без строги диети

Без строги диети

Без строги диети

Съвременните експерти в областта на отслабването са все по-разочаровани от диетите. Според някои да си на диета е като да участваш в престрелка с пръчка, вместо с пистолет. Факт е, че стандартните диети ограничават калориите и това води до забавяне на метаболизма. Всяко ограничение на калориите изпраща сигнал до мозъка: „Гладът е дошъл!” И тялото забавя метаболизма, за да не докосне най-вътрешните резерви – самата мазнина, с която сте искали да се преборите.

Междувременно съвременните изследвания показват, че можете да загубите значително количество мазнини и да поддържате резултата, без да ограничавате калориите.

Ето и няколко лесни начина за отслабване

Ускорете метаболизма

Скоростта, с която тялото Ви изгаря калории, зависи от възрастта. Спомнете си своята тийнейджърска възраст – когато тялото е пълно с хормони, метаболизмът е много висок и всичко, което ядете, изгаря веднага. Но след 20 години този процент намалява с 2% на всеки 10 години. А калориите, които нямат време да изгорят, се отлагат в мазнините. Затова без строги диети.

Как да компенсираме този спад на възрастта?

Печелете и поддържайте мускулна маса малко по-висока от тази на обикновен човек, който не тренира. Мускулите са метаболитно активни, те изразходват мазнини както по време на движение, така и в покой. Тренирайте всеки ден, защото около 24 часа след тренировка мускулите продължават да харчат мазнини. Включете лицеви опори, разтягания, преса и клекове с дъмбели за укрепване на мускулите и ходене или друг вид тренировка за изгаряне на мазнини.

За да ускорите изгарянето на мазнини, са необходими кардио и интервални тренировки плюс сън и хранене. Без това не можете да отслабнете. Без да спазвате диета, упражненията тренират сърдечно-съдовата и дихателната система, развиват такива физически качества като сила, гъвкавост, бързина и издръжливост. Дори минималната физическа активност подобрява кръвообращението: клетките са наситени с кислород, кожата се стяга, излишната течност напуска тялото. И дори пълната фигура ще изглежда много по-привлекателна и хармонична.

Пийте вода

И не сладка сода или сокове. Според статистиката през последните 30 години средно всеки от нас пие по 450 ккал на ден! Само защото пием сладки напитки вместо вода. Запомнете: ако в напитката присъства захар, това са допълнителни килограми в кръста. Направете една-единствена стъпка – спрете да пиете всякакви сладки напитки, включително алкохолни коктейли, чай и кафе. Ще отслабнете поне 2 кг през първия месец!

Вземете по-малка чиния

Изследователите от университета в Корнуол са изследвали връзката между размерите на чиниите и размерите на сервиране. Оказа се, че колкото по-голяма и дълбока е чинията, толкова повече ядете. Вземете по-малка чиния – и ще видите, че перфектно ядете по-малка порция!

Вижте нашите продукти за отслабване и детокс. Вижте повече за EveSlim.

 

 

Вашият коментар