Можем да доставим този продукт, както до всяка точка на България, така и до всички други държави в Европа. За точна цена, срок за доставка и други условия, прочетете информация или изпратете запитване към нас ТУК!

Със закупуването на този продукт получавате код за 10% отстъпка, валиден 1 месец. Не важи за клиенти с VIP карти.

До 28.09.2021 г. този продукт е поръчан и закупен от 134 доволни клиента и отзивите за него са само положителни

Сайт: (задължително)

Вашето име: (задължително)

Вашият Email: (задължително)

Телефон: (задължително)

Намерили сте този продукт на по-добра цена?

Изпратете ни доказателство за офертата, която сте открили и поискайте по-добра цена от нас. След проверка и оценка на цената и сайта ние Ви гарантираме, че ще получите избрания продукт на цена същата или по-ниска от посочената от Вас.

Важно!

*Избраният продукт трябва да е наличен в другия сайт, а не просто листнат в стар и неработещ сайт.

*Сайтът трябва да е български, актуален и работещ.

*Към посочената цена трябва да пише дали се включва и цената за доставка на продукта и да проверим дали в случая нашата доставка не е по-ниска (или безплатна) и дали не изравнява стойностите.

*Посоченият продукт не трябва да е с изтичащ или изтекъл срок на годност.

*Zobim.NET запазва правото си да откаже Price Match, без обяснение, в случаи когато се усъмни по какъвто и да било начин в автентичността на посочената от Вас оферта.

×
x
- потвърдете, че искате да използваме този телефон за контакт с Вас!

Ако имате затруднения с пускането на поръчка в Zobim.NET - вижте тук нашето видео с инструкции как бързо и лесно можете да поръчате от нас!

Държава на произход:
Промо

DNP – 2-4-Динитрофенол

149.90лв.

Better Price
Ако сте намерили този продукт на по-ниска цена в конкурентен сайт, поискайте по-добра оферта от нас сега!
Вземи срещу 9000 промо точки
Купи и спечели 150 промо точки!

2,4 Динитрофенол или за по-кратко DNP е една от съставките в съвременния бодибилдинг, която малко или много се счита за табу или поне от аматьорите. Спокойно можем да кажем, че това е най-ефективния фетбърнър, който човечеството познава до днешна дата.

Категория: Етикет: Производител:

Описание на продукта:

2,4 Динитрофенол или за по-кратко DNP е една от съставките в съвременния бодибилдинг, която малко или много се счита за табу или поне от аматьорите.

Спокойно можем да кажем, че това е най-ефективния фетбърнър, който човечеството познава до днешна дата. Преди да продължим към функциите, структурата и употребата на веществото е добре първо да се запознаем с неговата история.

Динитрофенолът упражнява ефектите си в клетката, по-специално в мембраната на митохондриите. Предимството на вътреклетъчните механизми на действие като това е, че толерантността към DNP не може да се развие.

DNP прави процеса на образуване на АТФ много неефективен. Защо това е важно? Тъй като АТФ е енергийната единица, необходима, за да стимулираме всички наши биохимични реакции в тялото ни, които са необходими, за да бъдем живи.

Клетките в тялото ни постоянно се нуждаят от енергия (ATФ), за да останат живи. Количеството на АТФ, необходимо за поддържане на животът зависи от неговата базална метаболитна скорост.

Чрез неефективното образуване на АТФ, основната метаболитна скорост на индивида може да се увеличи неограничено, но за практически цели основната метаболитна скорост може безопасно да се увеличи с 30-50%, без да се излага на опасност животът.

Не е нечувано за хората да губят до един килограм чиста мазнина на ден, докато са на DNP.

Ако не сте запознати с АТФ, в крайна сметка това са калориите, които се съхраняват в въглехидрати, мазнини и протеини.

С други думи, енергията, която се съхранява в макромолекулите, се прехвърля в молекулата АТФ, но DNP нарушава този процес. Вместо да произвеждат АТФ от макромолекули в присъствието на DNP, потенциалната енергия просто се превръща в топлина.

Това е много важно, тъй като нивата на АТФ в организма бързо ще намалеят и клетките искат да попълнят това хранилище, като разбият повече мазнини, въглехидрати и т.н.

