Човешки хорионен гонадотропин

Прегнил / Човешки хорионен гонадотропин

Прегнил (Човешки хорионен гонадотропин)

Човешкият хорионен гонадотропин (ЧХГ/Прегнил) представлява мощен полипептиден хормон, който се среща при бременните жени. Хормонът за пръв път е открит през 1920 г. , като екстрактът е продаден на фармацефтичният гигант Organon под търговското име Прегнил. В началото Прегнил (Човешки хорионен гонадотропин)се използва при редица случай с различна симптоматика, като някой от тях са :

  • Синдром на Фрелиха
  • Затлъстяване
  • Депресия
  • Безплодие при жените
  • Кървене от уретрата
  • Аменорея

 

Прегнил е много популярен сред хората употребяващи Анаболни Стероиди. Като средство за справяне с някой от страничните ефекти, свързани с тяхната употреба, като подтискане на собственото хормонално пройзводство.

Функции на Прегнил

Човешки хорионен гонадотропин (ЧХГ) е полипептиден хормон, който се среща при бременните жени в началните месеци на бременността. Хормонът се синтезира в плецентата и е с основно значение за пройзводството на прогестерон, както и сам по себе си е есенциален за бременността. Човешкият хорионен гонадотропин е и основен показател в повечето тестове за бременност. Тъй като нивата на хормона се повишават през първите 8-12 седмици на бременността.

Сред функциите на ЧХГ една от най-важните е способността му да имитира функцията на лутеинизиращия хормон. В терапевтичната практика, този ефект е много полезен за жените, тъй като лутеинизиращия хормон стимулира зачатието. При хората употребяващи Анаболни Стероиди, ефектът има за цел възстановяване на собственото пройзводство на Тестостерон. Веднъж след като употребата им е прекратена, тъй като лутеинизиращия хормон пряко стимулира пройзводството му в тестисите.

Ефектът от употребата на Прегнил

Ефектът от употребата на Прегнил при спортистите използващи Анаболни Стероиди, може да бъде разбира на две отделни категории – употреба в след-цикловата терапия и употреба по време на цикъл с Анаболни Стероиди.

Идеята на употребата на Прегнил след цикъл с Анаболни Стероиди е проста – по време на тяхната употреба, собственото пройзводство е подтиснато. В зависимост от вида на използваните Анаболни Стероиди, продължителността на приема и дозите, този негативен ефект може да бъде по-силно или слабо изразен. Но при всички положения ще е на лице. Това води до период, обикновенно първите няколко седмици след спиране на приема на Анаболни Стероиди, в който атлетът е с много ниско ниво на собствения тестостерон. Това освен до загуба на голяма част от резултатите, може да доведе и до цялостно намалено качество на живот. За да се намали до минимум този период е нужно използването на след-циклова терапия, която обикновенно се състои от Нолвадекс и/или Тамоксифен. Мнозина установяват обаче, че ако добавят Прегнил преди Нолвадекс/Тамоксифен, резултатите от терапията са по-бързи и по-добри.

Втората възможна употреба на Прегнил е по време на цикъл, с цел превенция на тестикуларната атрофия, която настъпва в следствие на употребата на Анаболни Стероиди. По този начин размерът на тестисите остава нормален и се счита, че възстановяването на собствения Тестостерон ще стане много по-бързо. Тук има обаче един сериозен проблем. Той е свързан с факта, че тялото ни много лесно може да стане зависимо от ЧХГ. За разлика от употребата на Анаболни Стероиди, към които организмът ни не може да остане зависим, при употребата на Прегнил това може да стане много, много лесно. За това е много важно, ако изберете този вариантна прием да се консултирате с професионалисти, които да изготвят правилно приемната му схема.

Странични ефекти от ЧХГ

Човешкият хорионен гонадотропин не се свързва с появата на голям брой странични ефекти. Основните странични ефекти от употребата на Прегнил в повечето случай са сходни с тези от високи нива на Тестостерон.

Употреба на Човешкият хорионен гонадотропин

За стимулиране на овулацията, Прегнил се прилага в точно определен момент от менструалния цикъл в доза от 5 000 – 10 000 единици.

За третиране на ниски нива на Тестостерон, обикновенно дозировката на Прегнил започва от 500 – 1000 единици три пъти седмично за три седмици. Последвани от 500 – 1000 единици два пъти седмично за следващите три седмици. Обикновенно тази терапия може да се продължи до 6 месеца или цяла година.

За употребяващите Анаболни Стероиди, които искат да използват Прегнил по време на цикъл, дозата не трябва да надвишава 250 единици на всеки 4-5 дни.

За употребяващите Анаболни Стероиди, които искат да използват Прегнил, като част от след-цикловата терапия, вариантите и дозировките са два:

Вариант 1: 1 500 – 4 000 единици всеки 3-4 дни за период от 2-3 седмици. След което се започва Нолвадекс / Тамоксифен.

Вариант 2: 500 – 1 000 единици на ден в продължение на 10 дни, след което се започва Нолвадекс / Тамоксифен.

Освен класическият Прегнил от 5000 единици, при нас ще намерите и много по-качественият такъв с търговско наименование Овигил, отново 5000 единици.

Вашият коментар