Отслабване за летния сезон

Отслабване за летния сезон

Отслабване за летния сезон? Пролетта е най-подходящото време да се приведем във форма.

Ето как може да свалим излишните килограми:

Стъпка 1. Дайте си време

Важно е да не бъдете нетърпеливи и да напъвате нещата. За една седмица можете да отслабнете с 1 кг, за един месец – 3-4 кг, това е реално. Отслабване до 10-12 килограма е лесно постижимо.

Стъпка 2. Закусвайте правилно

Сутрешното хранене е важно от гледна точка на постъпването на енергия в организма. Закусвайте 1-1,5 часа след като сте станали от сън. Класическият вариант за закуска е здравословната каша.

Стъпка 3. Планираме хапванията между основните хранения

Следва да имате 1-2 такива похапвания на ден, между закуската и обеда и между обеда и вечерята. ПОдходящи за това за плодовете и киселото мляко.

Стъпка 4. Обядваме с акъл

Обръщайте внимание на калоричността на храната, а не на обема й. Интересувайте се от състава на продуктите, особено, когато обядвате извън дома.

Стъпка 5. Вечеряйте навреме

Това означава не по-късно от 19-20 часа. Не се хранете 3 часа преди сън.

Нека вечерята бъде лека, да включва продукти като кефирена напитка, извара, задушени зеленчуци, малко риба може. Отслабването за лятото се постига с дисциплина.

Внимавайте да не извършвате „нощна проверка“ на хладилника.

Стъпка 6. Преразглеждаме порциона

Откажете се напълно от майонезата, полуфабрикатите, сланината, субпродуктите. Намалете маслото. Използвайте зехтин, доматена паста, лимонен сок за салатите. Всички те са вкусни, полезни и ниско калорийни.

Стъпка 7. Обезателно се наспивайте през нощта

Човек по-лесно отслабва, когато се наспива, защото именно по време на сън тялото изработва определени хормони. Те са антагонисти на инсулина. Ако добре сте си починали, няма да изпитвате нужда от сладко. В противен случай тялото ще се нуждае от бързи въглехидрати за да даде гориво / енергия за деня.

Стъпка 8. Научете се да правите разлика между глада и повишения апетит

Гладът е състояние, в което човек е готов да яде всичко. Апетитът от своя страна е проява на вид каприз, Вие започвате да подбирате, избирате. Разбира се, тази проява на апетита е нормална. Но в тази ситуация е нужно да пиете вода, а не да се храните. Тялото Ви се нуждае от вода, иска да бъде напоено. Не пропускайте този момент и не го обърквайте с друго.. Суплементацията: поговорете със специалист за хранителни добавки за сваляне на килограмите. Редуктил е добър избор на такава добавка.

Гореща напитка, чаша чиста вода, ако е топла с няколко капки лимон, още по-добре.

Вашият коментар