Тогава нивата на АТФ постоянно ще бъдат под нормалното, а тялото винаги ще се опитва да изгори повече мазнини, въглехидрати и протеини, за да помогне за попълването на нивата на АТФ.

Не е необходимо нищо друго, освен да се правят аеробни упражнения като джогинг, колоездене и т.н. Дозата е 2-6mg / 1 килограм телесно тегло. Трябва да се добави анти-алергично лекарство към цикъла.

ПЕПОРЪЧИТЕЛНИЯ ДНП ЦИКЪЛ ТРЯБВА ДА СЪДЪРЖА:

– Ефедрин + Кофеин + Аспирин (за да спре апетита и да увеличи енергията)

– Пълен мултиминерален  комплекс

– Антиоксидантна формула

– Витамин Е 

– Витамин С 

– Кетотифен или Бенадрил (за спиране на алергичните реакции и подобряване действието на ефедрина)

– Билково подхранване: Yohimbine HCL, Екстракт от гроздови семена, Кверцетин

-Много ниско съдържание на въглехидрати в диетата преди DNP цикъл за 3-4 дни. Това ще изцеди гликогена в мускулите и DNP веднага ще започне да изгаря съхраняваните телесни мазнини.

– Т-3 (Cytomel / Tiromel) трябва да се добави към цикъла след 2-3 дни, тъй като тялото намалява освобождаването на Т-3 като реакция към DNP

Странични ефекти от DNP

Един от рисковете на Динитрофенол е, че той ускорява метаболизма до опасно бързо ниво.

Нашата метаболитна система работи в степен, която е безопасна в нормално ниво, но с Динитрофенол нещата стават страшни.

Ускоряването на метаболизма може да помогне за изгаряне на мазнините, но може също да предизвика редица потенциално опасни странични ефекти, като например:

 • треска
 • дехидрация
 • гадене
 • повръщане
 • безпокойство
 • зачервена кожа
 • прекомерно изпотяване
 • виене на свят
 • главоболие
 • бързо дишане
 • бързо или неравномерно сърцебиене
 • повишаване на телесната температура и апетита

Комбинацията от тези нежелани реакции може да има изключително вредно въздействие върху тялото.

Как е открит DNP

DNP съществува от близо 100 години и създателите му далеч не са предполагали, че един ден ще бъде използван, като средство за борба с излишните мазнини. DNP е отрова в химическия смисъл на думата. Използва се като пестицид, хербицид и дори като алтернатива на барута в патроните. Освен това химикалът  се смята за сериозен замърсител на околната среда и е контролиран като такъв в САЩ. Звучи опасно нали ?

За първи път е имало предположения, че DNP има ефект върху липолизата в човешкото тяло, когато в един завод за муниции и снаряди, хората които ги сглобявали вдишвали частички от праха и започнали да свалят тегло в рамките на дни.

Малко по-късно през края на 30те DNP добива сериозна популярност на фетбърнър, когато Кътинг и Тейнтър от Станфордския университет публикуват първото си изследване върху способноста на динитрофенол да ускорява метаболизма драстично.

widh 1080 line - Zob.BG

Химическа структура

DNP (2,4 Динитрофенол) или C6H4N2O5 е жълтеникава кристална прах, която има сладникаво-плесенясал мирис.

Разтворима е в етил ацетат, ацетон, хлороформ, пиридин, въглероден тетрахлорид, толуен, алкохол, бензен и водно-алкални разтвори, но в света на бодибилдинга я откриваме под формата на капсули или таблетки.

Образува ексползивни соли с алкали и амоняк и отделя токсични изпарения от азотни оксиди, когато е нагрята до разпад.

Основно се използва за научноизследователски цели и в промишлеността. DNP е използван за направата на бои, други органични химикали, дървесни лакове, експлозиви, пестициди и фотографски проявители.

 

Физиологично действие

Сигурно вече си мислите, че в момента, в който приемете капсулата на DNP ще се взривите, разпаднете, оцветите, лакирате, стопите и т.н. Докато DNP реално не е токсично опасен за вашето тяло, то възможността от фатална хипертермия е относително висока (прегряване). В живите клетки DNP действа като протонна йонофора (съставка, която може да пренася (липидни в случая) протони двупосочно през клетъчната мембрана).

