затлъстяването

Влияние на затлъстяването върху пациентите с COVID-19

Независимо от числото, което виждате, когато стъпите на кантара, дори и да сте с наднормено тегло, няма по-голяма вероятност да се заразите с коронавирус, отколкото някой, чието тегло е нормално. Това е от значение за хората със затлъстяване. Те по-тежко преминават през вируса.

 

Влияние на затлъстяването върху пациентите с COVID-19

При затлъстяване тялото често вече е в хронично състояние и страда от съпътстващи заболявания като диабет, сърдечни заболявания, висок холестерол и дори сънна апнея.

Според неотдавнашен доклад, който изследва данните за пациентите с COVID-19 от януари до май, за пациенти с основни здравословни състояния като тези, „Хоспитализациите бяха шест пъти по-високи, приемът в интензивно отделение [беше] пет пъти по-висок, а смъртните случаи [бяха] 12 пъти по-висока ”в сравнение с пациенти без тези състояния.

Затлъстяването не само създава по-тежки симптоми, но може и да усложни способността за безопасно лечение на болестта.

По-специално, ако страдате от сърдечно-съдови заболявания или белодробна хипертония, стеснените кръвоносни съдове или съществуващите увреждания на белите дробове могат да намалят реакцията на дихателните пътища. Това потенциално усложнява възстановяването. Персоналът на болницата може също да има затруднения да ви премести в легнало положение (по корем), стратегия, за която е установено, че помага на пациентите с COVID-19 да получат повече кислород в белите си дробове.

Подобрете здравето си естествено

Докато сте в изолация у дома, със сигурност се създава по-стресираща среда, която може да доведе до консумация на повече като количество и по-лоша като качество храна. За това е крайно наложително да си наложите по-здравословен начин на хранене.

Най-прекият път към доброто хранене е преминаването от диета, базирана на животински продукти, към растителна. Така че, когато преструктурирате диетата си, потърсете повече немесни и непреработени варианти като:

Хранителни източници, богати на антиоксиданти. Изберете плодове като боровинки, ягоди, годжи бери и малини или зеленчуци като, спанак или червено зеле.

Търсете стимулиращи витамините храни, които съдържат калций, витамин В12, цинк, калий и витамин С. Напр. кашу, боб, портокали, чушки и банани.

Яжте храни с високо съдържание на фибри. Като авокадо, трици, леща и семена от чиа за полезни чревни бактерии, които нормализират движенията на червата и помагат за изчистването на вашата система.

Като цяло развитието на по-интелигентни и здравословни хранителни навици се отплаща в дивиденти. Хранителните добавките като Reductil могат да предложат някои предимства за доставяне  на тялото на витамините и минералите, които ви липсват. Но приемането на хапчета срещу затлъстяването не винаги работи толкова успешно, както получаването им директно от източника. Освен това получаването на хранителни вещества от самата храна засилва практиките за здравословно хранене.

В допълнение към промяната на диетата, добавянето на упражнения към ежедневието ви ще допринесе много за подобряване на здравето. Слънчева светлина и външната активност също ще ви позволят да се снабдите естествено с така необходимия витамин D.

Вашият коментар