Мастерон (Дростанолон)

Мастерон (Дростанолон)

Мастерон (Дростанолон)

Дростанолон Пропионат представлява Анаболен Стероид, който за пръв път се пуска на пазара през 1970 г. под името Мастерон от фермацефтичната компания Syntex.

В терапевтичната практика, Мастерон се е използвал в продъжение на две десетилетия в борбата с напреднали и неоперативни форми на рак на гърдата. В спорта, Мастерон става популярен Анаболен Стероид, който се използва в цикли за релеф.

Функции и особености на Мастерон

Дростанолон е дериват на дехидротестостерона, който освен, че не ароматизира изобщо, притежава силно изразен анти-естрогенов ефект.

Като дериват на дехидротестостерона, Мастерон притежава силен афинитет към андрогенните рецептори, като по този начин благоприятства директното стимулиране на липолизата и създава твърд и плътен вид на мускулатурата.

Ефекти от употребата на Мастерон

Без съмнение, ефектът от употребата на Мастерон ще бъде най-силно изразен в цикли за релеф. За да може обаче, Мастерон да разкрие напълно потенциала си, атлетът трябва да бъде с нисък процент подкожни мазнини. Това е и причината, Мастерон да се използва основно в края на пред-състезателни цикли.

Като потентен андроген, Мастерон може да се използва и за повишаване на силовите постижения, като е особено полезен за атлети спазващи калорийно рестриктивни диети.

При цикли за покачване на маса, употребата на Мастерон може да се окаже неудачна, поради сравнително слабите резултати, които могат да се очакват от него в тази насока и наличието на далеч по-ефективни за целта препарати – Дианабол, Анадрол, Тестостерон и др.

Странични ефекти от употребата на Мастерон

Мастерон е сравнително „лек“ Анаболен Стероид, що се отнася до възможните странични ефекти от неговата употреба.

Естрогенови

Поради липсата на ароматизация, странични ефекти като Гинекомастия и повишена водна задръжка не са проблем с този Анаболен Стероид.

Андрогенни

Андрогенните странични ефекти от употребата на Мастерон включват акне, засилен косопад при предразположените и засилено окосмяване по тялото.

Важно уточнение: Хормонът Дростанолон не се метаболизира от ензима 5-алфа-редуктаза, който е отговорен за превръщането на Тестостерон в Дехидротестостерон. В случая с Мастерон, той вече е дехидротестостерон с променена структура. В този случай, употребата на препарати с цел намаляване на активността на този ензим и намаляване на андрогенните странични ефекти би била неефективна.

При жени, употребата му може да доведе до вирилизация и е препоръчително да се ползва в ниски дози за кратки периоди от време.

Сърдечни проблеми

Мастерон може да окаже много негативен ефект върху холестерола, което е и причината да не се препоръчва при хора, които вече имат подобни проблеми. При здрави спортисти, употребата на Мастерон трябва да бъде съпътствана от балансиран и здравословен хранителен режим с високо съдържание на омега-3 мастни киселини.

Тестостерон

Мастерон значително ще подтисне собственото пройзводство на Тестостерон, което прави паралелната му употреба със синтетичен Тестостерон много важна.Дози от порядъка на 100-200 мг седмично биха били достатъчни.

Провеждането на терапия след употребата на Мастерон е задължително.

Токсичност за черния дроб

Мастерон не е токсичен за черния дроб.

Профил на Мастерон:

  • (Дростанолон Пропионат)
  • [17beta-Hydroxy-2alpha-methyl-5alpha-androstan-3-one propionat]
  • Молекулярно тегло: 360.5356
  • Формула: C23H36O3
  • Темперетура на топене: N/A
  • Пройзводител: Syntex
  • Ефективна доза (мъже) : 350 мг./седмично (100 мг през ден) до 500 мг./седмично
  • Ефективна доза (жени) : 50-100 мг./седмично
  • Активен живот: 2-3 дни
  • Време на засичане на допинг тест: 3 седмици
  • Анаболно/Андрогенно съотношение: 62:25
Екипът на Zobim.NET Ви препоръчваме 3-те най-добри Мастерона на пазара в момента, които сме тествали фармацевтично и са изпробвани и от наши атлети и доказано работещи:
  1. Primus Ray Drostanolone Propionate – 10 амп. х 100 мг.
  2. Omega Meds Mastebol (Drostanolone Propionate) – 10 амп. х 100 мг.
  3. USP Labs Masteron – 10 амп. х 100 мг.

Вижте повече за друг препарат: Анавар

Вашият коментар