Арбидол Максимум

Лекарство „Арбидол Максимум” вече е официално одобрено

Арбидол е лекарство, което е ефективно срещу COVID – 19

Арбидол Максимум е лекарство , чието международно непатентовано наименование е умифеновир, има положителен ефект срещу COVID – 19. Това показаха резултатите от предклиничните проучвания на лекарството. Те са проведени в Москва, в Института по полиомиелит и вирусен енцефалит към  Руската академия на науките. Според направените in vitro изследвания в клетъчната култура Vero, препаратът потиска вируса SARS-CoV-2, който е причинтел на коронавирусната инфекция.

Получените данни потвърждават резултатите и от други изследователски центрове по света, ситуирани в Китай, Иран, Австралия и Индия, където изследванията на лекарството започнаха още в началото на пандемията. Китай дори включи Арбидол Максимум в националния си план за диагностика и лечение на COVID-19.

Досегашните анализи показват, че това е антивирусно лекарство, което спира взаимодействието между повърхностния протеин на SARS-CoV-2 и рецептора на клетъчната повърхност.

Официално решение

Това даде основание на руското министрество на здравеопазването официално да одобри промяната в инструкциите за лекарството.  Въпреки че още в началото на пандемията то беше включено във временните насоки за профилактика и лечение на заболяването, неговият производител OTCPharm понесе глоба от 200 хил. рубли заради рекламата му като ефективно средство в борбата срещу заболяването. Причината за това бе в липсата на достатъчно категорична  информация за ефикасността на препарата в здравните инструкции.

Русия заема четвърто място в света по заболяваемост от COVID-19. Досега в страната са регистрирани около 3,8 милиона заболели. От тях 3,2 милиона са излекуваните, а 71 хиляди са починали.

Вашият коментар