История на Тренболон

История на Тренболон

История на Тренболон

Хормонът Тренболон за пръв път е разработен от Hoechst-Roussel през 1960 г. Първоначално, Тренболон е бил ветеринарен Анаболен Стероид, който е бил използван за увеличаване на размера и теглото на добитъка.

По-късно, Френската фармацефтична компания Negma създава първата версия на хормона, подходяща за човешка употреба, с търговското име Параболан. При параболан, към хормона Тренболон е прикрепен дълговерижен естер хексахидробензилкарбонат. Параболан остава единственият препарат съдържащ Тренболон, който някога се е пройзвеждал за човешка употреба, като през 1997 г. неговото пройзводство е преустановено.

Тренболон Ацетат

За да бъде увеличена ефективността на хормона, към Тренболон обикновенно е прикрепен естер, като ацетат, енантат или хексахидробензилкарбонат.

Тренболон Ацетат е най-бързо действащата версия на хормона, с активен полу-живот от около 48 часа, следван от Тренболон Хексахидробензилкарбонат с полу-живот от около 5-7 дни и на последно място Тренболон Енантат с активен полу-живот от около 8 дни.

Тренболон притежава едновременно анаболни (мускуло изграждащи) и андрогенни (развиващи основните мъжки характеристики) свойства. Той притежава пет пъти по-силен Анаболен ефект в сравнение с Тестостерон и е класифициран, като 19-нортестостерон и е в една категория с Дека-Дураболин (Нанадролон). Тренболон не ароматизира, в следствие на което от употребата му не може да се очаква появата на странични ефекти, свързани с високи нива на естроген.

Както много други Анаболни Стероиди, Тренболон повишава протеиновия синтез и азотния баланс в мускулната тъкан, което води до засилено изграждане на мускулна маса. Употребата му е много подходяща в периоди на диета, поради изключително силните му анти-катаболни свойства и фактът, че не задържа вода.

Драстично повишена секреция на ИГФ-1 и повишен брой на червените кръвни телца са също ефекти, които можете да очаквате от употребата на Тренболон.

Странични ефекти от употребата на Тренболон

Страничните ефекти от употребата на Тренболон, както от употребата на повечето Анаболи са основно зависещи от дозата и генетичната предразположеност на индивида. Тренболон е много мощен Анаболен Стероид, който може да носи със себе си риска от появата на сериозни странични ефекти. Повечето от тях са сходни с тези от употребата на Тестостерон, като има някой, които са уникални за Тренболон.

Прогестерон

Тренболон не се разпада до естроген, като по този начин не ароматизира. По подобие на Нандролон, Тренболон се разпада до прогестерон, но в много по-висока степен. Това може да доведе до формирането на Гинекомастия, поради способността на прогестерона да стимулира естрогеновите механизми в млечните жлези. Повишените нива на прогестерона, носят със себе си и други неприятни ефекти, като намалено либидо и нехарактерен емоционален дисбаланс.

Андрогенни

Тренболон е изключително силно андрогенен Анаболен Стероид, който носи със себе си значителен риск от появата на подобни странични ефекти. Акне, силен косопад при предразположените и мазна кожа, са сред най-често срещаните в тази категория.

Странични ефекти специфични за Тренболон

Тези странични ефекти са изцяло индивидуални, като за съжаление при някой хора те са толкова силно изразени, че е нужно преустановяване на употребата му. Най-често те са безсъние, нощни изпотявания, чувство на притеснение, силно чувство на раздразнение и параноя. Подобни странични ефекти могат да има изключително негативен ефект върху способността на индивида да поддържа нормален живот, извън фитнеса. За да се намали до минимум риска от появата на странчни ефекти от употребата на Тренболон, екипът ни съветва да не се превишават дози от порядъка от 300-400 мл./седмично.

Тренболон за жени

Поради силната си андрогенна активност, употребата на Тренболон не се препоръчва за жени  !

Вашият коментар