Сарм

САРМ: Какво е всъщност? Революция в спортните медикаменти!

Сарм: Най-новата мода – новината за революционното съкращение, което все по-често ще чувате е последната тенденция в професионалния спорт и в света на фитнеса. SARM (САРМ) или съкращение от селективни андрогенни рецепторни модулатори се превръща в сигурна революция и оглавява нов клас спортни медикаменти, аналози по сила на анаболните стероиди, но с много по-малко странични ефекти. Основната идея, предизвикала създаването на SARMs е именно избирателната насоченост в тяхното действие.


За разлика от познатите анаболи и прохормони, SARMs се свързват директно с рецепторите на мъжките полови хормони и оказват въздействие върху избрана от разработчиците тъкан или система в тялото. След преустановяване на приема им не се наблюдават трайни негативни влияния върху системите в тялото, нито нежелани странични ефекти.

Сарм – дългоочакваната крачка напред в спортните медикаменти

Анаболите и прохормоните имат своите неуспорими плюсове, но цената, която плащаме за тях и потенциалните рискове за здравето, в следствие на употребата им не са за подценяване. Това е една от идеите и причините да бъдат създадени SARMs и да бъдат и все по-търсени от профи спортистите. Те имат силен анаболен ефект върху тъканите, възстановителен ефект върху костната система и нито един доказан страничен ефект, както при мъже, така и при жени.

Начин на действие

Мнението на специалистите е че дори определението САРМ не е правилно за цялостно категоризиране на този клас продукти, защото всеки от тях трябва да бъде категоризиран различно, в зависимост от начина си на действие:

– такива, които повишават силата
– такива, които стимулират покачването на мускулна маса
– изгарящи мазнините
– миостатин инхибитори
– стимулиращи хормона на растежа

Андрогени и андрогенни рецептори

Андроген е общо понятие за половите хормони, които стимулират сексуалната функция и развитието на мъжките полови белези, като най-известният от тях, разбира се, е тестостеронът. Андрогенните рецептори представляват протеинови структури, съставени от аминокиселини, разположени предимно във вътрешността, но частично и в мембраните на клетките, които се свързват с мъжките полови хормони и задействат механизми, чрез които се появяват определени гени в организма.

Има три вида молекули, които се свързват с тях:

– андрогенни антагонисти, които блокират тяхното действие;

-андрогенни агонисти, които периодично се съединяват и прекъсват връзката си с рецепторите (като тестостерона);

-модулатори, които се свързват с рецептора по начин, който определя неговото действие;

Селективните андрогенни модулатори се свързватс рецепторите така, че да бъдат активирани само в желаната група от тъкани. Резултатът зависи от големината на дозата, но е желателно да не се надвишава препоръчителния дневен прием.

Различни видове

Остарин – Ostarine (MK-2866)

Без съмнение един от най-известните селективни модулатори е така нареченият енобозарм, познат още като остарин. Компанията разработила този продукт, работи освен за развитието на SARMs и за развитието на още една нова категория андрогенни модулатори – SARD, които да подтискат действието на самите андрогенни рецептори, а това от своя страна може да се окаже важна стъпка в борбата срещу рака на простатата. Истината е че пълната формула на Остарина все още не е разкрита. Знаем, че е забранен от Световната антидопинг агенция още от 2008-ма година насам, а последния хванат случай с употреба на Остарин беше миналата година от небезизвестния руски звяр в тежка категория – Александър Поветкин.

Доказано и тествано най-добрият Остарин, предоставен от USA Labz може да закупите при нас още сега ТУК.

Андарин – S4 Andarine

Андарин е SARM, който отново е все още в процес на изследване. Действието на Андарин е доказано, дори в случаи, когато не се променя хранителния режим и не се увеличава белтъчния и калорийния пример. S4 вариантът ускорява и изгарянето на подкожните мазнини. Има и благоприятен ефект върху цялостното състояние на тялото.

Доказано и тествано най-добрият S4 Andarine, предоставен от USA Labz може да закупите при нас още сега ТУК.

Nutrobal – Ibutamoren (MK-677)

Ибутаморен е нетипичен вид SARM, който спада към тази категория заради сходния принцип на действие. Употребата на MK-677 води до повишаване на нивата на хормона на растеж и ускорява метаболизма. Ибутаморен регулира нивата на инсулин в организма и спомага загубата на излишни килограми. Редовната употреба води до увеличаване на чистата мускулна маса и заздравяване на минералната структура на костната тъкан. MK-677 може да се използва като ефективно средство срещу заболявания, причинени от недостатъчни нива на хормон на растежа и саркопения. Това е загуба на мускулна сила и маса, вследствие напредване на възрастта.

Доказано и тествано най-добрият Ibutamoren, предоставен от USA Labz може да закупите при нас още сега ТУК.

Кардарин – Cardarine (GW-501516)

GW-501516 се свързва с рецепторите на пероксизомната полиферация, които оказват директно влияние върху нивата на енергия и възпалителните процеси в тялото. Основната цел зад разработката на кардарин е лечението на затлъстяване, диабет и заболявания на сърдечносъдовата система. Изследванията доказват, че употребата на продукта понижава нивата на лошия холестерол. GW 501516 се радва на широко приложение сред професионалните спортисти, тъй като приемът на продукта позволява да се постигне възможно най-висок интензитет по време на тренировка или състезание, без да се достига максимален сърдечен ритъм. В бодибилдинга употребата на кардарин се свързва с повишаване на нивата на издръжливост и изгаряне на излишните мазнини.

Доказано и тествано най-добрият Кардарин, предоставен от USA Labz може да закупите при нас още сега ТУК.

Обобщение

За финал на тази статия, ние екипът на Zobim.NET можем да заключим че SARMs притежават изключително сериозен потенциал. И следва да се наложат в сферата на спортните медикаменти тепърва като едни от най-търсените продукти. Разбира се, остава и моментът на мистерия и все още непознатите за нас механизми и действия на тези препарати, но това донякъде увеличава още повече техния чар. Революцията в анаболите и спортните медикаменти със сигурност тепърва предстои. Ние ще се стараем да Ви предоставяме възможността да опитате последните иновации винаги на най-добрите цени, само при нас! Запознайте се с всички предлагани Сарм и прохормони на американската фирма USA Labz и ги закупете онлайн само при нас, още сега ТУК.

Вашият коментар