отслабване без диети

Отслабване без диети

Отслабване без диети

Време е да признаем, че диетите не работят.

Проучванията в Калифорнийския университет показват, че почти две трети от опитите за диета се провалят. Има и доказателства, че много хора, които се опитват да отслабнат с диети, наддават на тегло в бъдеще: участниците в една от програмите за отслабване натрупаха значително повече килограми за две години от тези, които не участваха в такива програми.

Сигурен съм, че ако повечето хора бяха наясно с този факт, те дори не биха се опитали да отслабнат с помощта на диети! Диетите просто не работят. Време е да промените подхода към проблема. Ето няколко прости и ефективни стратегии за отслабване.

Наслаждавайте се на храната си

Тъй като диетите не работят, не е нужно да се ограничавате или да изключвате любимите си храни с диета. Яжте, когато искате, и само това, което наистина харесвате. Умерено. Искате шоколадова торта? Напред! Сочна пържола? Ок! Вече не е нужно да се насилвате да ядете диетични храни, които имат вкус като картон и освен това не са твърде хранителни.

Но в същото време е важно да се откажете от правила като: „Време е да ядем, защото дойде времето за обяд / вечеря.“

Яжте само, когато наистина сте гладни. Храната е нашето „вкусно гориво“, така че изчакайте, докато стомахът започне да Ви изпраща сигнал, че наистина се нуждае от това гориво.

Поддържайте здравословна микрофлора

Много изследвания показват връзката между проблемите с микрофлората и затлъстяването, така че трябва да се грижите за микрофлората си. Включете в диетата си натурално кисело мляко с пробиотици, a не диетично. Домашно сирене, приготвено по традиционни рецепти, както и продукти, които не съдържат антибиотици и пестициди.

Правилното хранене помага да се предотвратят до 70% от заболяванията. Отслабване без диети – диетата на съвременния човек се състои главно от продукти, подложени на изкуствена обработка, които тялото не може да усвои напълно. Много е важно да ядете качествена храна, като казвате твърдо „не“ на изкуствено обработените храни, пълни с вредна „химия“.

Добре известно е, че думите „ниско съдържание на мазнини“ или „ниско съдържание на мазнини“ върху продуктите, всъщност означават само, че тези продукти са пълни със захар, добавки и оцветители. Не купувайте продукти, които съдържат непознати или непреходни съставки.

Купувайте по-малко готова храна, гответе се! Когато преминете към здравословна и вкусна храна, определено ще забележите, че те достатъчно да ядете по-малко, за да си набавите достатъчно, и оставате пълноценни за по-дълго време след хранене. Да, и отново: кожата, ноктите и косата ще изглеждат много по-добре.

Хранете се с концентрация, спирайки храненето веднага, щом почувствате засищане.

Когато се храните, е важно да се съсредоточите върху настоящето – и всъщност върху храната. Отделете време, усетете нейната миризма, вкус, дъвчете внимателно всяко парче. Толкова сме свикнали с безсмислено усвояване на храна, че не забелязваме, когато сме се наяли. Ето защо е толкова важно да се храните бавно и присъствено.

Няма нужда да изяждате всичко до трохите! Това важи особено за онези моменти, когато се храним в кафене или ядем готови ястия. Например, закупените сандвичи често са просто огромни – два пъти повече от порцията, която е достатъчна. Много е важно да преосмислите размера на вашата „обикновена“ порция.

Яжте каквото искате, но слушайте тялото и спрете, когато то Ви казва „спрете!“. Способността да определяте кога сте сити, трябва да тренирате както мускулите.

Вижте и различни продукти за отслабване тук!

Избран продукт: EveSlim

Вашият коментар