубликуваните доказателства за сибутрамин като средство за намаляване на теглото. Също така да се изчислят ползите и вредите от него чрез използване на мета-анализ.

сибутрамин за отслабване

Организациите D.E.A. and P.K.C. независимо една от друга, преглеждат проучените данни и изклюват данните получени от машини. Извличат оценка от цитати и анализи. Взети са под внимание всички статии на език, различен от английски. Проучвания на немски, китайски, португалски са преведени на английски. Данните са проучени от двама специалисти и двама рецензента.  Независимо един от друг, прилагата следните критерии:

  • Рандомизирано контролирано изпитване на продукта
  • Прилагане на сибутрамин 10/20 мг
  • Плацебо-контролирано проучване
  • Продължително наблюдение на субекти с наднормено тегло. Индекс на телесна маса, ≥ 25; лицата са на възраст 18 или повече години; оценява се загуба на тегло в период с продължителност от 8 седмици или повече

Извличане на данни и определяне на резултатите

Данните от останалите статии и резюмета са независимо извлечени (разчетени) от D.E.A. и P.K.C. Събрани са данни за установяването на проучването, страната на произход, източника на финансиране, дизайна на изследването, характеристиките на пациента, характеристиките на лечението (доза, честота и продължителност), съвместни действия (диета, физически упражнения и промяна на поведението), проследяване, нежелани събития и резултати.

Направени са опити за получаване на допълнителна информация за всеки опит, както е необходимо. Установен е контакт с водещия или съответния автор на всяко изследване. Данните са въведени в база данни с електронни таблици в два екземпляра от обучен независим обработващ данни. Двама изследователи (D.E.A. и P.K.C.) прегледаждат всяко поле за въведени  грешки. След това е оценено съгласието за интерреверсивната абстракция за всички полета с данни (κ = 0.87). Споровете са арбитрирани с консенсус.

Основният резултат е средна промяна в телесното тегло (в килограми), крайна точка минус базовата линия. Извлечени са данни за вторични резултати за средна промяна в кръвното налягане, сърдечната честота, нивото на холестерола, нивото на глюкоза на гладно и нивото на гликозилирания хемоглобин.

Всички анализи са проведени с използване на компютърен софтуер (STATA 7.0; Stata Corp, College Station, Tex). Въз основа на констатациите от предишен преглед, при които е установено естествено разделяне на изпитанията за загуба на тегло с продължителност на лечението. Проучванията на сибутрамин, от 10 до 15 mg / d, са обединени в три групи: проучвания от 8 до 12 седмици, 16 до 24-седмични проучвания и 44 до 54-седмични проучвания

При приложен сибутрамин 10 и 15 mg лечение,  за основа се използва  15 mg за финални анализи. Хетерогенността се оценява като се използва Q (χ2) статистика чрез метода Mantel-Haenszel. Когато няма доказателства за хетерогенност, обобщената средна разлика в телесното тегло се изчислява, като се използва модел с фиксиран и произволен ефект. Когато е открита хетерогенност, се изследват източници на хетерогенност, включително година на публикуване, вид публикация (рецензирана статия или резюме), максимална доза, качество на изследването, критерии за включване на участниците, вид статистически анализ и пълнота на проследяването. Когато е възможно, сумарните средни промени в систоличното кръвно налягане, диастоличното кръвно налягане, сърдечната честота и нивата на серумния холестерол, глюкозата и гликозилирания хемоглобин се изчисляват с помощта на същите методи.

Влиянието на качеството на изследването върху обобщените резултати е оценено в няколко анализа на чувствителност. Първо, всички проучвания с ниска оценка на Jadad (<3 точки) са изключени. Второ, всички проучвания, които не са съобщили адекватно генериране на произволно разпределение, са изключени. На последно място, се изключват проучвания, които анализират участниците, завършили цялото проучване, и тези с по-малко от 70% проследяване в края на изследването.

За да се оцени пристрастието на публикацията, са анализирани и проведенит анализи по размер на изследването, провеждане на  тестовете за регресионна асиметрия на Egger. Проведени са също така анализи, разпределени по максимална доза сибутрамин, за да се провери ефикасността на сибутрамин, 20 mg / d.

Резултати

Проучването включва  1245 потенциално приложими цитати, изключени са 813 проучвания за нечовешки, новинарски репортажи и прегледни статии. От останалите 432 статии и резюмета, 388 или не отговарят на критериите за подбор или са дублирани публикации. 44 кандидати за участие в проучването. Тридесет автори (68%) отговарящи на исканията за допълнителни данни, а 10 (23%) предоставят непубликувани данни.

Единадесет резюмета и 4 статии не предоставят достатъчно данни обобщеният анализ на загубата на тегло (допълнителна информация, предоставена от авторите). Идентифицирани са 7 проучвания 21-27 от 8 до 12-седмична продължителност (546 общо участници), 12 проучвания 28-39 от 16 до 24-седмична продължителност (1179 общо участници) и 5 ​​опита 40-44 от 44 до 54 седмици продължителност (общо 2188 участници), които сравняват сибутрамин с 10 до 15 mg / d с плацебо. Четири опита 45-48 оценяват само сибутрамин, 20 mg / d, спрямо плацебо. Едно проучване оценява поддържането на теглото със сибутрамин, 10 до 20 mg / d, спрямо плацебо за 2 години.

Характеристики на участниците и интервенциите

Участниците в тестовете със Сибутрамин са обикновено здрави възрастни индивиди. Средната им възраст варира от 34 до 54 години. Пациенти с контролирана хипертония са включени в повечето проучвания. Контролираната хипертония обикновено се определя като получаване на стабилна доза антихипертензивно лекарство през предходните 3 месеца. Няколко проучвания включват възрастни със специфични състояния: хипертония, захарен диабет тип 2, хиперлипидемия и обструктивна сънна апнея. Опитите обикновено изключват възрастни с известни сърдечносъдови заболяване. Повечето от проучванията съобщават за предоставяне на съпътстващи интервенции за промяна на начина на живот, включително диетична интервенция (24 [83%] проучвания), интервенция за упражнения (6 [21%]) и някаква форма на модификация на поведението (6 [21%]). Всички интервенции в начина на живот са еднакво осигурени за групите за лечение на сибутрамин и плацебо.

Откъде да закупим истински, чист сибутрамин?

Лабораторно изследван и гарантирано чист сибутрамин може да намерите и поръчате с един клик само при нас, продуктът се казва Редуктил!

Вашият коментар