Орелефяване с Анаболни Стероиди

Орелефяване с Анаболни Стероиди – преди и сега

Орелефяване с Анаболни Стероиди

Трудно е да се определи точно кога започва новата ера в боди билдинга, но за отправна точка нека се върнем 25 години назад.

Ако сте имали късмета да тренирате в Gold’s Gym намиращ се в Калифорния, наричан още меката на боди билдинга, сигурно сте видяли историческия архив от снимки на пионери и шампиони в културизма от близкото минало. Това, което прави силно впечатление в тези снимки е прекрасната визия, която имат атлетите. Тя е не само впечатляваща в атлетически смисъл, но и изглежда здравословна и добре балансирана. Едва в началото на 90те години, културистите започват да придобиват изключително ниски нива на подкожните мазнини. През последните 5 години, основното което се променя е мускулната маса, която боди билдърите успяват да достигнат, както и методиките които се използват от тях.

Орелефяване до супер ниски нива на подкожните мазнини

Преди 1990 година, орелефяването до супер ниски нива на подкожните мазнини не е било основен критерии и малцина са постигали този ефект. Това се променя след 1990 година, когато започват да се наблюдяват все повече състезатели с кожа, изглеждаща като целуфан. Може би най-известният с това боди билдър е Андреас Мюнцер. Той остава в историята и с трагичната си смърт, обстоятелствата около която показват драматични детайли относно злоупотребата му с Анаболни Стероиди, тренировките и хранителния режим.

Няколко фактора оказват най-сериозно влиание върху орелефяването до 1990 година. Като това са кардио тренировки в периодите преди състезание, намаляване на калориите и сравнително рутинно дозиране на Анаболни Стероиди. Ако за да покачат маса през основния период, боди билдърите са използвали ароматизиращи Анаболни Стероиди, като Тестостерон и Метан, то преди състезание те променят това, като ги заменят с неароматизиращи, като например Дека Дураболин. Като средство за борба с излишния естроген, единственият препарат, който е бил използван е Тамоксифен / Нолвадекс. Преди 1990 година на разположение на културистите са били няколко препарата за повишаване на метаболизма, като Кленбутерол, Т3 / Цитомел, амфетамини и Ефедрин / Кофеин.

Появата на Растежния Хормон / Соматропин

Началото на 90те години е белязано от появата и масовата употреба на Човешки Растежен Хормон във високи дози. Това драстично променя складирането на подкожни мазнини в тялото. Наблюдават с културисти с огромни физики и невероятно тънки, почти прозрачни кожи.

Разбира се, всеизвестен феномен от употребата на Растежен Хормон / Соматропин във високи дози е появата на така наречения “GH belly”. Това представлява нарастване на размера на вътрешните органи и от там визуалното издуване на коремната стена.

Възхода на науката в спорта

През последното десетилетие, редом с все по-честата и засилена употреба на Растежен Хормон / Соматропин, се появяват нови и нови препарати, като Пептиди. Както и различни разновидности на вече съществуващите Анаболни Стероиди. Както и все повече нови и различни тренировъчни методики и практики в храненето. Това се дължи главно на огромния брой научни разработки и проучвания в областта на спорта, храненето, употребата на Анаболни Стероиди. А също и на цялостното развитие на фармацефтичната индустрия.

Боди билдърите все по-често са склонни да експериментират с различни нови и неизпробвани продукти. Това макар и да е много рисковано е допълнителна предпоставка за развитието на културизма.

Съвременни схеми за релеф с Анаболни Стероиди и Растежен Хормон / Соматропин

Примерна схема за релеф с Анаболни Стероиди и Растежен Хормон / Соматропин за напреднали
Примерна схема за релеф с Анаболни Стероиди за средно напреднали

Вашият коментар