Можем да доставим този продукт, както до всяка точка на България, така и до всички други държави в Европа. За точна цена, срок за доставка и други условия, прочетете информация или изпратете запитване към нас ТУК!

Със закупуването на този продукт получавате код за 10% отстъпка, валиден 1 месец. Не важи за клиенти с VIP карти.

До 17.07.2024 г. този продукт е поръчан и закупен от 174 доволни клиента и отзивите за него са само положителни

Сайт: (задължително)

Вашето име: (задължително)

Вашият Email: (задължително)

Телефон: (задължително)

Намерили сте този продукт на по-добра цена?

Изпратете ни доказателство за офертата, която сте открили и поискайте по-добра цена от нас. След проверка и оценка на цената и сайта ние Ви гарантираме, че ще получите избрания продукт на цена същата или по-ниска от посочената от Вас.

Важно!

*Избраният продукт трябва да е наличен в другия сайт, а не просто листнат в стар и неработещ сайт.

*Сайтът трябва да е български, актуален и работещ.

*Към посочената цена трябва да пише дали се включва и цената за доставка на продукта и да проверим дали в случая нашата доставка не е по-ниска (или безплатна) и дали не изравнява стойностите.

*Посоченият продукт не трябва да е с изтичащ или изтекъл срок на годност.

*Zobim.NET запазва правото си да откаже Price Match, без обяснение, в случаи когато се усъмни по какъвто и да било начин в автентичността на посочената от Вас оферта.

×
x
- потвърдете, че искате да използваме този телефон за контакт с Вас!

Ако имате затруднения с пускането на поръчка в Zobim.NET - вижте тук нашето видео с инструкции как бързо и лесно можете да поръчате от нас!

Държава на произход:
Промо

SEMAX® 0.1% – 3 мл.

79.90лв.

Better Price
Ако сте намерили този продукт на по-ниска цена в конкурентен сайт, поискайте по-добра оферта от нас сега!
Вземи срещу 4800 промо точки
Купи и спечели 80 промо точки!

SEMAX® е руско ноотропно лекарсто, което се използва като капки за нос за подобряване на конгвитивните функции и лечение на различни медицински състояния. По ствоята структура SEMAX® е фрагмент от ендогенен невропептид АСТН.

Изчерпан

Описание на продукта:

Какво е SEMAX®?

SEMAX® е руско ноотропно лекарсто, прилагащо се под формата на капки за нос. Основно действието е насочено към подобряване на когнитивните функции и лечение на различни медицински състояния. По своята структура Семакс е фрагмент от ендогенен невропептид АСТН.

SEMAX® е медикамент използван за профилактика и лечение при нарушение на кръвообращението а също и като когнитивен подобрител. По-долу ще опишем какви са доказаните позитиви от приема на медикамента.

Семакс е пептидно лекарство на базата на фрагмент от адренокортикотропния хормон (ACTH).

В Русия SEMAX® се използва като лекарство за профилактика и лечение на нарушения на кръвообращението, включително инсулт. Той е включен в руския списък на жизненоважни и основни лекарства, справка за ключови лекарства, която се преглежда и одобрява от руското правителство.

SEMAX® се използва също като ноотропик или когнитивен подобрител, поради доказателства, че може да подобри производителността на паметта и да намали отрицателните ефекти от стреса.

Как работи?

  1. Увеличава нивата на BDNF в мозъка
  2. Предотвратява разграждането на енкефалините
  3. Предпазва нервната система от окислителни увреждания
  4. Засяга експресията на гени, свързани с имунната и съдовата система по време на инсулт

Потенциални приложения на SEMAX®

1) Предотвратява оксидативните щети

Доказано е, че SEMAX® защитава тялото и мозъка от различни видове окислителни увреждания и стрес. При тестове върху животни е доказано, че Семакс предотвратява окислителното увреждане, причинено от отровните ефекти на експозицията на олово в мозъка.

Счита се, че Семакс предотвратява окислителното увреждане на черния дроб, което възниква при хроничен стрес при тестове върху тестови животни.