Както може би знаете АТФ (Аденозин Трифосфат) е основната клетъчна енергия в тялото, която се използва при повечето процеси, включително мускулни съкращения и движения като цяло. АТФ е жизненоважна за организма, тъй като участва в обмяната на веществата и много други.

Много е важно да разберем, че терминът отрова, не трябва да се асоциира с опасност на всяка цена. В правилните количества и чрез контролираната употреба дори и отрова като DNP би могла да бъда с по-малко странични ефекти, и да помогне да ускорим изгарянето на тези мазнините преди състезание.

Защо обаче DNP ускорява липолизата толкова добре ? На практика DNP позволява на гореспоменатите протони да преминат през мембраната на клетъчната митохондрия (това малко местенце в клетката, в което мазнините се превръщат в енергия).

По този начин динитрофенол саботира протонно-движещата сила, която клетката използва, за да произведе по-голямата част от своята АТФ химична енергия. Вместо да се превърне в АТФ, тази енергия се губи под формата на топлина.

Колкото по-голяма доза DNP се приеме, толкова повече тялото се принуждава да изгаря масивни количества масти, за да си набави нужната енергия.

Ето защо много състезатели стигат до там, че приемат четири и повече капсули ежедневно с цел максимално бързо да изгорят мазнините си, пропускайки подробността, че образуваната топлина е много по-голяма, отколкото тялото може да понесе, което съответно може да доведе до топлинен удар или смърт в най-лошия случай.

Няма данни за чернодробни усложнения, натравяния и други усложнения асоциирани с DNP при правилната му употреба.

Основните жертви на този изключителна съставка са хора с наднормено тегло и „свръх-амбициозни“ състезатели.

Това е препарат за професионалисти, а не магическо хапче, което ви позволява да се тъпчете с бързи храни и полуфабрикати, и в същото време да поддържате ниски нива на подкожни мазнини.

Самата употреба на DNP за период по-дълъг от 20-30 дни вече е опасна за здравето ви, дори и да спазвате всички инструкции за употреба.

Изводът е, че DNP не е начин на живот, а помощник на хората, които се отнасят изключително сериозно към диетата и тренировките си и осъзнават факта, че хубавото тяло изисква изключителна мотивация, постоянство и жертви.

Изследвания показват, че при признаци на застрашаващо живота покачване на телесната температура, може да се спасите чрез прием на Дантролен (мускулен релаксант създаден за лечение на злокачествена хипертермия). Този медикамент обаче трудно може да се намери на българския пазар.

Именно поради тази причина, ако сте решили да използвате DNP никога не приемайте повече от 400мг DNP на ден.

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете първия отзив за „DNP – 2-4-Динитрофенол“

Други статии и публикации

Характеристики на лекарството Арбидол

Характеристики на лекарството Арбидол Търговско наименование на лекарството: Арбидол Химичен състав: етил 6 - бром 5 -хидрокси ...
Други статии и публикации

Арбидол и Ковид-19

Арбидол и Ковид-19 Коронавирусната болест 2019 (COVID-19) се разпространи бързо по целия свят от откриването си ...
Мозъчни стимуланти

Всичко, което трябва да знаем за един от ...

В тази статия се постарахме да отговорим правилно на най-актуалните въпроси, които често се повдигат ...
Други статии и публикации

Канабидиол – хит в хранителната и козметична индустрия

Канабидиол (CBD) или конопено масло е рядък и ценен вид растително масло Неговата хранителната, диетичната и ...
Други статии и публикации

CBD Ползи за организма

CBD Ползи за организма. Канабидиолът (CBD) наскоро беше отразен в медиите и може би дори ...
Други статии и публикации

Лекарство „Арбидол Максимум” вече е официално одобрено

Арбидол е лекарство, което е ефективно срещу COVID – 19 Арбидол Максимум е лекарство , чието ...
Изгаряне на мазнини , Хранене

Полезно ли е кафето

Полезно ли е кафето? За повечето хора, в момента, в който отворят очи, те вече ...
Изгаряне на мазнини , Хранене

Ползи от зеленото кафе

Ползи от зеленото кафе 5 основни ползи за здравето от консумацията на екстракт от зелено кафе Ползи ...