Можем да доставим този продукт, както до всяка точка на България, така и до всички други държави в Европа. За точна цена, срок за доставка и други условия, прочетете информация или изпратете запитване към нас ТУК!

Със закупуването на този продукт получавате код за 10% отстъпка, валиден 1 месец. Не важи за клиенти с VIP карти.

До 05.12.2023 г. този продукт е поръчан и закупен от 137 доволни клиента и отзивите за него са само положителни

Сайт: (задължително)

Вашето име: (задължително)

Вашият Email: (задължително)

Телефон: (задължително)

Намерили сте този продукт на по-добра цена?

Изпратете ни доказателство за офертата, която сте открили и поискайте по-добра цена от нас. След проверка и оценка на цената и сайта ние Ви гарантираме, че ще получите избрания продукт на цена същата или по-ниска от посочената от Вас.

Важно!

*Избраният продукт трябва да е наличен в другия сайт, а не просто листнат в стар и неработещ сайт.

*Сайтът трябва да е български, актуален и работещ.

*Към посочената цена трябва да пише дали се включва и цената за доставка на продукта и да проверим дали в случая нашата доставка не е по-ниска (или безплатна) и дали не изравнява стойностите.

*Посоченият продукт не трябва да е с изтичащ или изтекъл срок на годност.

*Zobim.NET запазва правото си да откаже Price Match, без обяснение, в случаи когато се усъмни по какъвто и да било начин в автентичността на посочената от Вас оферта.

×
x
- потвърдете, че искате да използваме този телефон за контакт с Вас!

Ако имате затруднения с пускането на поръчка в Zobim.NET - вижте тук нашето видео с инструкции как бързо и лесно можете да поръчате от нас!

Държава на произход:
Промо

Afobazole (Афобазол) – 30 табл. х 10 мг.

49.90лв.

Better Price
Ако сте намерили този продукт на по-ниска цена в конкурентен сайт, поискайте по-добра оферта от нас сега!
Вземи срещу 3000 промо точки
Купи и спечели 50 промо точки!

Fabomotizole (търговска марка Afobazole) е ново анксиолитично лекарство с ноотропни свойства, използвано в Русия за лечение на тревожност и някои сърдечни заболявания. Едно от най-важните предимства на фабомотизол пред бензодиазепините е, че той не образува зависимост и има по-малко странични ефекти.

Изчерпан

Описание на продукта:

Fabomotizole (търговска марка Afobazole) е ново анксиолитично лекарство с ноотропни свойства, използвано в Русия за лечение на тревожност и някои сърдечни заболявания. Едно от най-важните предимства на фабомотизол пред бензодиазепините е, че той не образува зависимост и има по-малко странични ефекти.

Афобазол е открит в началото на 2000-те години в Института по Фармакология на Закусов. Този институт е известен и с откритията си на дипептид ноотропен Ноопепт, адаптоген Ладастен (Бромантан) и анксиолитичен пептид Селанк.

Това, което го прави специален сред другите лекарства против тревожност е, че Afobazol няма седативно, хипнотично и мускулно релаксантно действие и не образува зависимост. Освен това, проучвания при модели на локална и глобална исхемия разкриха невропротективни ефекти на лекарството.

Механизмът на действие на Afobazol

Механизмът на действие на Afobazol е различен от този на бензодиазепините. Това не е агонист на бензодиазепиновите рецепторни сайтове; в същото време предотвратява предизвиканите от стреса промени на GABA-бензодиазепиновия рецепторен комплекс и възстановява неговата чувствителност към ендогенни инхибиторни медиатори. Лекарството действа върху сигма-1 рецептори, мелатонин MT1 и MT3 рецептори и е показано, че реверсивно инхибира МАО-А. Той има и някои невротрофни свойства, въпреки че те не са толкова изразени, както при друг неседативен анксиолитик, Stresam. В проучвания, проведени върху плъхове, Afobazol предотвратява индуцираното от стрес понижение на BDNF и увеличава съдържанието на NGF и BDNF в културата на хипокампа HT24 клетки.

В Русия и други страни от ОНД Afobazole е лекарство без рецепта. Той е един от малкото налични ефективни извънборсови анксиолитици. И поради своята ефективност и факта, че бензодиазепините изискват рецепта, той бързо нараства популярността си. Продажбите нараснаха от 100 хиляди опаковки през 2006 г. до един милион опаковки през 2015 година.

Лечението обикновено се понася добре от пациентите. Възможните неблагоприятни ефекти, посочени в официалната инструкция, са главоболие и алергични реакции. Лекарството не формира навик и не причинява оттегляне след прекратяване.

Fabomotizole се използва в Русия най-често за лечение на следните симптоми:

Генерализирани симптоми на тревожно разстройство, например лоши чувства, напрежение в тялото, раздразнителност, плачливост, страх и др;
Различни соматични (психофизиологични) нарушения, например астма, синдром на раздразненото черво, системен лупус еритематозус, исхемични заболявания на сърцето и др;
Нарушения на съня, причинени от тревожност;
Предменструален синдром;
Честа употреба на алкохол и никотин.

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете първия отзив за „Afobazole (Афобазол) – 30 табл. х 10 мг.“

Статии

Как да започнете правилно да отслабвате за лятото

Да отслабвате означава да влезете в добра форма в следствие на намаляване на мастната тъкан ...
Статии

Отслабваме за лятото

Стройното тяло е показател за здраве и красота едновременно. Когато отслабваме за лятото, красивата фигура ...
Други статии и публикации , Статии

Принципи за правилното отслабване

В тази статия ще разгледаме какво е препоръчително да не правите, ако сте решили да ...
Други статии и публикации , Статии

Как да отслабнем без диети?

Как да отслабнем без диети? Нека се съсредоточим върху това, което трябва да направим, за ...
Други статии и публикации , Статии

Отслабване без диета

Отслабването никога не е лесно. Мнозина се обезсърчават при мисълта да се придържат към твърд ...
Изгаряне на мазнини , Хранене

Отслабваме без диети и фитнес – част 2

Отслабваме без диети и фитнес – част 2 Сменяйте продуктите на по-малко калорични. Честа практика при ...
Изгаряне на мазнини , Хранене

Отслабваме без диети и фитнес – част 1

Отслабваме без диети Възможно ли е това? Да отслабнем, без да се поставим на диета, без ...
Други статии и публикации , Хранене

Възстановяване на организма след Ковид

Възстановяване на организма след Ковид Коронавирусната инфекция е съвършено ново предизвикателство за цялото съвременното човечество, без ...