Отслабване – какъв е начинът?

Отслабване – какъв е начинът?

Отслабване – какъв е начинът? Диетолозите казват, че най-добрата диета е правилното хранене.

Хранене без диети, най-важното е да се превърне в навик, такъв както да си измиете зъбите сутрин. По-долу ще прочетете съвети, които ще Ви помогнат да свалите излишните килограми без някакви съществени ограничения. Звучи като приказка, нали, при това възможна!

Отслабване – какъв е начинът?

Хранете се по-бавно

Заради скоростта, с която сме свикнали да се храним, ние изяждаме повече, отколкото ни е необходимо. И като следствие – вместо да се освобождаваме от килограми, ние ги добавяме. Сложете си таймера на 20 минути и си поставете задача да се храните точно толкова време, дъвчете по-дълго всяка хапка, наслаждавайте се на вкусовите качества, преглъщайте и не бързайте.

Намалете силно количеството захар, която приемате

Заменете 1 чаша газирана напитка с 1 чаша обикновена вода и ще избегнете 10 лъжички захар. Впечатлени сте, нали?! А ако добавите към водата си резенче лимон или лист мента, ароматът и удоволствието ще е много по-голямо от пиенето на кока-кола. Опасността на консумирането на подсладени течности е в това, че течната захар не се фиксира от организма ни като пълноценен прием на храна и с едно шишенце от тази течност ние можем да си прибавим 450 калории примерно без да усетим.

Редуцирайте алкохола

Алкохолът блокира способността на мозъка да съобщава за чувство на глад и ситост, а в големи количества разрушава този механизъм. Ако решите да си го позволите все пак, съветът на диетолозите е: след чаша алкохолна напитка да се изпие чаша вода. Само за информация: алкохолът съдържа повече калории за един грам в сравнение с въглеводородите и белтъчините.

Пийте зелен чай

Зеленият чай е най-правилния вариант за тези, които се стремят да отслабнат трайно. Изследователи смятат, че той е в състояние временно да активира „ двигателя за изгаряне на мазнини“, благодарение на съдържащите се в чая вещества катехини. Този чай не съдържа никакви калории.

Избирайте червения сос

Сосовете от домати съдържат по-малко калории и мазнини от тези от сметана, майонеза, брашно и др. И помнете, че размерът на порцията има определящо значение.

Правете паузи при храненето

Повечето хора притежават „естествена пауза при храненето“. Това е този момент, когато те слагат вилицата или ножа в чинията за 1-2 минути. Следете този момент, т.к. той означава, че Вие можете да приключите с храненето вече. Това е сигнал за ситост, а не препълненост на Вашия стомах. Вижте също Редуктил.

Вашият коментар