феромони - общуване на подсъзнателно ниво

Феромони – общуване на подсъзнателно ниво

Феромони – що е то?

Феромони, тези невидими съединения, които създават сексуално влечение, желание и комуникация на подсъзнателно ниво.

Но какво представляват наистина? Феромоните са химични съединения, състоящи се от сложен комплекс от вещества.  Отделят  се в човешкият и животинският организъм, което всъщност е решаващото при привличането между индивидите и е начин за комуникация на подсъзнателно ниво.

Действието е на подсъзнателно ниво, няма точно обяснение защо сте привлечени от един човек а не сте привлечени от друг, било той и по-добре изглеждащ. Феромоните се отделят от специални жлези, намиращи се в областта на подмишниците и гениталиите.

Как действат

Феромоните на практика са неуловими за обонянието, те действат директно върху рецепторите разположени във вомероназалния орган, разположен в устната кухина. Това пък от своя страна влияе на структури в хипоталамуса, отговарящи за изпитването на емоции, сексуално влечение и т.н. Информацията приемана чрез носа, се обработва на подсъзнателно ниво и извиква у нас различни усещания, спомени, емоции, желания.

Съществуват и синтетично създадени феромони, вложени основно в аромати, които също влияят върху поведението на хората.  Провеждани са тестове като върху жени от различни етнически произход, са прилагани синтетични феромони. Наблюдава се значително повишено привличане към тези жени от срещуположният пол.  За сравнителните анализи, на едната група жени е приложен парфюм с феромони а при другите без феромони. Но самите участнички в тестовете не са били на ясно коя от тях към коя група спада. Това е било известно само на учените, провеждащи тестовете.  Участничките са били помолени да водят дневник, за честотата на срещите, за честотата на близостта с партньора и честотата на половите сношения.

Крайните резултати били красноречиви, като 74% от жените с парфюм с добавени феромони са имали по-чести срещи, повече полови сношения и са получили повече ласки и внимание от партньорите си.

Поръчайте доказано работещи парфюми с феромони, които ще побъркат срещуположния пол само при нас!

Прието е, че различни ароматни групи влияят възбуждащо на подсъзнателно ниво. Например мускус, амбра, цибетин. Тези съставки често се срещат в парфюмерийната индустрия.

В медицината също се използват синтетични феромони за лечение на постменструален синдром, хормонални дисфункции и за подобряване на емоционалното състояние при жени в периода след настъпване на менопаузата.

Мненията за влиянието на синтетичните феромони е двупосочно. Много хора смятат, че влиянието им се отдава на самовнушение, други смятат, че може да бъде неустоимо. Какво е то за Вас, можете да кажете само Вие.

Вашият коментар