отслабваме без диети и фитнес

Отслабваме без диети и фитнес – част 2

Отслабваме без диети и фитнес – част 2

  1. Сменяйте продуктите на по-малко калорични.

Честа практика при отслабването е хората да коригират основното си меню – например преминават от свинско към пилешко или напълно изключват сладките храни. В същото време не обръщат внимание на сосовете, салатните дресинги. Тези малки неща могат значително да повлияят на общата калоричност на диетата.

Няколко лъжици сос, допълнително парче хляб, сметана и захар в кафето – като обърнете внимание на тези малки нюанси, можете да премахнете 200-300 kcal от храната, което, с течение на времето, ако се придържате към този съвет, ще доведе до значителна загуба на тегло.

Така че, ако можете спокойно да откажете калоричните добавки – направете го. Отслабваме без диети и фитнес за 60 дни!

  1. Не си поставяйте строги забрани за любимите си храни.

Основният недостатък на всякакви ограничения при отслабванетое, че хората не могат да се придържат дълго към избрания режим. Затова, колкото и правилно да изглежда напълно да се откажете от сладкото, нишестеното или бързото хранене, първо помислете дали можете да издържите без тези продукти и за в бъдеще.

В един експеримент за оценка на полезността на нискокалорична диета с или без хляб при лечение на наднормено тегло/затлъстяване, забраната на консумацията на хляб е увеличил до 23% количеството на неспазването на диетата. В същото време в групата без такива само 6% от отслабналите са нарушили режима и резултатите са еднакви за всички.

Важно е да останете здрави, затова не бива да се стига до крайности и като отричате определени групи храни. Да, добре е да намалите приема на висококалорични храни, но нека нещата са умерени, осъзнати и постепенни. Тогава резултатът в отслабването няма да закъснее.

  1. Откажете се от течните калории.

Течни калории са сладките напитки: безалкохолни и енергийни напитки, чай и кафе със захар, както и плодови сокове и млечни шейкове. За разлика от твърдите храни, тези храни предлагат малко ситост, като в същото време са с високо съдържание на въглехидрати.

Установено е, че като замените газираните напитки, соковете и млякото с вода, можете да намалите дневния прием на калории с 235 kcal.

На месечна база премахването на сладките напитки може да намали калориите с 6000 калории. По принцип това е като да се подложите на мека диета в продължение на две седмици.

  1. Правилно подбирайте малките закуски между храненията.

Избирайте за закуски храни, богати на протеини или фибри: плодове и зеленчуци, кисело мляко, което е неподсладено, извара, ядки, хумус (паста от нахут), протеинови шейкове.

Те ще Ви помогнат да издържите до вечеря например, без чувствате дискомфорт и в същото време ще Ви осигурят полезни за здравето Ви витамини, микроелементи и фибри.

  1. Вечеряйте преди 20 часа и след това не се хрането повече. Ако почувствате глад, изпийте чаша чай или вода.

Опитайте се да преместите вечерята по-рано и вижте как това се отразява на Вашето здраве и тегло.

  1.   Наспивайте се.

Според многобройни проучвания липсата на сън нарушава производството на хормони, отговорни за чувството на глад и ситост. Недостатъчният сън води до желание за сладка и по-калорична храна. Кратката продължителност на съня води до наддаване на тегло, натрупване на мазнини, особено в областта на корема.

  1. Движете се.

Приемете за правило, че всякаква активност е по-добра от никаква. Разходка, качване по стълбите вместо асансьора, физически труд, кратки тренировки на работата могат да Ви помогнат да изгорите повече калории без прекалено много усилие.

… към част 1

Вижте варианти за суплементация!

Вашият коментар