SEMAX® също предотвратява окислителното увреждане на тялото след инсулт или инфаркт. Изследователите предполагат, че това подобрение е отчасти резултат от окислителна защита.

2) Подобрява паметта – при проучване от руски учени, при здрави мъже, SEMAX® подобрява способността за запомняне, намалява времето нужно за запаметяване и повишава способностите свързани с мисловни дейности.

Някои изследователи предполагат, че устойчивостта към окислително увреждане в мозъка и подобрената мозъчна циркулация обясняват подобрената памет, наблюдавана при тестваните лица.

Подобрява циркулацията – използва се при лечение на исхемични болести. При тестове върху плъхове, се установява, че защитава сърцето от увреждане след инфаркт или инсулт. Препаратът частично предотвратява растежа на сърцето, причинено от високо кръвно налягане, като по този начин потенциално предотвратява развитието на сърдечна недостатъчност след сърдечен удар.

Увеличава BDNF – Semax увеличава мозъчните нива на вещество, известно като мозъчен невротрофичен фактор (BDNF). BDNF е основен химичен фактор, който е от съществено значение за когнитивното развитие, синаптичната пластичност и преживяемостта на невроните. Проучванията показват, че ниските нива на BDNF също могат да причинят или влошат депресията и тревожността. Повишавайки нивото на BDNF, Semax може да помогне за облекчаване на тревожността и депресията.

Най-обобщено може да се спрем на няколко направления на действие на Semax:

  • Повишава концентрацията по време на повтарящи се и монотонни и скучни задачи
  • Повишава интелектуалния капацитет при екстремни обстоятелства
  • Облекчава проблеми и симптоми, причинени от мозъчно-съдови заболявания
  • Ускорява възстановяването след инсулт
  • Облекчава мигренозни състояния

Дозировка

Като средство за мозъчна стимулация, Semax® обикновенно се използва в дози от 3 капки във всяка ноздра 2-3 пъти дневно, поради краткия си полу-живот. По този начин се осигурява постоянно поддържане на висок умствен капацитет през целия ден. За постигането на още по-силен ефект, Semax® може да се комбинира с Кофеин, Аспирин, Модафинил или Пирацетам, които значително ще повишат продължителността и силата му на действие и синергистично ще се подсилят едно друго. Общата продължителност на приема на Semax® е желателно да е около 3-4 седмици с поне 1-2 седмици почивка преди да се започне отново.

Като ударен стимулатор преди изпит, спортно събитие или по време на проект в работата, Semax® може да се приема във високи ударни дози от 6 капки във всяка ноздра 2-3 пъти дневно последните няколко дни преди събитието, както и непосредствено преди него!

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете първия отзив за „SEMAX® 0.1% – 3 мл.“

Статии

Как да започнете правилно да отслабвате за лятото

Да отслабвате означава да влезете в добра форма в следствие на намаляване на мастната тъкан ...
Статии

Отслабваме за лятото

Стройното тяло е показател за здраве и красота едновременно. Когато отслабваме за лятото, красивата фигура ...
Други статии и публикации , Статии

Принципи за правилното отслабване

В тази статия ще разгледаме какво е препоръчително да не правите, ако сте решили да ...
Други статии и публикации , Статии

Как да отслабнем без диети?

Как да отслабнем без диети? Нека се съсредоточим върху това, което трябва да направим, за ...
Други статии и публикации , Статии

Отслабване без диета

Отслабването никога не е лесно. Мнозина се обезсърчават при мисълта да се придържат към твърд ...
Изгаряне на мазнини , Хранене

Отслабваме без диети и фитнес – част 2

Отслабваме без диети и фитнес – част 2 Сменяйте продуктите на по-малко калорични. Честа практика при ...
Изгаряне на мазнини , Хранене

Отслабваме без диети и фитнес – част 1

Отслабваме без диети Възможно ли е това? Да отслабнем, без да се поставим на диета, без ...
Други статии и публикации , Хранене

Възстановяване на организма след Ковид

Възстановяване на организма след Ковид Коронавирусната инфекция е съвършено ново предизвикателство за цялото съвременното човечество, без ...