Как да отслабнем без диети

Как да отслабнем без диети?

Как да отслабнем без диети? Нека се съсредоточим върху това, което трябва да направим, за да постигнем резултата, който желаем при отслабването и да успеем да поддържаме този резултат, след като го постигнем.

  1. Отслабвайте бавно.

Всички медицински организации препоръчват постепенно да става намаляването на теглото, като да не се губят повече от 0,5-1 кг тегло на седмица. Изключение могат да бъдат случаите на затлъстяване, когато човек под наблюдението на лекар губи повече от 1 кг на седмица.

Колкото по-малко излишни килограми има човек, толкова по-малко тегло трябва да губи на седмица.

  1. Първичен контрол на калориите.

Ако не се научите да контролирате приема на калории, няма да можете да отслабнете. В началото на отслабването ще трябва да се научите да следите броя на калориите.

Има 2 основни метода за това как да отслабнем без диети:

  1. претегляне на храната на везна
  2. използване на лъжици и чаши като инструменти за измерване на обема на продукта

Това се прави, за да разберете колко храна трябва да ядете. С течение на времето ще се научите на око да определяте колко и какво точно трябва да ядете, за да контролирате теглото си.

  1. Храненето за отслабване трябва да бъде балансирано и разнообразно.

Вашата диета трябва да съдържа не само протеини, мазнини и въглехидрати, но и всички необходими микроелементи: витамини и минерали. Разнообразието от хранителни вещества във Вашата диета ще Ви помогне да поддържате оптимални нива на здраве, здравословно тегло и цялостно благополучие.

Учените препоръчват да се включат следните продукти в менюто за отслабване:

  • Пълнозърнести зърнени храни и хляб, бобови растения,
  • Белтъчини с ниско съдържание на мазнини – домашни птици, риба, нискомаслени млечни продукти,
  • Много зеленчуци,
  • Няколко порции плодове на ден,
  • Здравословни мазнини – зехтин, ленено масло, ядки, мазна риба, авокадо.

Избягвайте трансмазнините, които са с високо съдържание на маргарин, магазинните печени продуктия и храните фаст фуд. Именно трансмазнините значително увеличават риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

  1. Движете се повече

Физическата активност и движението като цяло не са предпоставка за отслабване, защото управлението на теглото е почти 100% зависимо от диетата. Физически активните хора обаче изразходват повече енергия и имат по-добро здраве. Ходете, бягайте, танцувайте, тренирайте с тежести – правете вида физическа активност, която ви харесва.

  1. Съсредоточете се върху отражението си в огледалото, а не върху числата на скалата.

Ако искате не просто да тежите по-малко, но и да изглеждате добре, оценете резултата чрез отражението в огледалото. Друг добър начин за проследяване на напредъка е да си направите измервания на талията и ханша. Претеглянето на кантар може да е само един от допълнителните методи за оценка на резултатите.

Ако обемите са значително намалели, но цифрите на кантара намаляват много бавно, това означава, че губите основно мастна маса, а не мускулна. Именно това е резултатът, към който следва да се стремите.

Вашият коментар